Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2021 19:55
benzinov

XXX.XXX.198.53

Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat, zda-li je možné chovat holubi i papoušky na jednom pozemku. Protože nevím, zda-li bude dobré, když holubi budou létat, jestli nezanesou nějaké nemoci nebo parazity k papouškům. Kus voliéry totiž nemám zastřešený.
Děkuji za všechny odpovědi.
Dalibor Lípa

Neregistrovaný uživatel

27.2.2021 20:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Choval jsem mnoho let a nejsem sám, poštovní holuby a papoušky na jednom pozemku bez problémů.Jen je potřeba dodržovat základní pravidla hygieny a zdravotní péče.

27.2.2021 22:30
JoPe

XXX.XXX.82.6

benzinov napsal(a):
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat, zda-li je možné chovat holubi i papoušky na jednom pozemku. Protože nevím, zda-li bude dobré, když holubi budou létat, jestli nezanesou nějaké nemoci nebo parazity k papouškům. Kus voliéry totiž nemám zastřešený.
Děkuji za všechny odpovědi.
Dalibor Lípa

Dobrý den, míval jsem oboje velmi dlouho a potkávaly mě tehdy " nevysvětlitelné" občasné ztráty u exotů, ale to je už asi 30let. Po přestěhování jsem k exotům už pro jistotu holuby znovu nepořídil. Rizika přenosu onemocnění z jiných druhů jsou a znám mnoho chovatelů, kteří to zvládají, ale jsou to opravdoví "chemici" v tom špatném slova smyslu. To není dobrá cesta, maturoval jsem kdysi z nemocí ryb a posléze byla nutnost v mé činnosti pracovat s chemickými preparáty, mikroskopem, léčit nemoci, řešit rozmnožování i karanténu importů atd. Po letitých praktických zkušenostech si nejsem jist, jestli bych dokázal tuto "kombinaci" ptactva nepřetržitě perfektně uhlídat a jdu raději cestou menšího odporu tzn. zbytečně neriskovat a nepřidělávat si zbytečně práci.

28.2.2021 00:16
pavel55

XXX.XXX.27.134

Já měl 2 roky 3 páry kingů a 3 páry alexandrů ve voliéře 4x8m, taky jsem choval různé druhy holoubků, křepelek, koroptví, drobotě a papoušků ve společenských voliérách, opticky je to moc hezké, je pořád na co se dívat, ale s tou hygienou a s těmi odchovy je to trochu horší. Tím vás ale nechci nijak odradit.

Neregistrovaný uživatel

28.2.2021 14:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

U tazatele jde o chov na jednom pozemku-ne v jedné voliéře a to je poměrně velký rozdíl.Znám mnoho chovatelů holubů v kombinaci volně létajících holubů a papoušků ve voliérách bez zakrytých střech, kteří si nestěžují a dokáží si to uhlídat.

28.2.2021 17:30
JoPe

XXX.XXX.82.6

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
U tazatele jde o chov na jednom pozemku-ne v jedné voliéře a to je poměrně velký rozdíl.Znám mnoho chovatelů holubů v kombinaci volně létajících holubů a papoušků ve voliérách bez zakrytých střech, kteří si nestěžují a dokáží si to uhlídat.

To je doufám jasné, že snad nikoho nenapadne domácí holuby dávat do společné voliéry s papoušky. Stačí mi když vidím někde tyhle chovy v těsné blízkosti u sebe, tak radši nic nechci. Je to rozhodnutí na každém z nás, možná u mě než chorobná opatrnost. Nic ve zlém, znal jsem také dost těchto chovatelů a jen dodám k vaší poslední větě, že když si někdo nestěžuje, tak to ještě neznamená, že nemá problém. Někdo si ho ani nepřizná, jiný ho nevidí a další ho moc dobře vidí, ale zlehčuje, protože neví co s tím. Když se vyskytne průšvih,není se čím chlubit. Lidi mlží a většinou nechtěné informace dříve, či později někde vykecají rodinní příslušníci, nebo sousedé.

Neregistrovaný uživatel

28.2.2021 21:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Ještě poslední reakce- přečtěte si co napsal pavel 55?? Známý chovatel na úrovni poštovní holubi -versus papoušci na vysoké úrovni bez problémů několik desítek let.

Přidejte reakci

Přidat smajlík