Převoz zvířete dopravní službou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2021 17:15
H0nza_

XXX.XXX.9.74

Dobrý den,
chci si koupit papouška, přesněji pyrura, už mám i zamluveného, ale je tu malý háček, je to mimo okres, napadlo mě si ho nechat poslat přes dopravní službu pro zvířata (viz odkaz), ale nevím, aby kvůli tomu papoušek neuhynul.
Máte někdo zkušenosti?

https://www.privez-zvire.cz/

24.3.2021 18:01
eli22

XXX.XXX.58.43

H0nza_ napsal(a):
Dobrý den,
chci si koupit papouška, přesněji pyrura, už mám i zamluveného, ale je tu malý háček, je to mimo okres, napadlo mě si ho nechat poslat přes dopravní službu pro zvířata (viz odkaz), ale nevím, aby kvůli tomu papoušek neuhynul.
Máte někdo zkušenosti?

Posílala jsem pyruru na sever Čech z Jižních Čech. Normálně autem by tam byla za 2,5 až 3 hodiny, takhle to bylo deset , možná více hodin! Ale záleží na traoe. I tak to bylo ok. ALe byla v dřevěné bedničce s pletivem, měla tam jídlo a ovoce, zeleninu, vodu. Dopadlo to dobře, ale je to trochu risk už kvůli tomu, že jede více zvířat, jely třeba i slepice a kachny.

24.3.2021 18:06
misimisi

XXX.XXX.243.14

Do cestovního formuláře zadejte důvod cesty "péče o zvíře", z auta vyhoďte kolo a lyže, vemte si přepravku, zbytek rodiny nechejte doma a přeji Vám šťastnou cestu

24.3.2021 18:32
Fff

XXX.XXX.88.252

H0nza_ napsal(a):
Dobrý den,
Máte někdo zkušenosti?

Já bych to neriskoval už z důvodu že nevíte z jakých podmínek zvíře pochází jestli, nemá nemoc atd. je to dost velký risk ale je to na vás.

24.3.2021 18:32
prcek007

XXX.XXX.54.32

Spolehlivá služba. Vlastní zkušenost s odesláním i přijetím. O ptáky je slušné postaráno. V této době za mne👍

24.3.2021 18:38
eli22

XXX.XXX.58.43

Jinak před pár dny si přijeli pro pyrury z jiného okresu a normálně je pustili /předložili kupní smlouvu, kde bylo uvedeno, že tehdy a tehdy k nám jedou/.

24.3.2021 18:49
H0nza_

XXX.XXX.9.74

eli22 napsal(a):
Jinak před pár dny si přijeli pro pyrury z jiného okresu a normálně je pustili /předložili kupní smlouvu, kde bylo uvedeno, že tehdy a tehdy k nám jedou/.

Myslíte jako normální lidi, ne přepravní službu?
Ptám se, protože na webu vlády je, že cesta za nákupem živočicha není vyjíklou.

24.3.2021 18:54
H0nza_

XXX.XXX.9.74

misimisi napsal(a):
Do cestovního formuláře zadejte důvod cesty "péče o zvíře", z auta vyhoďte kolo a lyže, vemte si přepravku, zbytek rodiny nechejte doma a přeji Vám šťastnou cestu

No, úplně nevím jestli by to brali jako výjímku když na webu vlády je přesně řečeno že tahle situace není výjímkou , ale asi to vidím jako jedinou možnost

24.3.2021 18:56
vegh

XXX.XXX.104.18

H0nza_ napsal(a):

Ja to vybavujem dálkovím autobusem alebo kamionistami,ovela je to lepší ako dopravné spoločnosť.

24.3.2021 19:14
eli22

XXX.XXX.58.43

H0nza_ napsal(a):

Ano, byli to "normální lidi" a prošli asi třemi kontrolami, protože zrovna to byl den, kdy u nás měl meeting poslanec Volný, takže všude policie, vojáci atd. Přesto je pustili a když jeli zpět, tak úplně ok.
Kdyby ovšem neměli tu smlouvu, tak nevím. Bylo tam přesně uvedený čas, kdy pojedou atd. Sice k tomu průpovídky měli, ale pustili. Jak to máte daleko?

24.3.2021 19:17
H0nza_

XXX.XXX.30.126

eli22 napsal(a):
Ano, byli to "normální lidi" a prošli asi třemi kontrolami, protože zrovna to byl den, kdy u nás měl meeting poslanec Volný, takže všude policie, vojáci atd. Přesto je pustili a když jeli zpět, tak úplně ok.
Kdyby ovšem neměli tu smlouvu, tak nevím. Bylo tam přesně uvedený čas, kdy pojedou atd. Sice k tomu průpovídky měli, ale pustili. Jak to máte daleko?

Daleko , z Teplic do Ostravy
Jsem domluvený s prodejcem, že si ho vyzvednu hned jak to padne, ale už mám pocit že to zase prodlouží a nechci úplně zdržovat jeho prodej

24.3.2021 19:28
G.H.

XXX.XXX.169.203

Mám s přepravní službou Přivez zvíře ty nejlepší zkušenosti. Posílala jsem i objednávala asi 6x a super super 👍👍👍 přes celou republiku. Jeden den odeberou a druhý den doručí. Vždy v pořádku! Na kratší vzdálenost tentýž den.

24.3.2021 19:40
eli22

XXX.XXX.58.43

G.H. napsal(a):
Mám s přepravní službou Přivez zvíře ty nejlepší zkušenosti. Posílala jsem i objednávala asi 6x a super super 👍👍👍 přes celou republiku. Jeden den odeberou a druhý den doručí. Vždy v pořádku! Na kratší vzdálenost tentýž den.

Druhý den?! To není možný.

24.3.2021 19:42
H0nza_

XXX.XXX.9.74

eli22 napsal(a):

Já si myslím že dokonce i za jeden den, protože kupříkladu 3.4 by vzali ostravu a teplice jednou trasou

24.3.2021 19:46
G.H.

XXX.XXX.169.203

eli22 napsal(a):

Je, je to prostě daleko. Jak by stihli objet celou republiku za 1 den. Zvířata si na noc přeloží ve své firmě do svích prostor a druhý den ráno dovezou. Jakmile je to,, blízko,, doručí ten samí den.
Vždy mi přišli papoušci v pořádku!!! I těm ostatním co jsem posílala já.

24.3.2021 19:46
eli22

XXX.XXX.58.43

H0nza_ napsal(a):
Já si myslím že dokonce i za jeden den, protože kupříkladu 3.4 by vzali ostravu a teplice jednou trasou

No určitě za jeden den, já na to koukala, Ostrava je někde v půli cesty,takže předání nějak po poledni a do večera je u Vás.

24.3.2021 19:48
G.H.

XXX.XXX.169.203

Ano je to jedna trasa, ale nemůžou stihnout tolik km cca 400 za jeden den.Prostě na dlouhé trasy to tak je a vše je to OK.

24.3.2021 19:57
eli22

XXX.XXX.58.43

G.H. napsal(a):
Ano je to jedna trasa, ale nemůžou stihnout tolik km cca 400 za jeden den.Prostě na dlouhé trasy to tak je a vše je to OK.

400 je nic, Musí stihnout za jeden den víc než 800 km. Takže všechny trasy, co jsou tam zakreslené travají jeden den včetně Slovenska.

24.3.2021 20:02
G.H.

XXX.XXX.169.203

eli22 napsal(a):
400 je nic, Musí stihnout za jeden den víc než 800 km. Takže všechny trasy, co jsou tam zakreslené travají jeden den včetně Slovenska.

Ano, 400 km je jen do Ostravy z Teplic a zpět je to 800 km.A když si spočítám, tak kolik asi mají za 400 km odběrných míst a na každém jsou cca 20 min. Tak by asi 800 km tentýž den nedali.

24.3.2021 20:16
eli22

XXX.XXX.58.43

G.H. napsal(a):
Ano, 400 km je jen do Ostravy z Teplic a zpět je to 800 km.A když si spočítám, tak kolik asi mají za 400 km odběrných míst a na každém jsou cca 20 min. Tak by asi 800 km tentýž den nedali.

Tak to jsem asi vždy měla štěstí, že pokaždé je dopravili týž den, jinak bych v žádném případě neposílala.

24.3.2021 20:19
eli22

XXX.XXX.58.43

H0nza_ napsal(a):
Daleko , z Teplic do Ostravy
Jsem domluvený s prodejcem, že si ho vyzvednu hned jak to padne, ale už mám pocit že to zase prodlouží a nechci úplně zdržovat jeho prodej

Pokud by to mělo trvat přes noc, určitě to nedělejte. Ale myslím si, že během přístího týdne, respektive o Velikonocích, se bude moc přes okresy přejíždět. Tak raději počkejte.

24.3.2021 20:20
H0nza_

XXX.XXX.9.74

eli22 napsal(a):
Pokud by to mělo trvat přes noc, určitě to nedělejte. Ale myslím si, že během přístího týdne, respektive o Velikonocích, se bude moc přes okresy přejíždět. Tak raději počkejte.

Dobře, dám tomu čas

24.3.2021 20:23
G.H.

XXX.XXX.169.203

eli22 napsal(a):
Tak to jsem asi vždy měla štěstí, že pokaždé je dopravili týž den, jinak bych v žádném případě neposílala.

Je to asi jedno, ale posílala jste je přes celou rep.? protože já jsem posílala i objednávala na vzdálenosti cca 300, 400 i víc km jednosměrně a vždy dorazili druhý den. Logicky to není možné stihnout a řidiči jsou také jenom lidi, kteří nemohou jet 20 hod. a jen vyzvedávat a doručovat.

24.3.2021 20:57
eli22

XXX.XXX.58.43

G.H. napsal(a):
Je to asi jedno, ale posílala jste je přes celou rep.? protože já jsem posílala i objednávala na vzdálenosti cca 300, 400 i víc km jednosměrně a vždy dorazili druhý den. Logicky to není možné stihnout a řidiči jsou také jenom lidi, kteří nemohou jet 20 hod. a jen vyzvedávat a doručovat.

Tak jsem si našla tu poslední přepravu: Litvínov - Chomutov - Karlovy Vary - Strakonice - Č. Krumlov - Č. Budějovice - JIndř. Hradec - Brno - Praha - Most. A Strakonice nakládka 10-12 h a příjezd Most 17:15 až 20:15. A myslím, že dojezd byl nějako kolem 19:00.

24.3.2021 21:15
G.H.

XXX.XXX.169.203

H0nza_ napsal(a):
Dobrý den,
Máte někdo zkušenosti?

Asi by bylo lepší, jestli to chcete řešit přepravní službou zavolat si přímo na ně a zeptat se. Ono Teplice - Ostrava je opravdu daleko,papouška Vám dovezou za nějakých 450,- (jestli to nepodražili.)Naposledy jsem si nechávala dovézt korelu žlutolící přes celou rep. a stálo mně to 450,- bylo to v listopadu. Nebo až bude rozvolnění, tak si zajedete nějakých 850 km.
Nikomu nic nevnucuji, jen říkám svoji zkušenost s přepravou Přivez zvíře a jsem s nimi spokojená.
Hezký večer. G. Havlíčková.

24.3.2021 21:59
misimisi

XXX.XXX.243.14

No, to je pěkný kus cesty. Tak ať Vám to vyjde

24.3.2021 22:31
H0nza_

XXX.XXX.9.74

misimisi napsal(a):
No, to je pěkný kus cesty. Tak ať Vám to vyjde

Děkuji

25.3.2021 07:13
chlaponice

XXX.XXX.187.195

Dobrý den,mám velmi dobrou zkušenost s přepravou Zverado-slušné jednání,slušné ceny,rychlé dodání.Pavel.

25.3.2021 07:17
JoPe

XXX.XXX.82.6

chlaponice napsal(a):
Dobrý den,mám velmi dobrou zkušenost s přepravou Zverado-slušné jednání,slušné ceny,rychlé dodání.Pavel.

Posílal jsem v sobotu poprvé. Jednání, příjezd, předání, vše ok, jen mě překvapila doba převozu 26h.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.3.2021 07:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

H0nza_ napsal(a):
Dobrý den,
Máte někdo zkušenosti?

Řešili jsme vloni koupi 3 aymar a díky malým dětem, které by nám tak dlouho v autě nevydrželi, jsme to vyřešili zookurýrem a vše v pořádku. Už mám přes přivez zvíře zkušenosti s převozem morčat (k nám, i od nás z CHS) a králíka a vždy super komunikace, zvířata vždy v pořádku. Jo a většina z nich jela přes noc, protože to bylo z daleka.

Jinak jezdí i Zverado - https://zverado.cz/ . Majitel společnosti je sám chovatel papoušků, tak počítám, že tam bude taky vše ok. ;)

25.3.2021 08:39
atobajus

XXX.XXX.195.189

Dříve se posílalo úplně běžně poštou, jeden den se zásilka podala a druhý den v pořádku dorazila. Nikdy jsem s tím neměl problém a nikdy mě nikdo nijak nepodvedl, že by zaslal nějaké nemocné nebo poškozené ptáky. Myslím, že tyhle dopravní společnosti, jako privez-zvire nebo zverado, jsou k převozu zvířat přizpůsobeny víc než pošta, takže já bych se určitě nebál této služby využít.

25.3.2021 09:40
misimisi

XXX.XXX.243.14

Tak ještě zkusím jinak, pokud mi papoušek uletí, pojedu si tedy pro své vlastní zvíře k člověku, co mi jej odchytil, to už péče o zvíře snad bude Hrozná doba, polovina lidí nesmí pracovat, nikam se nesmí, děti doma místo v lavicích...

Bartos

25.3.2021 10:22
Bartos

XXX.XXX.181.79

O Velikonocích bude možné už cestovat, tak doporučuji osobní odběr, určitě lepší než dovoz, protože zrovna v dnešní době je nebezpečí různých virů od jiných zvířat.

25.3.2021 11:46
JoPe

XXX.XXX.82.6

atobajus napsal(a):
Dříve se posílalo úplně běžně poštou, jeden den se zásilka podala a druhý den v pořádku dorazila. Nikdy jsem s tím neměl problém a nikdy mě nikdo nijak nepodvedl, že by zaslal nějaké nemocné nebo poškozené ptáky. Myslím, že tyhle dopravní společnosti, jako privez-zvire nebo zverado, jsou k převozu zvířat přizpůsobeny víc než pošta, takže já bych se určitě nebál této služby využít.

Jo, jo...dnes se posílá po světě úplně vše a celkem úspěšně. Pamatuji si dobře transport zvířat vlakem, autobusem ap. ale mám z té doby "korespondeněních lístků" husí kůži. Ne všichni si však zasloužili tehdejší oslovení "Vážený příteli". Zejména někteří jedinci z té doby pocházející z oblasti Přerova a Kroměříže mě řádně vyškolili a zanechali ve mě zážitky v podobě nemocných nebo vadných zvířat na celý zbytek života. Takže jsem poučen a co nevidím na vlastní oči v domácím prostředí, tak až na některé výjimky radši nechci.

Neregistrovaný uživatel

25.3.2021 12:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Jen bych chtěl podotknout,že zmínění jedinci se nacházeli i v jiných oblastech než je psáno.Nevím proč jste vypíchl právě PR a KM.

25.3.2021 13:09
JoPe

XXX.XXX.82.6

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jen bych chtěl podotknout,že zmínění jedinci se nacházeli i v jiných oblastech než je psáno.Nevím proč jste vypíchl právě PR a KM.

Opravuji slovo "korespondenčních" a vyjmenoval jsem tyto dvě oblasti z toho důvodu, protože jsem shodou okolností zrovna tam získal ty popisované zkušenosti. No a že se lumpové vyskytují všude a v každé době je jisté.

Přidejte reakci

Přidat smajlík