Kříženec Alexandr malý/velký

Prodám Alexandra malého - Prodám křížence, samice Alexandr velký přírodní,...
Remen
XXX.XXX.40.109
Rád by jsem se dozvěděl cenu některých z mutací al. malých, protože spousta chovatelů neuvádí cenu. Z těch základních bych rád věděl lutino, skořice, modrá, modrá pastel a violeta 1 i 2/f. Dále H.O. modrý a violety.
Předem děkuji za odpověd.
Za předpokladu, že se jedná o mladé ptáky s určeným pohlavím jsou ceny cca lutino 2500 - 3000,-; skořice 1500,-; modrá 1500 - 2000,-; modrý pastel (modrá tyrtysová) 1800 - 2300,-; violeta 1f 5000,- ; 2f 6000 - 6500,-. Samozřejmě jsou ceny pohyblivé a závislé na kvalitě daného ptáka, případně jestli štěpí na další mutace. Ceny chovuschopných ptáků tak o třetinu vyšší.
demlis
napsal(a):
Dobry den , nechal Vám nekdo violety H.O. za 9000? ? :-O , Reálná cena je 12-15!
Zdravím, taky si myslím že je to dost málo, ale cena je hodně pohyblivá. Já kupoval před dvěma roky od známého za 11 000kc a to jsem měl ze slevou. Myslím že cena by mohla být kolem 10 - 12 tisíci za jednofaktorové. 15 tisíc je už moc. Samozřejmě záleží zda se bavíme o mladých modrých fialových HO.
Ty ceny asi tak odpovidaji.. jen ruku na srdce.. jen blazen by kupoval ted alexandry male.. za 3 roky nez budou odchovy tak to budou neprodejni ptaci. Vzdyt jiz letos bylo na stolech takovych 30% ze vsech ptaku na stolech prave alexandri a kolikrat za nesmyslne ceny 😀 zkratka zacina byt prealexandrovano.. vice mene tento proces je u vsech ptaku v nejakem obdobi.. nedavno to byli agaci nebo mnisci..
iatre
napsal(a):
Ty ceny asi tak odpovidaji.. jen ruku na srdce.. jen blazen by kupoval ted alexandry male.. za 3 roky nez budou odchovy tak to budou neprodejni ptaci. Vzdyt jiz letos bylo na stolech takovych 30% ze vsech ptaku na stolech prave alexandri a kolikrat za nesmyslne ceny 😀 zkratka zacina byt prealexandrovano.. vice mene tento proces je u vsech ptaku v nejakem obdobi.. nedavno to byli agaci nebo mnisci..
Dobrý den, za tři roky možná budou ceny nižší ale to už se říkalo před 6 lety že Alexander malý hlava ocas, Straky,a td. budou neprodejni ale zatím to tak nevypadá, nesrovnavejte Alexander a mnišky ,malý vám odchovaji 2 až 5 mláďat a mnisci 5 mláďat 3x ročně a agoši ani nemluvím ,rozdíl je že u alexandru je stovky mutací a kombinací a to se nebavim co bude za x let u velkých jsem sám zvědav kam až se chovatelé dostanou a co se jim podaří odchovat
iatre
napsal(a):
Když jsem kupoval před 7 lety violety HO za 12000kc hodně lidí říkalo to bude neprodejné a ejhle dokonce letošní mladé mám zamluvene. Tak nvm no ať si každý zkusí :-)
Ondra.b
napsal(a):
Když jsem kupoval před 7 lety violety HO za 12000kc hodně lidí říkalo to bude neprodejné a ejhle dokonce letošní mladé mám zamluvene. Tak nvm no ať si každý zkusí :-)
Tak to je super.. taky verim ze i za 10 let bude ta cena stejna. Mnisci rozely a ostatni jsou uz o nicem. . Alex je top .. tam se bude drzet cena .
jo19
napsal(a):
Tak to je super.. taky verim ze i za 10 let bude ta cena stejna. Mnisci rozely a ostatni jsou uz o nicem. . Alex je top .. tam se bude drzet cena .
Kdo dělá ptáky jen kvůli penězům neni chovatel ale mnozitel já mám ptáky pro radost a ne měnit osazenstvo volier podle toho co je momentálně nejdražší .Muj nazor nikomu nic nevnucuji
Karel1979
napsal(a):
Kdo dělá ptáky jen kvůli penězům neni chovatel ale mnozitel já mám ptáky pro radost a ne měnit osazenstvo volier podle toho co je momentálně nejdražší .Muj nazor nikomu nic nevnucuji
Přesně tak jak píšete, spousta z nás to má jako koníček, kdyby věděli manželky kolik peněz už máme v chovu investované, to by asi byla zajímavá diskuze
Ladamusa
napsal(a):
Přesně tak jak píšete, spousta z nás to má jako koníček, kdyby věděli manželky kolik peněz už máme v chovu investované, to by asi byla zajímavá diskuze
Zdravím pánové, tak to jste úplně vedle ,má žena ví úplně všechno kolik za kolik
Tuhle párů si koupila sama si ji vybrala tak není to tak pravda že neví kolik do toho sypeme
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Pane Řehák a teď si vezměte násobky 12 co ještě bude u vás bydlet-no to je na zbláznění.Těch papoušků co by to dalo?
Martin-rosely
napsal(a):
Tak tak 👍👍👍👍 akorát nesmí být společný účet 🤣🤣🤣
Společný účet je v mnohém podobný covidu a nejčastější jsou tyto 3 možnosti :
1.nebude se vás to týkat - vše zůstane pořád "při starém."
2. skrytý průběh - malé ztráty, možná někdy i opakované.
3.průběh těžký, stav 0 i s drahou polovičkou - což může být někdy i výhra.
Přeji pěkný den na přemýšlení, jak na tom kdo z vás je, co koho ještě čeká a k ptákům - ti alexandři lutino sampa.ml jsou super.
Uživatel s deaktivovaným účtem
sampa ml.
napsal(a):
Zdravím pánové, tak to jste úplně vedle ,má žena ví úplně všechno kolik za kolik
Tuhle párů si koupila sama si ji vybrala tak není to tak pravda že neví kolik do toho sypeme
Kolego tohle je jen výjimka ne pravidlo 😉👍
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Karel1979
napsal(a):
Řekl bych že těch prvních je většina-ti druzí začínají být vzácní.
sampa ml.
napsal(a):
To jsme na tom s paní podobně.
Já si nechala koupit pár papoušků červenokřídlých a královských za porod prvního dítka. Moje máma se chytala za hlavu, že jiná by si nechala koupit zlato a já papoušky.
Chovala jsem pár let andulky, chvíli jsme měli korely a pap.nádherného. Kvůli práci jsem dala papoušky pryč. Pak jsem potkala manžela, který měl v té době už alexandry čínské a velké, pap.horské a korely. Spolu jsme pak pořídili krom výše uvedených páru ještě pár pap.nádherných, hejno andulek (miluju fialové a nejen ty + různé kresby), alexandry černohlavé a vousaté plus další korely (další mutace).
No a dopadlo to tak, že manžel staví zázemí a já krmím, čistím, objednávám krmení a vše kolem, inzeruji, píšu smlouvy, předávám zájemcům, spravují web, fotím, atd. A hrozně mě baví číst další a další info o chovu, atd.
Suma sumárum, pánové, stačí si najít podobně "praštěný" protějšek. Pak nemusíte náklady tajit. ;)
napsal(a):
Já si nechala koupit pár papoušků červenokřídlých a královských za porod prvního dítka. Moje máma se chytala za hlavu, že jiná by si nechala koupit zlato a já papoušky.
Chovala jsem pár let andulky, chvíli jsme měli korely a pap.nádherného. Kvůli práci jsem dala papoušky pryč. Pak jsem potkala manžela, který měl v té době už alexandry čínské a velké, pap.horské a korely. Spolu jsme pak pořídili krom výše uvedených páru ještě pár pap.nádherných, hejno andulek (miluju fialové a nejen ty + různé kresby), alexandry černohlavé a vousaté plus další korely (další mutace).
No a dopadlo to tak, že manžel staví zázemí a já krmím, čistím, objednávám krmení a vše kolem, inzeruji, píšu smlouvy, předávám zájemcům, spravují web, fotím, atd. A hrozně mě baví číst další a další info o chovu, atd.
Suma sumárum, pánové, stačí si najít podobně "praštěný" protějšek. Pak nemusíte náklady tajit. ;)
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Tak já to mám přesně naopak než např. pommovi.Chovem papoušků se zabývám již dlouhou řadu let a manželka se nikdy o mého koníčka natož o finance s tím spojené nezajímala. Všechno k oboustranné spokojenosti-myslím,že je nás takových dost.
napsal(a):
Hezký Já už jsem se k takovému protěšku též konečně propracoval ke vší spokojenosti, ale trvalo mi to 30 let a bylo to až na 3 pokus.
Pepa123
napsal(a):
Já toho sice moc nemám , jen pro zálibu. Nerad lžu ale mlžit musím v rámci rodinného klidu 😀.
A tak manželka má taky nějakého koníčka, ne? ;)
JoPe
napsal(a):
Hezký Já už jsem se k takovému protěšku též konečně propracoval ke vší spokojenosti, ale trvalo mi to 30 let a bylo to až na 3 pokus.
Tak to je super, že se zadařilo. 👍
U nás byla výhoda, že já miluju zvířata odmala a vyrostla jsem mezi nimi - psi, kočky, drůbež - slepice, kachny, krůty, křepelky plus okrasné kachničky, bažanti, pávi, ovce - miniovečky i klasické, miniprasátka, králíci, hlodavci, papoušci a droboť (kanáři a pak chvíli i stehlíci a hýlové) i rybičky. :) Takže mě bylo dost lehké nadchnout víc do papoušků.
Taky jsme první rande měli v zoo. A potkali jsme se tady na ifauně.
misimisi
napsal(a):
Řeknu to tak... Náš poslední papoušek byl zdarma
Taky možnost. Copak byl zač?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Řehák.m
napsal(a):
jo jo to ja tu svou nasel taky v zoo byla tam zavrena v pavilonu opic
Řehák.m- velmi žertovné,dal jte to přečíst té z toho pavilonu.
misimisi
napsal(a):
Alexandr růžový vousatý
A tak to ještě nebylo tolik. ;) Taky jsme je vloni kupovali. :) Ještě chceme sehnat pár.
misimisi
napsal(a):
Ne, nebylo. Cenu al. malého tyrkysová modrá violet ho pečlivě tutlam
Jooo, tak tam už to chápu. 😁😁