Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2021 17:48
Týnuš_17

XXX.XXX.45.250

Zdravím, máme takový problém,
můj pár kakariki mají druhou snůšku, první proběhla naprosto bez problémů, ale teď nám samice snesla první vejce a samec ji nenechá jít do budky a když už tam je po chvíli jí jde vyhnat a je tam on u vletového otvorů a jen okusuje dřevo.
Má někdo radu co s tím? Jak zabránit tomu aby ji vyháněl? Jen ještě dodám že samec tam vydrží být i dvě hodiny a déle aniž by tam samičku pustil sedět na vejci. Celou dobu se jinak normálně pari a samec samici krmí.
Nevím si rady a na internetu nic není.

5.2.2021 18:00
exotchov

XXX.XXX.168.151

Týnuš_17 napsal(a):
Zdravím, máme takový problém,
můj pár kakariki mají druhou snůšku, první proběhla naprosto bez problémů, ale teď nám samice snesla první vejce a samec ji nenechá jít do budky a když už tam je po chvíli jí jde vyhnat a je tam on u vletového otvorů a jen okusuje dřevo.
Má někdo radu co s tím? Jak zabránit tomu aby ji vyháněl? Jen ještě dodám že samec tam vydrží být i dvě hodiny a déle aniž by tam samičku pustil sedět na vejci. Celou dobu se jinak normálně pari a samec samici krmí.
Nevím si rady a na internetu nic není.

Ubrat na krmeni,nepodavat zadna drazdiva krmeni jako ovoce zeleninu ,vajecinu a pod. nezabere -lito vymenit samce.

5.2.2021 18:05
Týnuš_17

XXX.XXX.45.250

Děkuji za radu zkusím a nějaký důvod proč to začal dělat? Říkám první hnízdění bylo velmi vydařené q takovéhle problémy nebyly.

5.2.2021 18:35
exotchov

XXX.XXX.168.151

Týnuš_17 napsal(a):
Děkuji za radu zkusím a nějaký důvod proč to začal dělat? Říkám první hnízdění bylo velmi vydařené q takovéhle problémy nebyly.

Bohuzel duvodu muze byt i vic. jelikoz je tez chovam ,v nekolika parech,vzdy se najdou nejake vijimky. me napriklad samice vzdy po zasednuti na vajicka odrovnala samce. Ono z pravidla se neda nic delat a musi se par rozdelit a znovu sparovat. Chovam ptaky skoro jiz 40let a kazdy rok se u nejakeho paru-osvedceneho najde nejaky ten problem.

5.2.2021 18:49
jariss

XXX.XXX.20.53

Tak co hledat jinde,když na internetu nic není.Jistě jste je od někoho pořizovala nebo jsou i jiné zdroje.

5.2.2021 18:52
Týnuš_17

XXX.XXX.45.250

Tak jsem je rozdělila druhou klec se samcem jsem dala hned vedle voliéry a samice už spokojeně sedí v budce budu je pouštět k sobě jen před den pod dohledem.

6.2.2021 06:38
exotchov

XXX.XXX.168.151

Týnuš_17 napsal(a):
Tak jsem je rozdělila druhou klec se samcem jsem dala hned vedle voliéry a samice už spokojeně sedí v budce budu je pouštět k sobě jen před den pod dohledem.

Samice jestli je sama a ma klid vysedi i odchova mlade sama. Me nekolikrat samice odchovavaly sami kdyz napriklad prisly o samce nebo kdyz jsem ho musel oddelit. Nepoustejte je k sobe ,akorad by ji zase vyrusoval.

Přidejte reakci

Přidat smajlík