ProsteJa

XXX.XXX.235.207
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na jednu věc. Pořídila jsem papouška a všimla jsem si, že jeden drápek vypadá neobvykle. Vypadá to jako prasklý nerv v drápku? Nejsem si jistá, tak se raději chci zeptat a zda v tomto případě je nutnost návštěva zvěrolékaře.
Omlouvám se za kvalitu fotky ale snad to je dostatečně vidět.
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ProsteJa
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na jednu věc. Pořídila jsem papouška a všimla jsem si, že jeden drápek vypadá neobvykle. Vypadá to jako prasklý nerv v drápku? Nejsem si jistá, tak se raději chci zeptat a zda v tomto případě je nutnost návštěva zvěrolékaře.
Omlouvám se za kvalitu fotky ale snad to je dostatečně vidět.
Děkuji.
Myslíte ten tmavší dráp? Nic zvláštního na něm nevidím. 🤔
ProsteJa

XXX.XXX.235.207
napsal(a):
Myslíte ten tmavší dráp? Nic zvláštního na něm nevidím. 🤔
No ono to vypada jako kdyby to bylo uvnitr toho drapku.
Ovsem samozrejme se muzu uplne plest. Jelikoz jsem nic na internetu nenasla, tak jsem se chtela radeji zeptat. Ma drapky jinak prerostle, takze je chci trochu zastrihnout a proto se i radeji ptam.
Děkuji
ProsteJa

XXX.XXX.235.207
Dekuji,
je to Kakariki a není úplně čistý. Měla jsem předtím jiného a taky to byla straka, jen právě měl drápky světlé. Ono nevěděla jsem, že v momentě straky muže mít i "strakaté" drápky. Hádám, že to je takové neřečené pravidlo.
Takže moc děkuji za osvětu a zase jsem o něco moudřejší!
PS: Se stříhání drápků zkušenosti mám a zásadně nikdy do toho nejdu sama. Musím aw soustředit na žilku a sklon. Ruce navíc jsou nejlepší.
Děkuji a přeji Vám všem pěkný den a pevné nervy!

Ano, u strak jsou barevné drápy běžné. ;) I třeba morčata pokud mají bílé znaky mají dráp u bílých chlupů světlý a jiné černé. :)
S led stříháním opatrně, jak už tu padlo. Případně jsou na to dobrá brusná bidla. Kakariki jsme měli jen rok, ale přijdou mi na to přerůstání drápů náchylnější než jiné druhy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Kakarik rád hrabe a tím si obrušuje drápky,pokud mu to není umožněno tak přerůstají.Pak se musí samozřejmě upravovat.