Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Luuuca007

16.2.2021 19:36
Luuuca007

XXX.XXX.34.58

Dobrý den,

před třemi týdny jsme si s partnerem pořídili (dalo by se říct, že zachránili) dokrmeného půl ročního mníška šedého, který byl v dezolátním stavu - ocasní pera měl pochroumaná od jiného ptáčka, který na něj údajně útočil, zobák odřený a sem tam lysinky. Bylo nám ho líto, takže jsme si ho vzali, navštívili veterinu a ptáček je každým dnem lepší. Slyší na jméno, které jsme mu dali a už se tolik nebojí, jen s tou rukou stále zápasíme. Semínko si z ní ale vezme!
Jenže jsme ho umístili do veliké voliéry v pokoji a nenapadlo nás nic lepšího, než k němu pořídit protějšek - samičku, aby v ní nebyl sám..
Před pěti dny jsme mu tedy domu přinesli od jedné chovatelky také půl roční a ručně dokrmenou parťačku. Ze začátku tichá, krotká a vlezla i na ruku. Možná to bylo takhle narychlo blbost, tak mě prosím nesuďte, teď si to taky říkám, ale ti dva se do sebe hnedka první den "zamilovali". Ona za ním pláchla, ačkoli byla v jiné kleci a od té doby se furt vzájemně čistí, spokojeně štěbetají, baští a bohužel nám ho holka i brání. Náš Oliver teď trošku vypadá jak podpantoflák Když mu chceme něco dát, hnedka nám jde po ruce a nadává. Ovšem když je rozdělíme a jí vezmeme do jiné místnosti, sice se bojí, ale už to taková frajerka není a ozobává i rty. Ale zase je nechci vyndavat přes násilí.

Chtěla bych tímto tedy poprosit zkušenější chovatele nebo někoho, kdo má s podobným problémem zkušenosti, o radu, jak na takového papouška? Rozdělit je a každému se věnovat zvlášť? Nebo prostě vytrvat a furt zkoušet?

Děkuji za jakoukoli radu,
L.

16.2.2021 20:20
eli22

XXX.XXX.58.43

Luuuca007 napsal(a):
Dobrý den,

před třemi týdny jsme si s partnerem pořídili (dalo by se říct, že zachránili) dokrmeného půl ročního mníška šedého, který byl v dezolátním stavu - ocasní pera měl pochroumaná od jiného ptáčka, který na něj údajně útočil, zobák odřený a sem tam lysinky. Bylo nám ho líto, takže jsme si ho vzali, navštívili veterinu a ptáček je každým dnem lepší. Slyší na jméno, které jsme mu dali a už se tolik nebojí, jen s tou rukou stále zápasíme. Semínko si z ní ale vezme!
Jenže jsme ho umístili do veliké voliéry v pokoji a nenapadlo nás nic lepšího, než k němu pořídit protějšek - samičku, aby v ní nebyl sám..
Před pěti dny jsme mu tedy domu přinesli od jedné chovatelky také půl roční a ručně dokrmenou parťačku. Ze začátku tichá, krotká a vlezla i na ruku. Možná to bylo takhle narychlo blbost, tak mě prosím nesuďte, teď si to taky říkám, ale ti dva se do sebe hnedka první den "zamilovali". Ona za ním pláchla, ačkoli byla v jiné kleci a od té doby se furt vzájemně čistí, spokojeně štěbetají, baští a bohužel nám ho holka i brání. Náš Oliver teď trošku vypadá jak podpantoflák Když mu chceme něco dát, hnedka nám jde po ruce a nadává. Ovšem když je rozdělíme a jí vezmeme do jiné místnosti, sice se bojí, ale už to taková frajerka není a ozobává i rty. Ale zase je nechci vyndavat přes násilí.

Chtěla bych tímto tedy poprosit zkušenější chovatele nebo někoho, kdo má s podobným problémem zkušenosti, o radu, jak na takového papouška? Rozdělit je a každému se věnovat zvlášť? Nebo prostě vytrvat a furt zkoušet?

Děkuji za jakoukoli radu,
L.

Vůbec nerozumím dotazu. Jako máte párek spokojených papoušků, udělali jste to nejlepší, co šlo. Tak co chcete řešit?

Luuuca007

16.2.2021 20:30
Luuuca007

XXX.XXX.34.58

Jde o to, že jsme si koupili ručně dokrmené papoušky právě proto, aby nebyli pouze na okrasu, ale i na nějakou "interakci" s nimi. S jedním to tak je, ale nová papoušice si svůj protějšek brání, kouše a je vidět že se bojí. Nejsem si jistá, že když budou spolu, se nám podaří i jí nějakým způsobem s námi sblížit. Aby se tak nebála a nebyla agresivní, když si člověk chce pohladit toho druhého

16.2.2021 20:46
eli22

XXX.XXX.58.43

Luuuca007 napsal(a):
Jde o to, že jsme si koupili ručně dokrmené papoušky právě proto, aby nebyli pouze na okrasu, ale i na nějakou "interakci" s nimi. S jedním to tak je, ale nová papoušice si svůj protějšek brání, kouše a je vidět že se bojí. Nejsem si jistá, že když budou spolu, se nám podaří i jí nějakým způsobem s námi sblížit. Aby se tak nebála a nebyla agresivní, když si člověk chce pohladit toho druhého

Nesmíte být sobec, Vy přece taky máte partnera, trošku se zamyslete a snad na to přijdete. A určitě se ochočí oba. Na interakci si pořiďte třeba pejska nebo mimino. Bez urážky, jenom rada.

16.2.2021 23:37
lucaaa_malychova

XXX.XXX.182.250

Já bych tomu dala ještě čas. Přece jen je to docela krátká doba co je máte doma a ptáčci si na vás musí pořádně zvyknout, nejenže jsou v jiném prostředí, ale jsou i mezi jinými lidmi. Dávejte jim mňamky a hlavně čas, oni si na vás zvyknou. Zkuste si vzít jednoho na ruku a dejte mu piškot nebo něco dobrého a uplaťte si je, buď to ten druhý okouká od druhého a nebo to takhle zkoušejte s obouma. Snad to vyjde :)

17.2.2021 10:35
krabatka

XXX.XXX.105.235

Dobrý den,

rozdělovat papoušky, kteří si rozumí, je nesmysl a nechápu, jak Vás něco takového mohlo napadnout. Na Internetu najdete plno informací o těchto papoušcích, mimo jiné i to, že v přírodě žijí v koloniích, jsou to tedy společenští papoušci a předtím, než Vás napadlo je rozdělit a položit tento dotaz, nebylo na škodu si o nich něco nastudovat. Jinak je chvályhodné, že jste se papouška ujali i že jste mu pořídili protějšek. Nebuďte sobečtí a nespěchejte na ně, je pro ně nové, že mají partnera a chvíli bude trvat, než okouzlení pomine a budou si všímat i Vás. Nabízejte jim něco dobrého, dávejte jim nové hračky a těšte se z toho, že se k sobě mají. Když jsme pořídili naší samičce samečka, tak měsíc nepřiletěla za mým manželem, u kterého byla jinak pořád. Nedělejte to násilím, neberte samičku do jiné místnosti, pokud je máte v bytě, tak se zcela jistě postupně ochočí.

A jinak - ta klec, kterou máte, je absolutně nevhodná, měla by být delší na délku, ne na výšku

Luuuca007

17.2.2021 10:54
Luuuca007

XXX.XXX.34.58

děkuji za vaše rady a zkušenosti, ačkoli si nemyslím, že bych byla sobec :D prostě jsem se zeptala, jak na takového papouška, když jsem před těmito dvěma měla pouze jednoho a s ním úplně jiné zkušenosti. Samozřejmě mám spoustu trpělivosti a hodně načteného, ale nechci dělat nic špatně, proto jsem se prostě zeptala, zda s tím má někdo zkušenosti a zda neděláme nic špatně, aby jsme ptáčkům neuškodilk. Tímto jsem byla aspoň ujištěna, že je to zkrátka normální. To mi úplně stačí :)
Ptáčci jsou ve voliéře, ta klec, která je na fotce, byla pouze vložena dovnitř, protože na ní papoušci rádi stojí :)

Děkuji a hezký den!
L.

17.2.2021 11:06
krabatka

XXX.XXX.105.235

Tak to je super, voliéru máte moc pěknou. Já když vidím ty klece na výšku, tak nechápu, že to může někdo vyrábět. Jinak buďte rádi, že se k sobě hned mají, plno lidí řeší opačný problém, jak dát papoušky dohromady :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík