Dobrý den mám dotaz jak poznat zda je vajíčko oplodněné a vyvíjí se?
Mám křepelky čínské ve voliéře s andulkama a vždy když křepelka snese vajíčko rozbije ho. Jak jsem našla další vajíčko tak jsem ho vzala a dala do inkubátoru. Dnes je to 5. den. Prosvicovala jsem ho ale žádné žíly tam nejsou.
Za jak dlouho se pozná že se vyvíjí?
Děkuji.
nikol5511
napsal(a):
Mám křepelky čínské ve voliéře s andulkama a vždy když křepelka snese vajíčko rozbije ho. Jak jsem našla další vajíčko tak jsem ho vzala a dala do inkubátoru. Dnes je to 5. den. Prosvicovala jsem ho ale žádné žíly tam nejsou.
Děkuji.
Dobrý večer, jen se zeptám jestli máte i kohoutka nebo samé slepičky? Pokud je máte s andulkama musí křepelky mít nějakou bedničku nebo něco podobného, aby se mohly někam schovat a při hnízdění potřebují klid. Choval jsem je několik let a kvůli nezájmu o ně jsem tento chov zrušil. Přeji hodně odchovů a ať se Vám daří. Ještě je chladno a pokud by se něco vylíhlo, stejně o ně přijdete (zachlazením, úmrtím). Líhnou se zhruba 16 - 18 den.
nikol5511
napsal(a):
Děkuji.
Je prázdné. Máte jeden pár?
Dobrý den mám jen kohoutka a jednu slepičku. Mají tam bednu a na ní smrkové větve a pod bednou mají piliny.
nikol5511
napsal(a):
Děkuji.
a nejsou ty křepelky z inkubátoru? já mám 2 páry pod rodiči a 1 pár z inkubátoru 2 páry normálně sedí a ten z inkubátoru jen snáší vajíčka a pak je ničí tak jako u vás
Bartos

XXX.XXX.181.79
nikol5511
napsal(a):
Jsou z inkubátoru ale prý by mohli něco vysedět ale i když z toho nic nebude tak si je nechám.
Tak to bude tím inkubátorem.Určitě.
Bartos

XXX.XXX.181.79
nikol5511
napsal(a):
Jsou z inkubátoru ale prý by mohli něco vysedět ale i když z toho nic nebude tak si je nechám.
Ono z inkubátoru jsou i potom špatní rodiče, kdyby se náhodou něco podařilo. A často sameček mladé napadne nebo dokonce zabije.
Bartos
napsal(a):
Ono z inkubátoru jsou i potom špatní rodiče, kdyby se náhodou něco podařilo. A často sameček mladé napadne nebo dokonce zabije.
Tak to máte pravdu. Měla jsem jednou samečka z inkubátoru a samičku odchovanou pod rodiči. Normálně měli snůšku, samička seděla, ale jakmile se kuřátka vylíhla, sameček jim rozkloval hlavy. Takže já jsem musela číhat, a tak den před vylíhnutím jsem musela samečka oddělit a kuřátka vrátit za týden, deset dní. Sameček prostě neměl ten pud. Zajímavé je, že kuřátka se třeba už pátý den po vylíhnutí vrhnou na malé žížaly, protože to vidí u rodičů. Pokud jim ale dáte žížaly, aniž by před tím viděli rodiče je žrát, tak se jich naopak bojí.