Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2021 18:01
Olinko2021

XXX.XXX.217.136

Chcela by som sa spýtať čo všetko z rastlinného "korenia" ako napríklad petržlen, bazalka, oregáno a pod. môže jesť korela a čo všetko by som jej mohla dávať.
Ovocie a zeleninu mi jesť nechce, tak aby som mohla aspoň touto formou dopĺňať vitamíny.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2021 18:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Při vašem systému krmení raději vyměnit korelu za morče nebo králíčka.

8.2.2021 19:30
Olinko2021

XXX.XXX.217.136

Akom systéme? Dostáva normálne zrno ale to čo som písala je otázka čo mu môžem dávať popri tom ako čerstvú stravu pretože zeleninu a ovocie mi jesť nechce...

8.2.2021 20:52
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Při vašem systému krmení raději vyměnit korelu za morče nebo králíčka.

A přidal bych ještě česnek a slaninku ...

8.2.2021 20:57
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Olinko2021 napsal(a):
Akom systéme? Dostáva normálne zrno ale to čo som písala je otázka čo mu môžem dávať popri tom ako čerstvú stravu pretože zeleninu a ovocie mi jesť nechce...

Ale vážne ... základ je asi "zrno" - rozličné druhy prosa, trochu slnečnice, alebo konope (nepreháňať s množstvom). Keď nechce ovocie, prečo si myslíte, že bude brať korenie?

Korelu som nemal, iba andulky, ale mali by mať asi rovnaké nároky. Andulkám som dával jablko, mrkvu (píšete, že nechce), v lete aj listy púpavy, šalát. A ešte som pridával konáriky ovocných stromov na okusovanie (kora, púčiky) - samozrejme nepostrekovaných.

8.2.2021 23:08
zd50

XXX.XXX.100.214

Zdravím,
nenechte se rozhodit nejapnými poznámkami. Nastrouhejte na jemném struhadle mrkev, petržel a celer (středně velká mrkev a po jedné lžíci nastrouhaný celer a petržel). Mě to stačí asi na 3 dny. Uchovávám v lednici. Pokud to nespotřebuji tak už to nezkrmuji. Vy si udělejte přiměřeně menší dávku. Stačí tak polévková lžíce na den. Nepřidávejte žádný drcený piškot (moc cukru) a ani strouhanku (sůl a tuk). A není to ani potřeba, protože aspoň kupovaná mrkev nemá žádný přebytek šťávy. Podávané množství lehce posypat drcenou vaječnou skořápkou (z vařených vajec, dodává vápník) a pak posypat směsí sušených a drcených listů pampelišky (jitrocele a pod.), petržele, celeru a oregána. Poměr si dělám asi tak 20:2:2:1 (na lžíce). Oregáno slouží jako přírodní střevní dezifekce. Občas můžete zavěsit na klec kousek oloupané slupky ze salátové okurky. Buďte vytrvalá, můžete na tu mrkev nasypat pár zrníček prosa, ona si někdy zobne a pak se naučí. Přeji hodně úspěchů v chovu

8.2.2021 23:46
Alisterus 23

XXX.XXX.214.25

V létě dávám z bylinkového záhonu mátu, meduňku, šalvěj, saturejku, dobromysl i levanduli a můžou se po tom utlouci. Především květy levandule jim chutnají

9.2.2021 00:09
Olinko2021

XXX.XXX.217.136

Ďakujem vám veľmi pekne za radu😇 vyskúšam určite takto a snáď sa mi naučí papať aj to aby mala plnohodnotnú stravu a nie len zrno😇

Krmivaprozvirata

9.2.2021 18:28
Krmivaprozvirata

XXX.XXX.191.142

Přesně tak bylinky jsou super.Tady moc pěkný článek.A můžete zakoupit i bylinnou směs.
https://krmivaprozvirata.cz/bylinky/

Neregistrovaný uživatel

9.2.2021 18:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Asi nejlepší je zakoupit drahou bylinnou směs???Hledat v přírodě, tam je všechno.

9.2.2021 20:30
stewe5

XXX.XXX.186.147

Já si přes léto-podzim nasušim od mladých kopřiv,vratiče až po mátu,cca 10-12 druhů bylin,rozdrtím a dám do větší cukřenky...sypu to na míchanici a klíčené jako na bábovku připádá mě zbytečné tohle kupovat tak si to vyrábim sám

Krmivaprozvirata

10.2.2021 00:15
Krmivaprozvirata

XXX.XXX.191.142

stewe5 napsal(a):
Já si přes léto-podzim nasušim od mladých kopřiv,vratiče až po mátu,cca 10-12 druhů bylin,rozdrtím a dám do větší cukřenky...sypu to na míchanici a klíčené jako na bábovku připádá mě zbytečné tohle kupovat tak si to vyrábim sám

Ano, plně s vámi souhlasím, tohleje nejlepší řešení.Dal jsem to sem jako alternativu, jelikož ne všichni to dělají tak jako vy.Nicméně chtěl jsem reagovat hlavně na porvní komentáře, které bylinky odsuzují a ještě píšou hlouposti.

10.2.2021 10:52
5826

XXX.XXX.131.162

Dobrý den, v jednom z předešlých vláken zde na diskuzi jsem se dočetl, že petržel je pro papoušky toxická. Moc se mi to nezdá, ale nikdo to tam nezpochybnil. Máte někdo zkušenost? Jedná se o nať nebo kořen?
Díky za reakce.

10.2.2021 11:10
JoPe

XXX.XXX.82.6

5826 napsal(a):
Dobrý den, v jednom z předešlých vláken zde na diskuzi jsem se dočetl, že petržel je pro papoušky toxická. Moc se mi to nezdá, ale nikdo to tam nezpochybnil. Máte někdo zkušenost? Jedná se o nať nebo kořen?
Díky za reakce.

Občas nějakou nakrájím společně s dalšímy druhy kořenové zeleniny. Podle mě v ní nic toxického není.

10.2.2021 23:31
zd50

XXX.XXX.100.214

Používám už několik let jak nať tak i kořen petržele i celeru a všechno zatím v normálu. Žádné problémy jsem nezaznamenal

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2021 09:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

Olinko2021 napsal(a):
Chcela by som sa spýtať čo všetko z rastlinného "korenia" ako napríklad petržlen, bazalka, oregáno a pod. môže jesť korela a čo všetko by som jej mohla dávať.
Ovocie a zeleninu mi jesť nechce, tak aby som mohla aspoň touto formou dopĺňať vitamíny.

Já se dělím s našimi papoušky běžně i o ovo-zel i bylinky ze zahrádky.

Většina z nich miluje jablko, mrkev a červenou řepu - krájim na kousky. Pak v sezóně bobuloviny - rybíz, jostu, aronii, jeřabiny, atd. Třeba zmiňovaný celer a kořenovou petržel mi berou jen alexandři. Australští papoušci moc zájem nemají.

Ze zeleného - milují pampelišku, hluchavky - květy, jitrocel, sem tam vezmou i jetel, různé traviny, ptačinec, z bylinek mají nejradši petržel a dost jim chutnají i listy kadeřávku. A zavadlé kopřivy.

11.2.2021 11:52
radanek

XXX.XXX.185.115

Ja davam i rerichu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík