Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Remen

1.2.2021 17:55
Remen

XXX.XXX.40.109

Rád by jsem se dozvěděl cenu některých z mutací al. malých, protože spousta chovatelů neuvádí cenu. Z těch základních bych rád věděl lutino, skořice, modrá, modrá pastel a violeta 1 i 2/f. Dále H.O. modrý a violety.
Předem děkuji za odpověd.

4.2.2021 11:17
5873

XXX.XXX.186.2

Za předpokladu, že se jedná o mladé ptáky s určeným pohlavím jsou ceny cca lutino 2500 - 3000,-; skořice 1500,-; modrá 1500 - 2000,-; modrý pastel (modrá tyrtysová) 1800 - 2300,-; violeta 1f 5000,- ; 2f 6000 - 6500,-. Samozřejmě jsou ceny pohyblivé a závislé na kvalitě daného ptáka, případně jestli štěpí na další mutace. Ceny chovuschopných ptáků tak o třetinu vyšší.

4.2.2021 20:12
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Taky se přidám ,modré H.O. kolem 6000 Kč kus ,starší chovné až 7000 Kč. Violety H.O. kolem 9000Kč F1 až 12000Kč F2 chovné více, alespoň tak to bylo v loni.

5.2.2021 07:25
demlis

XXX.XXX.202.64

Horák lutino napsal(a):
Taky se přidám ,modré H.O. kolem 6000 Kč kus ,starší chovné až 7000 Kč. Violety H.O. kolem 9000Kč F1 až 12000Kč F2 chovné více, alespoň tak to bylo v loni.

Dobry den , nechal Vám nekdo violety H.O. za 9000? ? :-O , Reálná cena je 12-15!

5.2.2021 08:58
hicks

XXX.XXX.183.35

demlis napsal(a):
Dobry den , nechal Vám nekdo violety H.O. za 9000? ? :-O , Reálná cena je 12-15!

Zdravím, taky si myslím že je to dost málo, ale cena je hodně pohyblivá. Já kupoval před dvěma roky od známého za 11 000kc a to jsem měl ze slevou. Myslím že cena by mohla být kolem 10 - 12 tisíci za jednofaktorové. 15 tisíc je už moc. Samozřejmě záleží zda se bavíme o mladých modrých fialových HO.

5.2.2021 19:01
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

demlis napsal(a):

Ano, za tu cenu je nabízeli.

6.2.2021 13:50
Ondra.b

XXX.XXX.27.230

Horák lutino napsal(a):
Ano, za tu cenu je nabízeli.

Já dával violeta HO za 11000kc a 2F violeta HO za 15000kc a jen se zaprasilo.....

6.2.2021 13:51
Ondra.b

XXX.XXX.27.230

Ondra.b napsal(a):
Já dával violeta HO za 11000kc a 2F violeta HO za 15000kc a jen se zaprasilo.....

A 2F violeta/HO jsem dával za 9000kc a taky nezbylo 🤘😎

6.2.2021 16:32
iatre

XXX.XXX.158.26

Ty ceny asi tak odpovidaji.. jen ruku na srdce.. jen blazen by kupoval ted alexandry male.. za 3 roky nez budou odchovy tak to budou neprodejni ptaci. Vzdyt jiz letos bylo na stolech takovych 30% ze vsech ptaku na stolech prave alexandri a kolikrat za nesmyslne ceny 😀 zkratka zacina byt prealexandrovano.. vice mene tento proces je u vsech ptaku v nejakem obdobi.. nedavno to byli agaci nebo mnisci..

6.2.2021 17:52
sampa ml.

XXX.XXX.201.245

iatre napsal(a):
Ty ceny asi tak odpovidaji.. jen ruku na srdce.. jen blazen by kupoval ted alexandry male.. za 3 roky nez budou odchovy tak to budou neprodejni ptaci. Vzdyt jiz letos bylo na stolech takovych 30% ze vsech ptaku na stolech prave alexandri a kolikrat za nesmyslne ceny 😀 zkratka zacina byt prealexandrovano.. vice mene tento proces je u vsech ptaku v nejakem obdobi.. nedavno to byli agaci nebo mnisci..

