Alexandr malý - soužití

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2021 09:25
karel.mrazik@seznam.cz

XXX.XXX.246.75

Dobrý den, chtěl bych všechny zkušené chovatele požádat o radu...

Již čtyři roky máme doma jako kamaráda a člena rodiny samičku Alexandra malého.

Má velkou klec, kterou užívá pouze se setměním jako ložnici a chodí si tam pro semena a ovoce.
Jinak je po celý svůj život puštěná, užívá celý byt. Je to prostě rodinný člen. Mé dva synky používá jako taxíky, když se jí nechce létat, se mnou chodí do sprchy, mazlí se atd. v obývacím pokoji má vybudovanou větvovou konstrukci s tácem na výkaly, kterou miluje a tráví na ní většinu dne.

Teď nás posedl ďábel a rádi bychom k ní pořídili ještě samečka, aby nebyla sama když jsme v práci atd... Tady na ifauna jsem nalezl kontakt na ročního modrého kluka a o víkendu pro něj pojedeme. Včera sem mu pořídil klec a udělal nějaké úpravy v obývacím pokoji.

Můj dotaz je velmi obecný... vzhledem k teritorialitě alexandrů. Mohl by mi někdo poradit jakým způsobem provést začlenění nového ptáka, aby ho přijala naše samička a nevnímala jako vetřelce. Nechceme to podcenit a třeba špatným způsobem mu ublížit.

Předem Vám moc děkuji, s pozdravem Karel Mrazík Děčín- tel. 725809670

17.2.2021 10:03
z jarda

XXX.XXX.139.214

Zdravím, tak rozhodně doporučuji nového samečka nechat v nové kleci! Předpokládám, že je taky krotký a v tom případě se mu budete muset věnovat nějakou dobu zvlášť a že samička bude zvědavá, tak to je jasné a v tom případě budete mít přehled o dění a případně zasáhnout a předejít zranění! Nevím jestli je samička na volno i po celou dobu Vaší nepřítomnosti, ale zatím rozhodně je nenechávejte samotné spolu bez dozoru! Samečka zavřít do své klece a ještě bych klec zakryl nějakou látkou nebo osuškou a volnou nechat jen přední část, aby se viděli a to zakrytí pro jistotu, aby se mohl stáhnout před možným útokem! No a pak to chce čas a trpělivost a vše bude v pohodě a všichni budete spokojeni. S pozdravem Zappe

17.2.2021 10:08
karel.mrazik@seznam.cz

XXX.XXX.246.75

Tak já Vám moc děkuji a doplňuji, ano má k dispozici celý být i když jsme v práci. Po příchodu ji stejně vždycky najdeme na větvové konstrukci v obýváku, ale vítá nás takovým pokřikem už od zarachoceni klíčů v zámku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík