Kakadu růžový, samička nesnáší

Kakadu růžový
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2021 15:30
Tobys

XXX.XXX.151.101

Dobrý den
mám 5 let starý pár kakadu růžový, od 3 let pari a stavi hnízdo ale samička nesnáší, ne že by vajíčka rozbili, prostě nesnáší. Chci se zeptat, jestli může byt chyba v samici nebo je ještě čas?
Děkuji za odpovědi.

25.3.2021 19:47
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Tobys napsal(a):
Dobrý den
mám 5 let starý pár kakadu růžový, od 3 let pari a stavi hnízdo ale samička nesnáší, ne že by vajíčka rozbili, prostě nesnáší. Chci se zeptat, jestli může byt chyba v samici nebo je ještě čas?
Děkuji za odpovědi.

Mimi jiné mám jen jeden pár papoušků patagonských. Roky ani vajíčko, pátý rok 2 vajíčka, jedno oplozené, jedno mládě bezproblémový odchov. Amazoňan oranžovokřídlý. 8 let ani vajíčko a pak první snůška a tři odchovaná mláďata ze čtyř vylíhlých.
O kakadu růžových nic z vlastní praxe nevím a tak nevím, jestli vám můj text dá trochu naděje.

25.3.2021 19:58
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Byl jsem u chovatele a ten mi říkal ,že už si myslel, že má pár samců a po 6 letech měl první odchov.

25.3.2021 20:01
smidla

XXX.XXX.10.104

Dobry den,

jak vite ze nesnaseji? Vvelmi radi skovavaji vajicka do cehokoliv v budce a muze se stat, ze ho rozbiji. Na druhou stranu 5 roku jeste nic neznamena. U amazonanu cekam uz devet ;)

S pozdravem smidla.eu

25.3.2021 20:59
JoPe

XXX.XXX.82.6

Tobys napsal(a):
Dobrý den
Děkuji za odpovědi.

Dobrý den, teoreticky tu je i možnost, poruchy snášky. Vejce mohou být bez skořápky, nebo je můžou rozbíjet a požírat. Mě už se to stalo několikrát u různých druhů ptactva. Pokud je o zvířata dobře postaráno z hlediska výživy i prostředí,nemají zdravotní problém, tak nejsou ani důvody,aby se čekalo X let donekonečna na jejich rozmnožování., bylo by to proti přírodě.

26.3.2021 04:22
mirous

XXX.XXX.43.187

Ahoj já u amazoňan oranžovokřídlý dva roky páření klidně dvakrát až třikrát denně až loni snesla tři vejce sice je rozbila ale to páření není podmínkou snůšky.

26.3.2021 04:43
exotchov

XXX.XXX.168.151

Jak par dospeje,mel by snest a odchovat. Neucini litak je nekde chyba a ta se tezko hleda.

26.3.2021 05:21
Tobys

XXX.XXX.8.117

Všem děkuji za odpověď, prostě budu čekat a doufat

Přidejte reakci

Přidat smajlík