Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak mám přimět rosely, aby jedli proso. Musím jim dávat hodně slunečnice, snažím se to regulovat i větším množstvím ovoce, zeleniny atd. Někdy si proso vezmou, ale to je tak 10 semínek z celé porce.
Několikrát jsem už zkoušel třeba na týden dát jen proso, ale za ten celý týden si nevzali skoro nic.
Děkuji.
Dalibor Lípa
benzinov
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak mám přimět rosely, aby jedli proso. Musím jim dávat hodně slunečnice, snažím se to regulovat i větším množstvím ovoce, zeleniny atd. Někdy si proso vezmou, ale to je tak 10 semínek z celé porce.
Několikrát jsem už zkoušel třeba na týden dát jen proso, ale za ten celý týden si nevzali skoro nic.
Děkuji.
Dalibor Lípa
Máte ty ptáky špatně naučené. Je rozdíl mezi "nevzali skoro nic" a nevzali vůbec nic. Odpověd je jediná a to, že hlad je nejlepší kuchař.
Uživatel s deaktivovaným účtem

benzinov
napsal(a):
Děkuji.
Dalibor Lípa
Dobrý den z roselama zkušenosti nemám,ale zkuste jim dát jeden den dát proso. A když to nesní tak jim nedejte jeden den nic. Nevím nemám s roselama žádné zkušenosti, ale skusot se to může.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Děláte chybu a sám to potvrzujete,že musíte! dávat hodně slunečnice.Vynechat na čas úplně,až začnou brát proso tak dávat slunečnici jen na ochutnání-jako zákusek.
napsal(a):
Dobrý den z roselama zkušenosti nemám,ale zkuste jim dát jeden den dát proso. A když to nesní tak jim nedejte jeden den nic. Nevím nemám s roselama žádné zkušenosti, ale skusot se to může.
Odpovídá ten nejzkušenější. Bude lepší se starat o ty tvé andulky. Chudáci ptáčci.
zkusil bych jim dávat směs různých zrnin, nejenom proso a slunečnici. Proso bych aspoň namáčel nebo nechal naklíčit. Také není špatné jim nabídnout proso v klasech, senegal. Hladem se nenaučí nic, také by mohly zhubnout tak, že už by se neprobraly. Zvláště teď před hnízdní sezonou by měly být fit. Trochu zeleného a ovoce na zpestření. Slunečnice jak tak "na chuť"
Já právě dávám směs pro střední papoušky. Vždy z tama vyžerou jen to co jim chutná(což je např. Oves, lesknice, řepka, slunečnice.) a zbytek tam nechají.
Dávám zeleninu i ovoce. Někdy rohlíky namočené ve vodě s piškoty. Omlouvám se, že v zadání jsem nenapsal požadavky více srozumitelně.
Děkuji.
Dalibor Lípa
benzinov
napsal(a):
Já právě dávám směs pro střední papoušky. Vždy z tama vyžerou jen to co jim chutná(což je např. Oves, lesknice, řepka, slunečnice.) a zbytek tam nechají.
Dávám zeleninu i ovoce. Někdy rohlíky namočené ve vodě s piškoty. Omlouvám se, že v zadání jsem nenapsal požadavky více srozumitelně.
Děkuji.
Dalibor Lípa
Dáváte hodně, pokud začnete dávat pouze množství, které je pro ně optimální, nebudou zbytky. Není to nic nového, dělají to všichni. Taky raději sním první řízek a brambory většinou zbydou 😁
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Horák lutino
napsal(a):
Stydím se, dělám to samé.
Přiznávám se dobrovolně,že to mám zrovna tak.

Horák lutino
napsal(a):
Stydím se, dělám to samé.
Já taky