korela bělohlavá

Prodám Korelu bělohlavou - Prodám loňské mladé od dvou nepříbuzných párů z...
500 KčNeregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Při vašem systému krmení raději vyměnit korelu za morče nebo králíčka.
Olinko2021
napsal(a):
Akom systéme? Dostáva normálne zrno ale to čo som písala je otázka čo mu môžem dávať popri tom ako čerstvú stravu pretože zeleninu a ovocie mi jesť nechce...
Ale vážne ... základ je asi "zrno" - rozličné druhy prosa, trochu slnečnice, alebo konope (nepreháňať s množstvom). Keď nechce ovocie, prečo si myslíte, že bude brať korenie?
Korelu som nemal, iba andulky, ale mali by mať asi rovnaké nároky. Andulkám som dával jablko, mrkvu (píšete, že nechce), v lete aj listy púpavy, šalát. A ešte som pridával konáriky ovocných stromov na okusovanie (kora, púčiky) - samozrejme nepostrekovaných.
Zdravím,
nenechte se rozhodit nejapnými poznámkami. Nastrouhejte na jemném struhadle mrkev, petržel a celer (středně velká mrkev a po jedné lžíci nastrouhaný celer a petržel). Mě to stačí asi na 3 dny. Uchovávám v lednici. Pokud to nespotřebuji tak už to nezkrmuji. Vy si udělejte přiměřeně menší dávku. Stačí tak polévková lžíce na den. Nepřidávejte žádný drcený piškot (moc cukru) a ani strouhanku (sůl a tuk). A není to ani potřeba, protože aspoň kupovaná mrkev nemá žádný přebytek šťávy. Podávané množství lehce posypat drcenou vaječnou skořápkou (z vařených vajec, dodává vápník) a pak posypat směsí sušených a drcených listů pampelišky (jitrocele a pod.), petržele, celeru a oregána. Poměr si dělám asi tak 20:2:2:1 (na lžíce). Oregáno slouží jako přírodní střevní dezifekce. Občas můžete zavěsit na klec kousek oloupané slupky ze salátové okurky. Buďte vytrvalá, můžete na tu mrkev nasypat pár zrníček prosa, ona si někdy zobne a pak se naučí. Přeji hodně úspěchů v chovu
Krmivaprozvirata
XXX.XXX.191.142
Přesně tak bylinky jsou super.Tady moc pěkný článek.A můžete zakoupit i bylinnou směs.
https://krmivaprozvirata.cz/bylinky/
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Asi nejlepší je zakoupit drahou bylinnou směs???Hledat v přírodě, tam je všechno.
Krmivaprozvirata
XXX.XXX.191.142
stewe5
napsal(a):
Já si přes léto-podzim nasušim od mladých kopřiv,vratiče až po mátu,cca 10-12 druhů bylin,rozdrtím a dám do větší cukřenky...sypu to na míchanici a klíčené jako na bábovku připádá mě zbytečné tohle kupovat tak si to vyrábim sám
Ano, plně s vámi souhlasím, tohleje nejlepší řešení.Dal jsem to sem jako alternativu, jelikož ne všichni to dělají tak jako vy.Nicméně chtěl jsem reagovat hlavně na porvní komentáře, které bylinky odsuzují a ještě píšou hlouposti.
5826
napsal(a):
Dobrý den, v jednom z předešlých vláken zde na diskuzi jsem se dočetl, že petržel je pro papoušky toxická. Moc se mi to nezdá, ale nikdo to tam nezpochybnil. Máte někdo zkušenost? Jedná se o nať nebo kořen?
Díky za reakce.
Občas nějakou nakrájím společně s dalšímy druhy kořenové zeleniny. Podle mě v ní nic toxického není.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Olinko2021
napsal(a):
Chcela by som sa spýtať čo všetko z rastlinného "korenia" ako napríklad petržlen, bazalka, oregáno a pod. môže jesť korela a čo všetko by som jej mohla dávať.
Ovocie a zeleninu mi jesť nechce, tak aby som mohla aspoň touto formou dopĺňať vitamíny.
Já se dělím s našimi papoušky běžně i o ovo-zel i bylinky ze zahrádky.
Většina z nich miluje jablko, mrkev a červenou řepu - krájim na kousky. Pak v sezóně bobuloviny - rybíz, jostu, aronii, jeřabiny, atd. Třeba zmiňovaný celer a kořenovou petržel mi berou jen alexandři. Australští papoušci moc zájem nemají.
Ze zeleného - milují pampelišku, hluchavky - květy, jitrocel, sem tam vezmou i jetel, různé traviny, ptačinec, z bylinek mají nejradši petržel a dost jim chutnají i listy kadeřávku. A zavadlé kopřivy.