Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jirka27

4.4.2021 10:49
Jirka27

XXX.XXX.37.159

Zdravim,

myslíte si, že mám pár?

Přeji pěknou velikonoční nedeli.

4.4.2021 11:38
vegh

XXX.XXX.63.218

Jirka27 napsal(a):
Zdravim,

myslíte si, že mám pár?

Přeji pěknou velikonoční nedeli.

2-kusy su vždy pár.

5.4.2021 10:55
Štefan1

XXX.XXX.208.238

vegh napsal(a):
2-kusy su vždy pár.

... a dvanáct je tucet ... a tenhle je taky dobrý: "Umíš počítat? ... tak počítej s tím, že máš výpověď". Jenom to není odpověď na ten dotaz.

Našel jsem odkaz https://chuvicky.estranky.cz/clanky/strucne-o-chovu-nekterych-druhu/korela-chocholata.6.html. A jako laikovi nikdy nechovajícímu korely mi z něho vyplynulo, že u některých mutací to lze rozpoznat pouze na základě chování - jenom samci zpívají (a ani to nemusí být 100%-ní).

Neregistrovaný uživatel

5.4.2021 12:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Štefan1

Od laika co nic neví o korelách výborná rada.Takovou radu si najde i školák-momentálně se nudící doma.

alfonzo

5.4.2021 12:08
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Jirka27
Dobrý den,mohlo by se jednat o pár,ale je to jen zdánlivé.Ten vlevo vypadá na samce,širší hlava,chocholka směrem dozadu,uhlazená,i postoj tomu napovídá.Druhá by mohla být samice,chocholka rostlá směrem nad zobák,jinak uspořádaná pírka a neuhlazená,mívá to většina samic,ale není to pravidlem.Jinak je pozorujte,samci by měli v tomto počasí prozpěvovat, melodické hvízdání.Dále,jestli ta budka vzadu je pro ně,tak je dosti nevhodná,korely sice nasednou i do misky s krmením,ale chtělo by to budku jinou.Stojatou 25x25cm x 40cm výška,osm centimetrů vchodový otvor.Většina samců sedne na budku nad vletový otvor a vábí svým zpěvem samičku,někteří vlezou dovnitř a opět zpěvem vábí samičku.
Nepíšete o dalších podmínkách,myslím stravu,dodejte jim zelené krmivo,případně klíčené a míchanici,více je budete stimulovat k projevu pohlavní aktivity.
Nejsem korelář,míval jsem maximálně tři páry,praví zapálení koreláři vám napíší mnohem více zkušeností,vyčkejte.

5.4.2021 15:28
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

jestli dobře vidím tak ta budka je spíš vhodná pro sovy nebo pro poštolky. I když budete mít pár, tak do takové vám asi nezahnízdí.

5.4.2021 20:45
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

alfonzo napsal(a):
Jirka27
Dobrý den,mohlo by se jednat o pár,ale je to jen zdánlivé.Ten vlevo vypadá na samce,širší hlava,chocholka směrem dozadu,uhlazená,i postoj tomu napovídá.Druhá by mohla být samice,chocholka rostlá směrem nad zobák,jinak uspořádaná pírka a neuhlazená,mívá to většina samic,ale není to pravidlem.Jinak je pozorujte,samci by měli v tomto počasí prozpěvovat, melodické hvízdání.Dále,jestli ta budka vzadu je pro ně,tak je dosti nevhodná,korely sice nasednou i do misky s krmením,ale chtělo by to budku jinou.Stojatou 25x25cm x 40cm výška,osm centimetrů vchodový otvor.Většina samců sedne na budku nad vletový otvor a vábí svým zpěvem samičku,někteří vlezou dovnitř a opět zpěvem vábí samičku.
Nepíšete o dalších podmínkách,myslím stravu,dodejte jim zelené krmivo,případně klíčené a míchanici,více je budete stimulovat k projevu pohlavní aktivity.
Nejsem korelář,míval jsem maximálně tři páry,praví zapálení koreláři vám napíší mnohem více zkušeností,vyčkejte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík