Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

asis

17.2.2021 13:53
asis

XXX.XXX.85.5

Dobrý den,
začínám s exoty a buduji dřevěnou zahradní voliéru 4x2x2metry. Nejde mi o odchov, spíše o okrasu a hlavně o zpěv, líbila by se mi voliéra s jedním nebo několika druhy ptactva, které by intenzivně zpívalo a bylo slyšet.
Nabízí se několik kanárů-samců. Nebo může být společně ve voliéře jeden kanár a několik kříženců s kanárem, zase jen samci?
Když tam dám 3 páry kanárů, tak prý pořádně zpívat nebude žádný. Nebo jen jeden jediný kanár a k němu jiný druh, třeba zebřičky a chůvičky?
Poraďte jak to udělat, aby to ve voliéře co nejvíce zpívalo od jara do podzimu.
Děkuji za každý slušný názor. A.S.

Neregistrovaný uživatel

17.2.2021 16:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Ideální-přehrávač s Kájou G.-ten bude zpívat i celou zimu.

vlaštovička

17.2.2021 20:19
vlaštovička

XXX.XXX.220.64

Samci kanárů by se spolu nemuseli snášet. Doporučuji např. čtyři samce stehlík x kanár, konopka x kanár, zvonohlík x kanár a kanár x hýl mexický nebo samec hýla mexického. Velmi dobře zpívá i hmyzožravé ptactvo. Třeba timálie čínská. Sehnat timálii však není snadné a cena je vysoká.

17.2.2021 20:26
edelmann

XXX.XXX.24.68

Dobrý den. Mám volieru podobné velikosti a je v ní několik desítek kanárů, samic i samců a zpívají celoročně, včetně zimy. Harcký kanár je jemného zpěvu, pokud tam dáte barevné, tak jejich vysoký zpěv uslyšíte až na ulici. Kříženci jsou též zajímaví. To, že se ptáci ve volieře občas prohání, není vůbec na škodu. Navíc jsou kanáři velmi odolní, jen v těchto mrazech mají v misce s vodou topnou spirálu. K.E.

17.2.2021 22:23
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Udělejte pořádné základy a dejte síto s malým průměrem ok, jinak Vám zbydou oči pro pláč, potkani ,lasice , kočky, mají slabost pro zpěvné ptactvo .Mě se potkan prokousal zdí ,ne hned ,voliéry jsou steré 30 let, ale postupně si udělal díru a zabil mi mladého Alexandra, který ten den vyletěl z budky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík