Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

OneLov3

12.2.2021 16:49
OneLov3

XXX.XXX.88.124

Chovu zdar, kdy budou nejbližší burzy?

Neregistrovaný uživatel

12.2.2021 17:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

OneLov3 napsal(a):

Třeba se letos dočkáme.

12.2.2021 17:47
lada 4

XXX.XXX.20.68

OneLov3 napsal(a):

V roce 2030 už ano ..

12.2.2021 18:27
exotchov

XXX.XXX.168.151

OneLov3 napsal(a):

A neni lepsi zajet k chovateli,mensi riziko jak pro vas tak i pro druhe.

12.2.2021 18:33
martin1147

XXX.XXX.68.60

exotchov napsal(a):

Ano je. Ale jet třeba 200km pro jednoho ptáčka?

12.2.2021 18:48
vegh

XXX.XXX.62.158

martin1147 napsal(a):
Ano je. Ale jet třeba 200km pro jednoho ptáčka?

Presne tak každy den mám telefoni a nik nepríde že vela km.už aj 20-30km je vela.

Neregistrovaný uživatel

12.2.2021 18:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Pro staršího chovatele na kole-je to vela.

5008

12.2.2021 20:52
5008

XXX.XXX.228.41

200 km a koupit to ještě jde ale po 200km zjistit že pták stojí za prd asi bavit nebude

12.2.2021 21:09
arčí88

XXX.XXX.158.34

Zdravím můj pohled ohledně dojezdu pro papoušky. Ten kdo je zapálený chovatel tak i těch 200km dojede, jel jsem pro žaky jednou 240km a podruhé 215km. Je to sice zabitý celý den, ale tak holt si člověk udělá celodenní výlet. Kolikrát jsem si naplánoval cestu pro jednoho papouška a pokud to dopadlo tak jsem při cestě stavil pro druhého. Jel jsem až do Nymburka pro samici pestré. Pokud člověk není pohodlný tak si pro papouška dojede. Jo a musím podotknout nemám řidičák tak musím otravovat buď tátu nebo bráchu. Krmivo pro velké papoušky si objednám přes internet, a proso, slunečnici a oves si zajedu k zemědělci.

Neregistrovaný uživatel

12.2.2021 21:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

To se jezdí jako spolujezdec-taky bych to bral. Mám ale jenom sestru a ta by se na mne v tomto směru vykašlala.

12.2.2021 21:18
Kokr

XXX.XXX.85.112

exotchov napsal(a):

A kde zadavatel píše, že chce kupovat ptáky? Ptá se kdy bude nejbližší burza! Chce se třeba sejít s ostatními chovateli a pokecat! Zažít tu atmosféru burzy. Po takové době mu to třeba už chybí!

12.2.2021 21:43
maxa

XXX.XXX.125.165

No zapálený chovatel jsem ale jednodušší je doplnit chov penantů na burze!!!Momentálně jsem najel asi 1300km a ještě jednou pojedu.Toho času mám málo.

12.2.2021 21:49
arčí88

XXX.XXX.158.34

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To se jezdí jako spolujezdec-taky bych to bral. Mám ale jenom sestru a ta by se na mne v tomto směru vykašlala.

Nejhorší je to že mě to štve že musím otravovat druhé lidi abych mohl jet koupit papouška. Jelikož ze zdravotních důvodu už nebudu moct mít řidičák. Kvůli tomu na každou burzu jezdit protože by mě poslali někam. Nejhorší je to když burz začínají 6 tak by museli kvůli mě vstávat dejme tmu v 5hodin rádno

12.2.2021 21:59
martin1147

XXX.XXX.68.60

No víte ono je taky rozdíl jestli jedu pro žaka nebo pro zpěváka.

myra

12.2.2021 22:29
myra

XXX.XXX.124.166

velice dobře funguje firma přeprava zviřat zatim jsem neměl problem.

12.2.2021 22:37
alex66

XXX.XXX.32.33

myra napsal(a):
velice dobře funguje firma přeprava zviřat zatim jsem neměl problem.

Naprostý souhlas, taky jsem využil a vše ok. Jen je prostě nevýhoda kupovat něco na slepo. Ale já jsem tímto způsobem zatím jen prodával.

13.2.2021 08:22
lada 4

XXX.XXX.14.223

martin1147 napsal(a):
No víte ono je taky rozdíl jestli jedu pro žaka nebo pro zpěváka.

To přesně nevím jakej je tam rozdíl ? Oba to jsou živé tvorové a cenu k nim dal člověk . A tak se k nim i chovají, dnes stým slavným dokrmováním je všude velkých papouchů hromady. Ale jakých ? Prolezlých nemoci a podtržených .Hlavně že to sype a mám jich hodně na prodej. Kolik opravdový chovatelů ještě zbilo ?? Kteří mají radost že jim chovný pár odchová a vyvede až na bydlo ....To jsou opravdoví chovatelé !!! Ne ty kterým se vyklube a hned ho nabízej k ručnímu prodeji . Ad mají pár korun , a to že chov stojí peníze to dobře vím .A sem ochoten dotovat svoji zalíbu ...A kaž dej normální člověk chová co muže bez problému utáhnout finančně. A pak nemusí brečet co to vše stojí............A že se jede 200 km pro ptáčka proč ne sám jedu i pro zebřičky přes 200km . Pojmu to jako výlet a podívám se na jiný chov a popovídám si ....

13.2.2021 10:05
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

lada 4 napsal(a):
To přesně nevím jakej je tam rozdíl ? Oba to jsou živé tvorové a cenu k nim dal člověk . A tak se k nim i chovají, dnes stým slavným dokrmováním je všude velkých papouchů hromady. Ale jakých ? Prolezlých nemoci a podtržených .Hlavně že to sype a mám jich hodně na prodej. Kolik opravdový chovatelů ještě zbilo ?? Kteří mají radost že jim chovný pár odchová a vyvede až na bydlo ....To jsou opravdoví chovatelé !!! Ne ty kterým se vyklube a hned ho nabízej k ručnímu prodeji . Ad mají pár korun , a to že chov stojí peníze to dobře vím .A sem ochoten dotovat svoji zalíbu ...A kaž dej normální člověk chová co muže bez problému utáhnout finančně. A pak nemusí brečet co to vše stojí............A že se jede 200 km pro ptáčka proč ne sám jedu i pro zebřičky přes 200km . Pojmu to jako výlet a podívám se na jiný chov a popovídám si ....

14.2.2021 18:24
arčí88

XXX.XXX.158.34

lada 4 napsal(a):

Přesně takto jsem to myslel že si člověk udělá třeba celodenní výlet. Jsem kolikrát snažil skloubit třeba nákup 2 papoušků na jednou cestou

15.2.2021 07:57
hzp

XXX.XXX.83.72

Inu je to legrace s těmi lidmi. Dojedete pro ptáky řekněme do Belgie, takže vás jedinec vyjde asi tak 2 x dráž než kdyby byl koupen v ČR, pak vám po roce z 5-ti párů zbydou třeba čtyři, záruku či odvolání samozřejmě žádné. Funguje opravdu dobře třeba jeden pár, od těch zbylých odchováte 1-2 mladé, tak akorát abyste udělal nepříbuzný pár. Pak k vám přijede nakoupit pán, co to má k vám 50 km, když se dozví cenu, tak z toho má menší infarkt, s tím, že je důchodce, nezaměstnaný, nebo prostě takovou cenu nikdy neplatil. Nevysvětlíte mu, že mu ptáky necháváte vlastně za polovic na co vás ten odchov přišel. A že minimálně jsou to ptáci úplně jiné krve, než jsou k dostání u nás, leckdy i v jiné kvalitě. Ne, on jel takovou dálku a teď tahle cena.
Jen podotýkám, že jsou to ptáci v cenových relacích vyšších stovek, max nižších tisícovek. Za život toho ptáka rozhodně více prokrmíte a dáte do nákladů na vytápění a případně vet. péči, či přípravky.
Si vždycky říkám, borče, když nemáš na kupní cenu, která je o 300-500 korun vyšší, než je v Česku běžné, čím to asi tak hodláš krmit? Co budeš dělat, když pták onemocní?

15.2.2021 10:57
ayman

XXX.XXX.245.214

Přesně.

Neregistrovaný uživatel

15.2.2021 11:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.88

Pro staršího chovatele na kole-je to vela.

Nechápu proc lidi nepouzijou privez zvire nebo zverado. Vozi havet vcetne slepic papousku hadu po cele republice. Kdyz je to na trase nestoji to zas tak moc. Ja posledne z Frenštátu pod Radhoštěm do budejek tri hadiky za 330 včetně zapůjčení prepravky na dopravu. Mozna by se papouskarum vyplatilo zacit nabizet i tuhle možnost dopravy.

15.2.2021 11:25
JoPe

XXX.XXX.82.6

Nechápu proc lidi nepouzijou privez zvire nebo zverado. Vozi havet vcetne slepic papousku hadu po cele republice. Kdyz je to na trase nestoji to zas tak moc. Ja posledne z Frenštátu pod Radhoštěm do budejek tri hadiky za 330 včetně zapůjčení prepravky na dopravu. Mozna by se papouskarum vyplatilo zacit nabizet i tuhle možnost dopravy.

Nechápete ? O cenu tolik nejde, ale že vozí tu havěť jak píšete, včetně slepic atd. Zvířata jsou na malém prostoru sice odděleně, ale určité riziko zavlečení nákazy tu je. Navíc dost lidí chce vidět "předmět koupě" na živo, nebo ještě lépe v jeho prostředí odkud pochází a to třeba vždy řeším já a pokud mám zájem, tak dojedu kamkoli.

15.2.2021 18:24
arčí88

XXX.XXX.158.34

Před 2 lety přijel pán pouze pro samce Alexandra velkého a nakonec si odvážel nepříbuzný pár byl od Českých Budějovic. Jelikož bydlím kousek od ZOO ve Dvoře nad Labem tak vzal celou rodinu. Nejdříve jeli do ZOO pak se stavily u mně pro Alexandry chvíli jsme pokecali o chovu co chová atd.. Zrovna bylo pěkný počasí tak říkal že si to užili celodenní výlet.

15.2.2021 18:51
eli22

XXX.XXX.58.43

lada 4 napsal(a):

Což to já taky, klidně jsem jela pro křepelku za 100 Kč 150 km. Ale spíš jde o to , když někam jedete 200 km pro krásného zdravého ptáčka /dle chovatele/ a nakonec se zklamaně vracíte bez, protože v reálu je to jinak. A naopak, nejdále jsem prodávala bourky na jih Rakouska a pyruru až na hranici Slovinska a Chorvatska. . To si taky připlatili za benzín.

15.2.2021 20:21
stewe5

XXX.XXX.186.147

Dobrý večer,ke mě jel jeden pán pro samici červenokřídlou až někde od Karviné,pro papouška rudobřichého pán ze Znojma a to jsem z Krkonoš...takže je to asi kus od kusu,ten kdo má zájem tak přijede odkudkoliv a ten komu se nechce jet dál tak musí počkat až sežene někde za humny

15.2.2021 21:44
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

eli22 napsal(a):
Což to já taky, klidně jsem jela pro křepelku za 100 Kč 150 km. Ale spíš jde o to , když někam jedete 200 km pro krásného zdravého ptáčka /dle chovatele/ a nakonec se zklamaně vracíte bez, protože v reálu je to jinak. A naopak, nejdále jsem prodávala bourky na jih Rakouska a pyruru až na hranici Slovinska a Chorvatska. . To si taky připlatili za benzín.

Jak píše eli22,někdy je to risk ,ale většinou se to vyplatí ,jen se kupující nesmí hned do papouška (zbláznit),ale pořádně si ho v klidu prohlédnout .Já jsem se několikrát spálil, vypadal super a za měsíc byl problém ho uzdravit.

16.2.2021 08:23
eli22

XXX.XXX.58.43

Horák lutino napsal(a):
Jak píše eli22,někdy je to risk ,ale většinou se to vyplatí ,jen se kupující nesmí hned do papouška (zbláznit),ale pořádně si ho v klidu prohlédnout .Já jsem se několikrát spálil, vypadal super a za měsíc byl problém ho uzdravit.

Já špatnou zkušenost zatím nemám. Ale je fakt, že si chovatele nejdříve pořádně "vyguglím", pokud to jde, hledám na něj názory, hodně i tady na Fauně, a podobně, A ne že by mě nezajímala tak úplně cena, ale z dlouhodobého hlediska, teda kolika se papoušek nebo jiný ptáček dožívá, je pořizovací cena zdravého jedince skoro nepodstatná. Na burzy nejezdím nikdy. Byla jsem asi dvakrát a potom, co jsem měla šok z podmínek v klecích nějakých prodávaných chovanců, všudypřítomných "skokanů" a jiných věcí, už nejezdím. Co se týče přepravy zvířat, posílala jsem z jihu na sever. Vše ok, domluva dobrá. Největší problém ale vidím v tom, že nejezdí napřímo, ale jede trasy. Takže můj papoušek jel místo cca 2,5 hodiny skoro 10 hodin.

Neregistrovaný uživatel

16.2.2021 15:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Když se zasílalo poštou a později dráhou tak byly časy 24+ hod.-bez problémů-těch 10hod. by byl rekord.

16.2.2021 18:33
vegh

XXX.XXX.45.136

eli22 napsal(a):
Já špatnou zkušenost zatím nemám. Ale je fakt, že si chovatele nejdříve pořádně "vyguglím", pokud to jde, hledám na něj názory, hodně i tady na Fauně, a podobně, A ne že by mě nezajímala tak úplně cena, ale z dlouhodobého hlediska, teda kolika se papoušek nebo jiný ptáček dožívá, je pořizovací cena zdravého jedince skoro nepodstatná. Na burzy nejezdím nikdy. Byla jsem asi dvakrát a potom, co jsem měla šok z podmínek v klecích nějakých prodávaných chovanců, všudypřítomných "skokanů" a jiných věcí, už nejezdím. Co se týče přepravy zvířat, posílala jsem z jihu na sever. Vše ok, domluva dobrá. Největší problém ale vidím v tom, že nejezdí napřímo, ale jede trasy. Takže můj papoušek jel místo cca 2,5 hodiny skoro 10 hodin.

Prosím bliší inf.o preprava zvírať.ako možem napríklad severní čeh na stredné slovensko.

16.2.2021 19:05
eli22

XXX.XXX.58.43

vegh napsal(a):
Prosím bliší inf.o preprava zvírať.ako možem napríklad severní čeh na stredné slovensko.

https://www.privez-zvire.cz/trasy/

16.2.2021 19:29
glanz

XXX.XXX.76.33

Ještě také: www.zverado.cz

Mám s oběma skvělé zkušenosti.
V dnešní covidové době, není nic lepšího.

Přidejte reakci

Přidat smajlík