Prodám chocholaté hrdličky chechtavé -různé mutace

Prodám Hrdličku chechtavou - červené, bílé, strakaté, z velké celoroční ven...
150 Kč
Dobrý den,
prosím vás, máme pár (nebo spíš měli) hrdliček, před týdnem mi uletěl holub a holubice zůstala sedět sama na vejcich. Před 2 dny se vylihlo první mladé a další den druhé, jenže to první holubice odsunula na kraj hnízda (myslíme si, že si vybrala silnější mladé, když je na něj sama) a my si vzali to odložené domů.
Snažíme se ho zachránit, poradíte čím krmit, jak často a nějaké další rady, aby přežil? (Dáváme zatím kaši z vejce, mrkve a strouhanky.) Je to takovej mrnousek, bylo by nám líto, kdyby to nedal.
Děkuji moc ☺️
před spoustou let mi švagr přinesl malé "hřivnáče". Abych mu dokázal, že jde o hrdličky divoké tak jsem je krmil namočeným prosem. Mezi prsty levé ruky jsem uchopil opatrně hlavičku a druhou rukou jsem jim dával do volátka namočené proso. Obě dvě jsem vychoval do dospělosti. Je to piplačka, ale jde to.
corvuscorax
napsal(a):
před spoustou let mi švagr přinesl malé "hřivnáče". Abych mu dokázal, že jde o hrdličky divoké tak jsem je krmil namočeným prosem. Mezi prsty levé ruky jsem uchopil opatrně hlavičku a druhou rukou jsem jim dával do volátka namočené proso. Obě dvě jsem vychoval do dospělosti. Je to piplačka, ale jde to.
no tohle se povedlo jen díky tomu , že už nekašovali ....
u čerstvě líhnutých "holubí mléko" velmi těžko nahradíte ...
PS. Holubí kaše: směs zduřelé odloupnuté stěny volete + výměšek hypofýzy, jde tedy ryze o živočišnou potravu, nikoliv rostlinou. Je to ve své podstatě velmi unikátní substance.
Fyziologické mechanismy vzniku holubího mléka však stále nejsou plně vysvětleny. Laktace u obou rodičů začíná dva dny před líhnutím mláďat (po 16 dnech sezení na vejcích). Vole se při tom více než dvakrát zvětší a rozprostře se do dvou postranních laloků. Vzroste mocnost jeho stěny a na mukózní straně se začínají tvořit granulky holubího mléka tvarohovité konzistence, jež vzhledem i velikostí připomínají zrnka rýže.
Proto také např. u domácího holuba neodchováte prostým podsazením vajec holuba hřivnáče, protože ti kašují déle než h. domácí. Holoubata se vylíhnou a krásně prosperují cca 1týden a pak pokud je nepodsadíte pod jiný pár s cca 2 - 3 denními holoubaty uhynou, Hřivnáč kašuje skoro 14 dnů, zatímco hol. domácí již po týdnu "přimíchává do mléka" zrní a to mladé hřivnáčů zkrátka nedají...
PS. ověřeno praxí
Takže pokud zadavatel nevrátil hrdlíče mámě, tak už to má nejspíš za sebou
lupus4
napsal(a):
Proto také např. u domácího holuba neodchováte prostým podsazením vajec holuba hřivnáče, protože ti kašují déle než h. domácí. Holoubata se vylíhnou a krásně prosperují cca 1týden a pak pokud je nepodsadíte pod jiný pár s cca 2 - 3 denními holoubaty uhynou, Hřivnáč kašuje skoro 14 dnů, zatímco hol. domácí již po týdnu "přimíchává do mléka" zrní a to mladé hřivnáčů zkrátka nedají...
PS. ověřeno praxí
Takže pokud zadavatel nevrátil hrdlíče mámě, tak už to má nejspíš za sebou
toto je presne.aj ja som na vlasné skusenosť zizťil že domácé holubi nedokážu od chovať divoké.
Všem díky za info ☺️ dnes ráno jsme přišli k hnízdu a hrdla zrovna vyhazovala z hnízda to mládě, které si nechala. Bylo mrtvé a ulehlé na "placku", vrátili jsme jí hned to, co jsme zachaňovali a uvidíme, jestli to bez partnera zvládne. Chováme Hrdličky 9 let a stalo se nám jednou, že uletěl táta, ale mládě už tehdy bylo větší, takže to ta máma zvládla. No, mrzí mě to, tak snad ten maličký přežije.. Většinou, když jsme je pustili z voliery, tak se vrátili,tentokrát zrovna ne 😔
Díky všem..
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
To druhé dopadne zrovna tak.