Měl jsem podobnou zkušenost s chovným samcem alexandra malého. V době hnízdění většinu času trávil v budce, kde jsem na křečovitě sevřenou nožku jednoduše nepřišel přes hobliny ve kterých byla nožka zahrabaná. Po vylétnutí mláďat z budky vylezl i on, ale vracel se. Budku jsem odstranil a "donutil ho" sedět na pevném podkladu - bidlech o klasickém průměru cca 3 - 5 cm, z počátku postiženou nožku taky používal pouze k opoře, ale křeč během několika dnů sama povolila a chovný samec byl v pořádku. V mém případě mu myslím pomohl pohyb (místo sezení v budce) a nutnost udržet se na bidle, čímž si znova vytrénoval v nožce cit. Snad vám tato má zkušenost pomůže.
blekysek
napsal(a):
Dobrý den,
měl bych prosbu. Dnes jsem zjistil, že moje rosela má běhák v křeči (nemůže roztáhnout prsty). Nohu používá pouze tím způsobem, že se o ni opírá. Nemá s tímto někdo zkušenost o co by se mohlo jednat?
Děkuji za případné odpovědi.
Nohu jsem neviděl, takže těžko posoudit, nevím jestli máte ptáky venku, jestli jsou s nimi v kleci další druhy....atd.,může ten problém mít mnoho důvodů. Naraženina,vykloubenina, zlomenina stehení kosti,může také končetina již odumírat po ůrazu, může být i více omrzlá než ta druhá z předešlých 14 dnů, co byly mrazy...a ani jedmou jsem se nemusel trefit, nebo třeba ano. Takže ten veterinář bude jistější.