Dobrý den, za tři roky možná budou ceny nižší ale to už se říkalo před 6 lety že Alexander malý hlava ocas, Straky,a td. budou neprodejni ale zatím to tak nevypadá, nesrovnavejte Alexander a mnišky ,malý vám odchovaji 2 až 5 mláďat a mnisci 5 mláďat 3x ročně a agoši ani nemluvím ,rozdíl je že u alexandru je stovky mutací a kombinací a to se nebavim co bude za x let u velkých jsem sám zvědav kam až se chovatelé dostanou a co se jim podaří odchovat

7.2.2021 11:40
Ondra.b

XXX.XXX.27.230

iatre napsal(a):

Když jsem kupoval před 7 lety violety HO za 12000kc hodně lidí říkalo to bude neprodejné a ejhle dokonce letošní mladé mám zamluvene. Tak nvm no ať si každý zkusí :-)

8.2.2021 00:05
jo19

XXX.XXX.158.26

Ondra.b napsal(a):
Když jsem kupoval před 7 lety violety HO za 12000kc hodně lidí říkalo to bude neprodejné a ejhle dokonce letošní mladé mám zamluvene. Tak nvm no ať si každý zkusí :-)

Tak to je super.. taky verim ze i za 10 let bude ta cena stejna. Mnisci rozely a ostatni jsou uz o nicem. . Alex je top .. tam se bude drzet cena .

8.2.2021 07:09
Karel1979

XXX.XXX.152.95

jo19 napsal(a):
Tak to je super.. taky verim ze i za 10 let bude ta cena stejna. Mnisci rozely a ostatni jsou uz o nicem. . Alex je top .. tam se bude drzet cena .

Kdo dělá ptáky jen kvůli penězům neni chovatel ale mnozitel já mám ptáky pro radost a ne měnit osazenstvo volier podle toho co je momentálně nejdražší .Muj nazor nikomu nic nevnucuji

9.2.2021 06:39
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Karel1979 napsal(a):
Kdo dělá ptáky jen kvůli penězům neni chovatel ale mnozitel já mám ptáky pro radost a ne měnit osazenstvo volier podle toho co je momentálně nejdražší .Muj nazor nikomu nic nevnucuji

Přesně tak jak píšete, spousta z nás to má jako koníček, kdyby věděli manželky kolik peněz už máme v chovu investované, to by asi byla zajímavá diskuze

9.2.2021 07:38
Martin-rosely

XXX.XXX.60.34

Ladamusa napsal(a):
Přesně tak jak píšete, spousta z nás to má jako koníček, kdyby věděli manželky kolik peněz už máme v chovu investované, to by asi byla zajímavá diskuze

🤣🤣👍👍 ale diskuzi by měli hlavně manželky.

9.2.2021 08:34
JoPe

XXX.XXX.82.6

Martin-rosely napsal(a):
🤣🤣👍👍 ale diskuzi by měli hlavně manželky.

Co oči nevidí, srdce nebolí.

9.2.2021 08:46
Martin-rosely

XXX.XXX.60.34

JoPe napsal(a):
Co oči nevidí, srdce nebolí.

Tak tak 👍👍👍👍 akorát nesmí být společný účet 🤣🤣🤣

9.2.2021 11:14
sampa ml.

XXX.XXX.101.204

Ladamusa napsal(a):

Zdravím pánové, tak to jste úplně vedle ,má žena ví úplně všechno kolik za kolik
Tuhle párů si koupila sama si ji vybrala tak není to tak pravda že neví kolik do toho sypeme

9.2.2021 11:31
Karel1979

XXX.XXX.152.95

sampa ml. napsal(a):
Zdravím pánové, tak to jste úplně vedle ,má žena ví úplně všechno kolik za kolik
Tuhle párů si koupila sama si ji vybrala tak není to tak pravda že neví kolik do toho sypeme

Krásní ptaci ticha závist ale přeji.

