Chtěla bych se zeptat, mám akvárium 37,5 litrů a mám v něm bojovnici samce a tři živorodky dvě samice a jednoho samce. Někdo píše že být spolu můžou a někdo ne paní v obchodě tvrdila že ano. Jsou tam ještě dva pancéřníčci a šest neonek, není tam ale moc schovek můžou si něco udělat?
Bambulina

XXX.XXX.70.169
Dobrý den,
omlouvám se, že neodpovidam přímo na dotaz, ale zaráží mě neonka v takto malem akváriu, jsou to plavci tudíž by to chtělo alespoň nějakých 60-80cm na délku. Nechci nějak napadat nebo tak, jen bych chtěla upozornit na tento fakt. Zda s tím hodláte něco dělat nebo ne, je na Vás;) jen těm rybkam by to asi udělalo radost:)
ŽHAKzvířata
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat, mám akvárium 37,5 litrů a mám v něm bojovnici samce a tři živorodky dvě samice a jednoho samce. Někdo píše že být spolu můžou a někdo ne paní v obchodě tvrdila že ano. Jsou tam ještě dva pancéřníčci a šest neonek, není tam ale moc schovek můžou si něco udělat?
Příště napřed více přemýšlet, pak zařizovat a posléze nakupovat ryby. Když budete dobře krmit, tak se nic nestane a bojovnice bude alespoň regulovat počet narozených mláďat živorodek v tomto malém akváriu. Na vašem místě bych ještě všechno vyndal na chvíli někam i s vodou do větší nádoby, vyměnil dno za vypraný drobný říční písek 2-3 cm vrstvu, dal nějakou pěknou fototapetu na zadní stranu, dokoupil více druhů vodních rostlin, schoval ohřívač třeba za filtr a dal spínačky na osvětlení na 12h, aby to všechno dobře fungovalo a hezky vypadalo. Tak ať se to vám to daří a příšrě se ptejte "odborníků" na akvaristickém fóru.