Kakariky modrý

Prodám Kakariki modrého - Prodám kakariky modrý 2 samec 1 samičku kremino s...
Tommmm
XXX.XXX.165.161
Dobrý den, na podzim jsem začal pozorovat, že jedna moje samice kakariki z venkovní voliéry začíná pelichat na hlavě. Když bylo pelichání značné, rozhodl jsem se ji cca před třemi týdny přemístit domů do malé klece do tepla. Na internetu jsem našel, že bych ji měl vyzkoušet pravidelně rosit vodou, avšak po cca dvou týdnech rosení pozoruji spíše zhoršení.
Měl by někdo nějakou radu? Chovu kakariki se věnuji prvním rokem.
Předem děkuji za odpověď.
PS: venkovní voliéra je dost velká, bohužel jsem neměl větší klec na přemístěni domů, takže ji asi spíše brzo vrátím zpátky do voliéry ať se nemusí tísnit.
Tommmm
napsal(a):
Dobrý den, na podzim jsem začal pozorovat, že jedna moje samice kakariki z venkovní voliéry začíná pelichat na hlavě. Když bylo pelichání značné, rozhodl jsem se ji cca před třemi týdny přemístit domů do malé klece do tepla. Na internetu jsem našel, že bych ji měl vyzkoušet pravidelně rosit vodou, avšak po cca dvou týdnech rosení pozoruji spíše zhoršení.
Měl by někdo nějakou radu? Chovu kakariki se věnuji prvním rokem.
Předem děkuji za odpověď.
PS: venkovní voliéra je dost velká, bohužel jsem neměl větší klec na přemístěni domů, takže ji asi spíše brzo vrátím zpátky do voliéry ať se nemusí tísnit.
Pořád ji přendávat z tepla do zimi a naopak to ji fakt moc nepomůžete, akorát bude mít víc podnětů k pelichání a budete ji zbytečně oslabovat. Toto pelichání na hlavě je u kakariků úplně běžné a má s tím problémy spousta chovatelů, někteří dokonce vidí perfektně opeřenou samici jen do prvního hnízdění. Jestli je to genetikou nebo krmením se vedou diskuze pořád dokola, ale pravda je asi někde mezi. Kakariky potřebuje hodně zeleného a krmit je suchým jako andulky a korely pro ně není moc přirozené. Tvrdí se, že když je kupujete tak jedině z chovu, kdy chovní ptáci jsou perfektně opeření a mladí od nich nebudou takto rozpeření, ale musím říct, že u mě se to nepotvrdilo. Dalším problémem je časté hnízdění klidně i čtyřikrát do roka, spousta chovatelů je první dva roky takto vyčerpá a oddělá a pak je okamžitě prodá a jede od znova pořád dokola, po tolika odchovech zákonitě ten pták musí mít vybité baterky a chvíli trvá než je dobije a dá se zas do normálního stavu je to vidět i na tom opeření. Další věc je, že kakariky potřebuje hrabat je to pro něj přirozené při hledání potravy a minerálů, proto jim musíte poskytnout adekvátní podklad do voliéry a dát mu tam i čerstvé větvičky třeba vrby nebo ovocných stromků na okus to je také velmi důležité.
Dovoluji si oponovat,kakarik je ptak jako kazdy jiny,chovam je od roku 94. ze zacatku jsem kupoval a veril tomu ze kakarici pelichaji ze je to normalni. neni ale musite vzit odchovy primo od chovatele kde neni ani naznak postizenych starsich ptaku,ano v dnesni dobe dosti velky problem. chovam uz pouze dva- tri pary. samici nechavam sednou az druhym rokem-nevycerpavam ji ihned jak nekteri . hnizdi 3x v roce a po celou dobu perfektni opereni jak u samcu tak i u samic. Pelichaji prubezne bez vyditelneho znaku straty peri. Ve vasem pripade bych se priklanel k geneticke vade kterou ptak ponese celou dobu zivota. Budu ted trochu protivni ale s takovym ptakem bych mrsknul o zem a zacal znovu. Ano ptak zato nemuze ,muzou za to chovatele pro ktere je vidina v zjisk.
exotchov
napsal(a):
Dovoluji si oponovat,kakarik je ptak jako kazdy jiny,chovam je od roku 94. ze zacatku jsem kupoval a veril tomu ze kakarici pelichaji ze je to normalni. neni ale musite vzit odchovy primo od chovatele kde neni ani naznak postizenych starsich ptaku,ano v dnesni dobe dosti velky problem. chovam uz pouze dva- tri pary. samici nechavam sednou az druhym rokem-nevycerpavam ji ihned jak nekteri . hnizdi 3x v roce a po celou dobu perfektni opereni jak u samcu tak i u samic. Pelichaji prubezne bez vyditelneho znaku straty peri. Ve vasem pripade bych se priklanel k geneticke vade kterou ptak ponese celou dobu zivota. Budu ted trochu protivni ale s takovym ptakem bych mrsknul o zem a zacal znovu. Ano ptak zato nemuze ,muzou za to chovatele pro ktere je vidina v zjisk.
Tommmm
XXX.XXX.165.161
Děkuji za radu, nejprve pták problém s opeřením neměl, jedná se o problém jak píšu, přibližně jednoho měsíce. Samice ještě nehnízdila.