Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2021 21:09
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Dobrý den,
mohu se zeptat jestli někdo z vás chová oranžové rosely. Popřípadě i poprosím o nějaké fotky.
Děkuji Martin

7.3.2021 06:21
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Taky bych byl rád ,když by se někdo ozval. Ale mám zkušenost, že většinou chovají oranže kteří jsou vyselektovány ze skořic s opalínů ,ale ne z modré řady. Mutace oranž je u pestrých velice komplikovaná mutace, já osobně si pod tímto pojmem představuji mutaci neúplnou modrou tudíž parblue. Můj pár.

8.3.2021 09:28
Martin-rosely

XXX.XXX.60.34

Horák lutino napsal(a):
Taky bych byl rád ,když by se někdo ozval. Ale mám zkušenost, že většinou chovají oranže kteří jsou vyselektovány ze skořic s opalínů ,ale ne z modré řady. Mutace oranž je u pestrých velice komplikovaná mutace, já osobně si pod tímto pojmem představuji mutaci neúplnou modrou tudíž parblue. Můj pár.

Já bych to chtěl právě z té modré řady, ale nevím jestli je někdo má. 🤷

8.3.2021 09:52
JoPe

XXX.XXX.82.6

Určtě je měl ještě v loňském roce p. E. Antonín v Německu.

8.3.2021 10:06
Martin-rosely

XXX.XXX.60.34

JoPe napsal(a):
Určtě je měl ještě v loňském roce p. E. Antonín v Německu.

Díky za tip. 👍😉

8.3.2021 12:23
vegh

XXX.XXX.197.196

Martin-rosely napsal(a):
Díky za tip. 👍😉

To nie tip ale pravda.

8.3.2021 12:26
Martin-rosely

XXX.XXX.60.34

vegh napsal(a):
To nie tip ale pravda.

👍

15.3.2021 11:26
Kopy

XXX.XXX.209.69

Dobrý den chtěl bych se zeptat když mám par modrá samice a samec straka stěpák do modrych muže se narodit oranž pestrá? nebo to je uplně jinak?Bude prostě 50 %přirodní a 50% modré mladé? Chápu že by muselo byt velké štěstí když by vypadlo oranž mladé.
Děkuji za upřesnění.

16.3.2021 12:00
JoPe

XXX.XXX.82.6

Dobrý den, zde není podstatné zda je samec nebo samice modrá, ani to, zda se jedná o straku, ale ta skutečnost, že jeden z partnerů je než štěpitelný a tím pádem buď může být štěpitelný na modrou, nebo na oranžovou, nikoliv na obojí a modrá tudíž něštěpí na oranž. Mezi tím je v tomto případě taková genetická zákonitost. Takže podle mě z tohoto páru oranžové nemůžou vzniknout.

16.3.2021 13:44
vegh

XXX.XXX.104.18

JoPe napsal(a):
Dobrý den, zde není podstatné zda je samec nebo samice modrá, ani to, zda se jedná o straku, ale ta skutečnost, že jeden z partnerů je než štěpitelný a tím pádem buď může být štěpitelný na modrou, nebo na oranžovou, nikoliv na obojí a modrá tudíž něštěpí na oranž. Mezi tím je v tomto případě taková genetická zákonitost. Takže podle mě z tohoto páru oranžové nemůžou vzniknout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík