Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jan_567

8.2.2021 23:18
Jan_567

XXX.XXX.40.109

Dobrý den,
po otci, který choval alexandry malé, mi zbyli 2 voliéry a já jsem před týdnem odchytil alexandra velkého. Neměl kroužek, ale řekl bych, že je starý více než 3 roky.Nikdo se nehlásil ani neozval a tak jsem se rozhodl, že si jej nechám.
Potravu jsme koupily ve zverimexu za nehoráznou cenu a pak na burze velice výhodně. Alexandr je v 1x0,8x2m velké kovové kleci. Venku je dřevěná voliéra 2,2x1,6x2m. Jsou to 2 spojené voliéry.
Hlavní problém je ten, že by mohl voliéru rozklovat, ale myslím,že jí stačí oplechovat.
A tak se Vás chovatelů ptám, jestli to je možné chovat alexandra velkého celoročně ve dřevěné oplechované voliéře? A ještě jedna věc, myslíte, že by se tam vlezla i samice? Ale to je vedlejší, hlavně jestli by byla voliéra dostatečně bytelná.
Všem již předem děkuji za odpověď.

9.2.2021 11:56
Fff

XXX.XXX.88.252

Jan_567 napsal(a):
Dobrý den,
po otci, který choval alexandry malé, mi zbyli 2 voliéry a já jsem před týdnem odchytil alexandra velkého. Neměl kroužek, ale řekl bych, že je starý více než 3 roky.Nikdo se nehlásil ani neozval a tak jsem se rozhodl, že si jej nechám.
Potravu jsme koupily ve zverimexu za nehoráznou cenu a pak na burze velice výhodně. Alexandr je v 1x0,8x2m velké kovové kleci. Venku je dřevěná voliéra 2,2x1,6x2m. Jsou to 2 spojené voliéry.
Hlavní problém je ten, že by mohl voliéru rozklovat, ale myslím,že jí stačí oplechovat.
A tak se Vás chovatelů ptám, jestli to je možné chovat alexandra velkého celoročně ve dřevěné oplechované voliéře? A ještě jedna věc, myslíte, že by se tam vlezla i samice? Ale to je vedlejší, hlavně jestli by byla voliéra dostatečně bytelná.

Venkovní voliera je pro pár dostatečně velká a na zimu bych je zimoval ve vnitřních prostorách.

9.2.2021 13:49
exotchov

XXX.XXX.168.151

Fff napsal(a):
Venkovní voliera je pro pár dostatečně velká a na zimu bych je zimoval ve vnitřních prostorách.

Z jakych duvodu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.2.2021 14:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jan_567 napsal(a):
Dobrý den,

Určitě vše oplechovat, jsou to fakt devastátoři.

Co se týče velikosti voliéry, přimlouvám se o prodloužení o 2 metry. Pak se jim bude velmi líbit. ;) Oni jsou to takové trubky, které fakt potřebují delší prolet, jinak často bourají. Náš samec po divokých rodičích se často rozplácne i ve 4 metrové (4x1x2) voliéře. Je vidět, že by klidně snesl ještě 1-2 metry, aby to vytočil.

Jo ještě - nepíšete sílu drátu pletiva. Ono na alexe malé stačí slabší pletivo. Tak ať vám nakonec neproštípnou samotné pletivo. My máme pletivo 19 x 19 mm, síla drátu 2 mm. Viz foto. Vedle bydlí pár alexů čínských.

Přidejte reakci

Přidat smajlík