Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2021 14:35
hari2

XXX.XXX.98.247

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenost z el. ohradnikem, kolem volier mi chodí hodně kun a chtěl bych to řešit pravě instalací ohradníku tak jsem se chtěl zeptat jak jste z ohradnikem spokojeni a jaký typ používate popřípadě kde ho sehnat ,děkuji za odpovědi.

28.3.2021 17:56
5873

XXX.XXX.43.57

Strýc měl problémy s kočkami kolem voliér, na železnou kostru připnul drát el. ohradníku a bylo po problému. Jen je třeba pamatovat aby kočky nebo jiná škodná nemohly na voliéru skočit třeba ze stromu, jen rovnou ze země aby měl ohradnik požadovaný účinek. Dokonce jednou měli navstevu s jezevčíkem, který chtěl voliéru označkovat a pro příště už prý věděl, že se to nedělá 😀. Byl to klasický ohradník používaný pro dobytek a koně.

28.3.2021 21:11
hari2

XXX.XXX.98.247

Děkuji a chtěl jsem se zeptat jak to měl na tu kostru te voliery zapojené aby to nekoplo.

28.3.2021 21:43
Alisterus 23

XXX.XXX.214.25

Po útoku sousedovic kočkou jsem zauvažoval,že by mohlo být nejspolehlivější a trvalé řešení formou ohradníku a tak jsem jej pořídil a zatím je klid.Tak snad to tak i zůstane.

29.3.2021 07:27
JoPe

XXX.XXX.82.6

Alisterus 23 napsal(a):
Po útoku sousedovic kočkou jsem zauvažoval,že by mohlo být nejspolehlivější a trvalé řešení formou ohradníku a tak jsem jej pořídil a zatím je klid.Tak snad to tak i zůstane.

Máte to pěkně zabezpečené. Takle to měli už dávno v zoologické v Plzni. Mám vzpomínku, jak jsem tam byl kdysi s dětmi a ukazoval jim barnardy a ohradník byl zarostlý v břečťanu,nebo loubinci, já si ho nevšiml a dostal jsem takovou pecku do spánku, že jsem ještě hodinu vrávoral a když si na to vzpomenu, tak mi do teď chodí mráz po těle. Tak bacha na sílu impulzu a neopatrné lidi.

1.4.2021 11:13
Alisterus 23

XXX.XXX.91.107

JoPe napsal(a):
Máte to pěkně zabezpečené. Takle to měli už dávno v zoologické v Plzni. Mám vzpomínku, jak jsem tam byl kdysi s dětmi a ukazoval jim barnardy a ohradník byl zarostlý v břečťanu,nebo loubinci, já si ho nevšiml a dostal jsem takovou pecku do spánku, že jsem ještě hodinu vrávoral a když si na to vzpomenu, tak mi do teď chodí mráz po těle. Tak bacha na sílu impulzu a neopatrné lidi.

Děkuji Sice jsem k tomu dostal zkoušečku,ale stejně jsem to zkusil na sobě,jestli to stojí za to.Stojí...

1.4.2021 17:30
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

Alisterus 23 napsal(a):

Jak si kdo zabezpečí voliéru je jeho věc, ale nebylo by lepší použít dvojité pletivo. Ta konstrukce z latí se k tomu přímo vybízí. Za mně rozhodne vzhlednější a bezpečnější.

1.4.2021 20:51
Alisterus 23

XXX.XXX.214.25

Miroslav Bláha napsal(a):
Jak si kdo zabezpečí voliéru je jeho věc, ale nebylo by lepší použít dvojité pletivo. Ta konstrukce z latí se k tomu přímo vybízí. Za mně rozhodne vzhlednější a bezpečnější.

Nepopírám,že dvojité pletivo nezabrání zachycení osazenstva predátorem,ale neodradí ho skákat po pletivu a pokoušet se o to.Samice kralováka měla rozbitou hlavu od toho,jak musela zběsile poletovat z jedné strany na druhou.Proto jsem se rozhodl pro tuhle ochranu a zatím jsem spokojen.Po vizuální stránce taktéž jsem spokojenější,nežli dvojité pletivo.Každopádně je to jen můj názor a nemám v žádném případě v úmyslu shazovat ten Váš.

Přidejte reakci

Přidat smajlík