9.2.2021 12:40
Řehák.m

XXX.XXX.60.1

panove kdyz koukam co si na sebe kupuje ta pani co u me 12 let bydli ( hadry sminky nechtiky) tak si myslim ze by to dalo i na hyacinta

Neregistrovaný uživatel

9.2.2021 12:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Pane Řehák a teď si vezměte násobky 12 co ještě bude u vás bydlet-no to je na zbláznění.Těch papoušků co by to dalo?

9.2.2021 13:22
JoPe

XXX.XXX.82.6

Martin-rosely napsal(a):
Tak tak 👍👍👍👍 akorát nesmí být společný účet 🤣🤣🤣

Společný účet je v mnohém podobný covidu a nejčastější jsou tyto 3 možnosti :

1.nebude se vás to týkat - vše zůstane pořád "při starém."
2. skrytý průběh - malé ztráty, možná někdy i opakované.
3.průběh těžký, stav 0 i s drahou polovičkou - což může být někdy i výhra.

Přeji pěkný den na přemýšlení, jak na tom kdo z vás je, co koho ještě čeká a k ptákům - ti alexandři lutino sampa.ml jsou super.

9.2.2021 13:32
jo19

XXX.XXX.224.67

Karel1979 napsal(a):

No jo no.. jsem mnozitel 😂

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.2.2021 14:17

sampa ml. napsal(a):

Kolego tohle je jen výjimka ne pravidlo 😉👍

Neregistrovaný uživatel

10.2.2021 11:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Karel1979 napsal(a):

Řekl bych že těch prvních je většina-ti druzí začínají být vzácní.

10.2.2021 17:50

sampa ml. napsal(a):

To jsme na tom s paní podobně.

Já si nechala koupit pár papoušků červenokřídlých a královských za porod prvního dítka. Moje máma se chytala za hlavu, že jiná by si nechala koupit zlato a já papoušky.

Chovala jsem pár let andulky, chvíli jsme měli korely a pap.nádherného. Kvůli práci jsem dala papoušky pryč. Pak jsem potkala manžela, který měl v té době už alexandry čínské a velké, pap.horské a korely. Spolu jsme pak pořídili krom výše uvedených páru ještě pár pap.nádherných, hejno andulek (miluju fialové a nejen ty + různé kresby), alexandry černohlavé a vousaté plus další korely (další mutace).

No a dopadlo to tak, že manžel staví zázemí a já krmím, čistím, objednávám krmení a vše kolem, inzeruji, píšu smlouvy, předávám zájemcům, spravují web, fotím, atd. A hrozně mě baví číst další a další info o chovu, atd.

Suma sumárum, pánové, stačí si najít podobně "praštěný" protějšek. Pak nemusíte náklady tajit. ;)

10.2.2021 18:10
Rotvik

XXX.XXX.68.63

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Já si nechala koupit pár papoušků červenokřídlých a královských za porod prvního dítka. Moje máma se chytala za hlavu, že jiná by si nechala koupit zlato a já papoušky.

Chovala jsem pár let andulky, chvíli jsme měli korely a pap.nádherného. Kvůli práci jsem dala papoušky pryč. Pak jsem potkala manžela, který měl v té době už alexandry čínské a velké, pap.horské a korely. Spolu jsme pak pořídili krom výše uvedených páru ještě pár pap.nádherných, hejno andulek (miluju fialové a nejen ty + různé kresby), alexandry černohlavé a vousaté plus další korely (další mutace).

No a dopadlo to tak, že manžel staví zázemí a já krmím, čistím, objednávám krmení a vše kolem, inzeruji, píšu smlouvy, předávám zájemcům, spravují web, fotím, atd. A hrozně mě baví číst další a další info o chovu, atd.

Suma sumárum, pánové, stačí si najít podobně "praštěný" protějšek. Pak nemusíte náklady tajit. ;)

Neregistrovaný uživatel

10.2.2021 19:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Tak já to mám přesně naopak než např. pommovi.Chovem papoušků se zabývám již dlouhou řadu let a manželka se nikdy o mého koníčka natož o finance s tím spojené nezajímala. Všechno k oboustranné spokojenosti-myslím,že je nás takových dost.

10.2.2021 19:50
Pepa123

XXX.XXX.96.56

Já toho sice moc nemám , jen pro zálibu. Nerad lžu ale mlžit musím v rámci rodinného klidu 😀.

10.2.2021 21:16
JoPe

XXX.XXX.82.6

Hezký Já už jsem se k takovému protěšku též konečně propracoval ke vší spokojenosti, ale trvalo mi to 30 let a bylo to až na 3 pokus.

10.2.2021 23:05
Karel1979

XXX.XXX.152.95

JoPe napsal(a):
Hezký Já už jsem se k takovému protěšku též konečně propracoval ke vší spokojenosti, ale trvalo mi to 30 let a bylo to až na 3 pokus.

Hlavně že se podařilo ne nadarmo se říká do třetice všeho dobrého. At se daří všem Karel

11.2.2021 09:28

Pepa123 napsal(a):
Já toho sice moc nemám , jen pro zálibu. Nerad lžu ale mlžit musím v rámci rodinného klidu 😀.

A tak manželka má taky nějakého koníčka, ne? ;)

11.2.2021 09:34

JoPe napsal(a):

Tak to je super, že se zadařilo. 👍

U nás byla výhoda, že já miluju zvířata odmala a vyrostla jsem mezi nimi - psi, kočky, drůbež - slepice, kachny, krůty, křepelky plus okrasné kachničky, bažanti, pávi, ovce - miniovečky i klasické, miniprasátka, králíci, hlodavci, papoušci a droboť (kanáři a pak chvíli i stehlíci a hýlové) i rybičky. :) Takže mě bylo dost lehké nadchnout víc do papoušků.

Taky jsme první rande měli v zoo. A potkali jsme se tady na ifauně.

11.2.2021 12:29
Řehák.m

XXX.XXX.60.1

jo jo to ja tu svou nasel taky v zoo byla tam zavrena v pavilonu opic

11.2.2021 12:58
vegh

XXX.XXX.58.134

Moja polovička ne pozná ceny na 100%ale vie že andulky sa predávaju aj za 2eur aj 20eur,aj to vie že alex.činsky,amazonani,pyrhuri.su viac ako 20-30eur.

11.2.2021 16:20
misimisi

XXX.XXX.243.14

Řeknu to tak... Náš poslední papoušek byl zdarma

11.2.2021 16:42

misimisi napsal(a):
Řeknu to tak... Náš poslední papoušek byl zdarma

Taky možnost. Copak byl zač?

Neregistrovaný uživatel

11.2.2021 18:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Řehák.m napsal(a):
jo jo to ja tu svou nasel taky v zoo byla tam zavrena v pavilonu opic

Řehák.m- velmi žertovné,dal jte to přečíst té z toho pavilonu.

11.2.2021 20:08
misimisi

XXX.XXX.243.14

Taky možnost. Copak byl zač?

Alexandr růžový vousatý

11.2.2021 20:11

misimisi napsal(a):
Alexandr růžový vousatý

A tak to ještě nebylo tolik. ;) Taky jsme je vloni kupovali. :) Ještě chceme sehnat pár.

11.2.2021 20:30
misimisi

XXX.XXX.243.14

A tak to ještě nebylo tolik. ;) Taky jsme je vloni kupovali. :) Ještě chceme sehnat pár.

Ne, nebylo. Cenu al. malého tyrkysová modrá violet ho pečlivě tutlam

11.2.2021 20:47

misimisi napsal(a):
Ne, nebylo. Cenu al. malého tyrkysová modrá violet ho pečlivě tutlam

Jooo, tak tam už to chápu. 😁😁

11.2.2021 23:35
Řehák.m

XXX.XXX.60.1

jo sedela vedle me Proto si me nasla ze jsem srandista

12.2.2021 05:16
exotchov

XXX.XXX.168.151

Mutacni alexandri nebo manzelky ,proboha kam to speje.

12.2.2021 08:34
JoPe

XXX.XXX.82.6

exotchov napsal(a):
Mutacni alexandri nebo manzelky ,proboha kam to speje.

Hlavně že je o čem si povídat a je nějaká legrace, protože témata, jak se pozná pohlaví u andulek a jak je dostat na prst se dlouho číst nedají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík