Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2021 15:32
nudlik

XXX.XXX.172.5

Dobrý den.
Snažím se o odchov alexandrů čínských. Loni poprvé samice snesla 2 vajíčka mimo budku. Poctivě seděla, ale nic z toho nebylo - myslím, že ještě byli alexandři mladí.
Letos jsem viděla upravený vchod do budky, ale i "poničenou" budku venku. Vevnitř jsem samici neviděla. Zkoušela jsem nechat otevřená spodní dvířka u budky (u jiných druhů to občas zabere), pak lehce zamaskovat tento vchod malými dřívky. Vše zbytečně, zase snesla vejce vedle budky. Má s tím někdo u tohoto druhu podobné zkušenosti? Pokud by se tam letos něco vylíhlo, bojím se, že by mláďata mohla spadnout na zem - z výška cca metr nad zemí.
Děkuji za rady. Iva

7.4.2021 15:56
pterodactyll

XXX.XXX.9.10

Zkuste vše nafotit. Může to být nevhodná budka, nevhodně umístěná.
Navíc jak sama uvádíte se jim v tom vrtáte ,nemají klid a to je odrazuje.
Jiná věc je zda budou vejce oplozená.

11.4.2021 17:04
nudlik

XXX.XXX.172.5

Tak se mi podařilo nějak vyfotografovat voliéru. A jestli myslíte tím vrtáním, že jdu do klece dvakrát při námluvách - než zasedne - tak to pardon. Navíc ptáci jsou na mě zvyklí, takže tam bych problém nehledala.

11.4.2021 18:43
exotchov

XXX.XXX.168.151

Nic spatneho nedelate,problem je ze ne kazdy par vam zasedne jak by se vam libilo.,za ty roky jsem vystridal desitky paru ,nikdy se mi za temer 40let nepovedlo aby vse sedelo. Prvne si musi par sednou,a za druhe mu musi vyhovovat prostredi. Je to proste o chovatelskem stesti.

Neregistrovaný uživatel

11.4.2021 19:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Nechci být špatným prorokem,ale pokud se to opakuje druhou sezonu je to zlozvyk.Měl jsem to kralováků,vymýšlel jsem všechno možné -nic však nezabralo,musel jsem se ze samicí rozloučit.

11.4.2021 19:21
pterodactyll

XXX.XXX.9.10

Vypadá to dobře,tu díru dole bych zavřel, přidal více větví do okolí budky. Možná ještě jednu budku. Jestliže se samice neumoudří a bude stále nést okolo,tak vyměnit jak již zde radí. V jiném prostředí se může umoudřit.To že jste ji v budce neviděla, neznamená, že tam být nemohla. Právě ten otevřený bok ji mohl odradit. Ať se daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík