Alexandr malý

Prodám Alexandra malého - Prodám letošní Alexandry malý 2025 Violet ho 0....
1111 Kč
Zdravím,mám dotaz ohledně sezení na vejcích u alexandra malého. Harmonizující dospělý pár, snůška 5 plných vajec (poprvé), líhnutí za 5-10 dní.
Otázka- je běžné, že samec sedí ( né nějak pravidelně, většinou je venku)na vejcích se samicí? Kontrolovala jsem budku po cca 10 dnech( jinak je tam neruším) a překvapilo mně to. Samice byla venku ( to jen jak jsem jí vyplašila kontrolou) a samec uvnitř. Nemůže to být na škodu? Jestli třeba jí ta vejce nechce zlikvidovat....?
Díky za radu. G. H.
G.H.
napsal(a):
Zdravím,mám dotaz ohledně sezení na vejcích u alexandra malého. Harmonizující dospělý pár, snůška 5 plných vajec (poprvé), líhnutí za 5-10 dní.
Otázka- je běžné, že samec sedí ( né nějak pravidelně, většinou je venku)na vejcích se samicí? Kontrolovala jsem budku po cca 10 dnech( jinak je tam neruším) a překvapilo mně to. Samice byla venku ( to jen jak jsem jí vyplašila kontrolou) a samec uvnitř. Nemůže to být na škodu? Jestli třeba jí ta vejce nechce zlikvidovat....?
Díky za radu. G. H.
Samice sedi sama,samec ji obcas navstevuje,v noci jsou v budce oba. tak je to u me tez ocekavam brzy mlade.
Díky,
trochu jste mně uklidnil, už jsem viděla katastrofický scénář jak jí je do rána rozrbere. Koukala jsem do budky teď večer, tak to se zřejmě ukládali ke spánku. 👍 Jen jsem si myslela, že by ho tam samice nepustila.
exotchov
napsal(a):
Neni zac, at se zadari.
Dobrý večer, tak jak u Vás, už se Vám nějací vylíhli? U nás 8.3.první mládě bude to lutino samička a čekáme na další sourozence. 👍🐦
Dobry večer, u mne je to starost samičky mám 4 páry a samečka jsem v budce snad ještě nenachytal a to je už 15 let co je mam některé samičky poslední tyden před narozenim mladych sedi jak přibité i při kontrole ale u jednoho paáru jak máknu na kliku u dveří už vyléza ven je to takovy janek má termín v sobotu, u přírodních budu kroužkovat
modý a žlutý
zatim nic.At se daří
miki1954
napsal(a):
Dobry večer, u mne je to starost samičky mám 4 páry a samečka jsem v budce snad ještě nenachytal a to je už 15 let co je mam některé samičky poslední tyden před narozenim mladych sedi jak přibité i při kontrole ale u jednoho paáru jak máknu na kliku u dveří už vyléza ven je to takovy janek má termín v sobotu, u přírodních budu kroužkovat
modý a žlutý
zatim nic.At se daří
To máte pěknou nadílku alexů. Já mám mladé jen od toho jednoho páru . Samice také, jakmile vezmu za kliku, tak zdrhá, ale zas hned jak odejdu leze spět. Mám ještě pár buttercupů, samec 2,5 roku samice 5 let zatím jen čistá vejce.
Hezký den a ať se daří Gabriela Havlíčková.
Toš
XXX.XXX.162.82
Toš to nekdo sezí na vejcích celý život :)