Prodám

Prodám Alexandra malého - Prodám loňské Alexandr malý violeta Ho samce, Al...
Dobrý den,
naše desetiletá samička alexandra si začala škubat peří pod oběma křídly. Mám použít nějaké antiparazitikum? Popř. jaké?
Nebo může být problém jinde? Celou dobu žije v bytě, max.na balkoně, ale teď v zimě je stále uvnitř. O přepeřování nejde, i když ho brzo očekáváme.
Děkuji.
Mě se stalo to samé, prý stres ze samce, koupil jsem dva spreje ,jeden Pappick spray proti škubání peří a druhý BIO Liberator proti blechám, klíštˇatům, roztočům ,vším ,jsou na přírodní bázi, ale strašně jsou cítit. Obden jsem ji stříkal postižené letky střídavě oběma spreji a po měsíci už jí křídla krásně zarůstají, měla pár dnů ještě snahu o škubání ,ale pak ji to přešlo. Jirka.
jardaforst
napsal(a):
Tak to zkusím. Nevím jestli je ve stresu, ale je to možné, to mě nenapadlo. Občas poslední dobou začala nalétávat na dceru(7let). Trošku asi žárlí. Mockrát děkuji. Jarda
Já si myslím, že to je ze stresu. Já bych spíš odstranila ten důvod než bych na ni něco stříkala.
jardaforst
napsal(a):
No jo, ale u nás se nic nezměnilo. Snad jedině, že možná žárlí na dceru a párkrát na ni naletěla. Ten sprej proti trhání peří by snad neměl uškodit. Drbe se pod křídly, i když sedí na rameni. Asi ji to svědi.
Já tomu spreji proti škubání nevěřím ani náhodou. Zkuste ještě vyloučit ty roztoče a to tak, že na noc dáte do klece na dno čistě bílý papír, pokud jsou tam ráno černé tečky, je to od roztočů.A jak s tou dcerou? To na ni začala žárlit až teď nebo co těch 7 let se dělo? A ještě, to se škube pouze pod křídly? Ne na na hrudi nebo jinde?
eli22
napsal(a):
Já tomu spreji proti škubání nevěřím ani náhodou. Zkuste ještě vyloučit ty roztoče a to tak, že na noc dáte do klece na dno čistě bílý papír, pokud jsou tam ráno černé tečky, je to od roztočů.A jak s tou dcerou? To na ni začala žárlit až teď nebo co těch 7 let se dělo? A ještě, to se škube pouze pod křídly? Ne na na hrudi nebo jinde?
Spreje opravdu neucinkuji-vyskouseno. me pomohl pro zlepseni opereni Aloe vera sirup original. Pomaha i proti stresu a pod.
Ještě se mi povedla jedna fotka.
Nechci do ní cpát chemii, ale něco asi vyzkoušet musím. Začnu tím papírem, ale nevím jestli si ho stihnu prohlédnout. Ted´ dva dny hrabe v kleci jak slepice.
jardaforst
napsal(a):
Ještě se mi povedla jedna fotka.
Nechci do ní cpát chemii, ale něco asi vyzkoušet musím. Začnu tím papírem, ale nevím jestli si ho stihnu prohlédnout. Ted´ dva dny hrabe v kleci jak slepice.
Ze hrabe je v tuto dobu normalni,pary sedi vase je odkazana na vas,coz je pro ziveho tvora trauma. Aloe vera neni chemie je to prirodni produkt velmi dobry,skusit muzete proti roztocum i obycejny arpalit -to je chemie.
jardaforst
napsal(a):
To mi je jasné s tím hrabáním. Jen jsem chtěl vysvětlit, že možná nestihnu prohlédnout ten papír.
Tím Aloe jí to mám mazat? Mohlo by ji to zklidnit. Je fakt, že když si namažu popáleninu štávou z Aloe, tak to opravdu funguje. Bojím se těch roztočů.
Aloe vera se podava na piskot nebo ve vode. Prectete si navod na internetu je i k prodeji.
exotchov
napsal(a):
Ze hrabe je v tuto dobu normalni,pary sedi vase je odkazana na vas,coz je pro ziveho tvora trauma. Aloe vera neni chemie je to prirodni produkt velmi dobry,skusit muzete proti roztocum i obycejny arpalit -to je chemie.
Já bych ten arpalit opravdu použila až když by se ty roztoči potvrdili a nechala bych udělat rozbor trusu. Ještě by mě zajímalo, je to starší samička, jestli snášela někdy.
jardaforst
napsal(a):
No já tomu snášení taky nerozumím. Mě na jaře začne hrabat, pak sedávat dole v rohu klece, i v noci. Jako, když sedí na vejcích. Pak má odřené břicho a musím ji nutit na bidlo.
Naší je taky deset let a nikdy nesnášela. Škube se už 7 let, ale ona si to peří uštipuje kam dosáhne, ne do krve. Zkoušeli jsme všechno možné včetně pořízení partnera a nic nepomohlo. Z toho škubání se už stal zlozvyk jako když si někdo kouše nehty.
Koupil jsem Fauna Parrot a Papendo. Jde o přípravky bez chemie. Papendo nepozře, ale Fauna Parrot nejspíš funguje. Přestala se drbat a nová pírka už nevytrhává. Na soudy je ještě brzo, ale je výrazně klidnější. Dále ji dávám ten Aloe sirup, ale na piškotek to nechce. Dávám ji to každý den do vody.
Všem vám děkuji za rady, snad bude vše v pořádku.