Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2021 23:23
pavel46

XXX.XXX.123.76

Dobrý den.
Prosím o radu.Chtěl bych si pořídit papoušky červenokřídlé do celoroční dřevěné voliéry.V zimě jí zakrývám polykarbonátem.Chtěl jsem se optat jak snášejí naší zimu, kdy například v únoru bylo u nás mínus 18°C
Četl jsem, že dost trpí na nohy.
Děkuji.

6.3.2021 23:41
jardda

XXX.XXX.90.147

Mám červenokřídlé v celoroční dřevěné voliéře bez záletů (je krytá ze všech stran)
a vše v pohodě. Dávám foto drápků. JP

7.3.2021 06:06
exotchov

XXX.XXX.168.151

pavel46 napsal(a):
Dobrý den.
Prosím o radu.Chtěl bych si pořídit papoušky červenokřídlé do celoroční dřevěné voliéry.V zimě jí zakrývám polykarbonátem.Chtěl jsem se optat jak snášejí naší zimu, kdy například v únoru bylo u nás mínus 18°C
Četl jsem, že dost trpí na nohy.
Děkuji.

Zimu snaseji jako vetsina australanu,chovam je nekolik let bez zaletu. Od starsiho chovatele jsem odkoukal jednu dobrou vec,nocni osvetleni.Ptaci maji moznost po celou mrazivou noc videt na sva mista a nestanese ze by spaly na pletivu pri jakem koliv vyruseni. Voliery jsou ze tri stran chraneny.

7.3.2021 13:55
Jimu

XXX.XXX.230.37

Souhlasím s výše uvedenými odpověďmi. Chovám je taktéž celoročně ve venkovní voliéře, která má dvě zateplené strany pevné a na zimu krytá polykarbonátem na třetí strané. Čelní stěnu nechávám otevřenou pro lepší větrání, aby nedocházelo ke skleníkovému efektu. Ptáci mají zajištěn dostatečný prolet d5m š3m v2,2m a hodně možností na nocování tj. bidla různých průměrů, police, silné smrkové větve ve dvou až třech vrstvách a ptáci si v této ,, stěně " z větví najdou vždy úkryt a dávájí tomu přednost před bidly. Jak píše exotchov je dobré, aby ptáci při případném vyrušení našli cestu zpět a nezůstali třeba viset na pletivo. Mi na rozdíl od něj do zahrady proniká trochu světla z pouliční lampy, takže ptáci ve voliéře se dobře orientují.

13.3.2021 20:37
Rosta in

XXX.XXX.73.39

zdravim.mam dotaz....kdy vam zacinaji cervenokridli hnizdit?

Neregistrovaný uživatel

13.3.2021 21:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Jimu ta vaše fota jsou už po několikáté úplný "trhák".

14.3.2021 06:44
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Rosta in napsal(a):
zdravim.mam dotaz....kdy vam zacinaji cervenokridli hnizdit?

Za 30 let chovu vždy začátkem května.

14.3.2021 11:28
Jimu

XXX.XXX.230.37

Já také až od druhé poloviny dubna dle počasí, není dobré to uspěchat. Počasí před tímto termínem ještě není stabilní a hrozí i noční mrazíky, čehož bych se při hnízdění obával.

31.5.2021 16:49
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

také jsem byl zastáncem chovu venku přes celou zimu, než mi je vyplašila kuna a omrzly samici prsty. Dokonce i s pahýlky odchovala 2x mladé, posléze uhynula. Bylo mi jí líto i tak trochu jsem byl rád, že to vzdala. Připadalo mi, že se pořád na mne dívá vyčítavě, co jsem jí udělal. Teď, když jsou větší mrazy tak je raději dávám na půdu. Také tam mrzne, ale nikdo jim neskáče po voliérce.

31.5.2021 18:59
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

corvuscorax napsal(a):
také jsem byl zastáncem chovu venku přes celou zimu, než mi je vyplašila kuna a omrzly samici prsty. Dokonce i s pahýlky odchovala 2x mladé, posléze uhynula. Bylo mi jí líto i tak trochu jsem byl rád, že to vzdala. Připadalo mi, že se pořád na mne dívá vyčítavě, co jsem jí udělal. Teď, když jsou větší mrazy tak je raději dávám na půdu. Také tam mrzne, ale nikdo jim neskáče po voliérce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík