Kdy odebrat prázdná vejce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.4.2021 21:22
PoldaJ

XXX.XXX.209.195

Dobrý večer,
Bohužel se mi nepodařilo najít v žádné diskusi, kdy je vhodné odebrat prázdná vejce ze snůšky.
Nejde mi ani tak o to, když je v hnízdě několik vajec oplozených.
Spíš bych potřeboval poradit, kdy odebrat vejce, když jsou všechna prázdná a já bych rád zachránil sezonu pokusem o druhé zahnízdění příslušného páru.

Díky za rady.

14.4.2021 21:52
petajz

XXX.XXX.133.30

PoldaJ napsal(a):
Dobrý večer,
Bohužel se mi nepodařilo najít v žádné diskusi, kdy je vhodné odebrat prázdná vejce ze snůšky.
Nejde mi ani tak o to, když je v hnízdě několik vajec oplozených.
Spíš bych potřeboval poradit, kdy odebrat vejce, když jsou všechna prázdná a já bych rád zachránil sezonu pokusem o druhé zahnízdění příslušného páru.

Díky za rady.

Klidně hned jak zjistíte že jsou čistá.

15.4.2021 07:02
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Jestli samička hnízdí poprvé je lepší nechat jí vejce po dobu než sama sleze i když jsou prázdná, protože když jí je vezmete a ona většinou už podruhé nenanese další snůšku můžete jí zničit cyklus sezení a zahřívání vajec a příště Vám už nemusí zasednout. To mi kdysi poradil starý úspěšný chovatel.

15.4.2021 21:04
kičněp

XXX.XXX.245.248

nechte je deset dnu od pevneho zasednuti. pokud jsou prazdna tak je odeberte...

16.4.2021 16:47
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

nechte ji v klidu, zařídí se sama podle potřeby. měl jsem před lety samičku červenokřídlou a ta sama vynesla čistá vejce na druhý konec 6metrové voliéry. Jakým způsobem vůbec netuším. Byla neporušená.

Makulin

16.4.2021 19:35
Makulin

XXX.XXX.64.162

Dobrý večer, prosím o radu co dělat když mě samice rosely pestré žere vejce hned po sneseni.
Děkuji mnohokrát za odpověď.
M.V.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2021 19:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

Makulin napsal(a):
Dobrý večer, prosím o radu co dělat když mě samice rosely pestré žere vejce hned po sneseni.
M.V.

Ste si istý že ich žerie samica?

Makulin

16.4.2021 20:21
Makulin

XXX.XXX.64.162

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ste si istý že ich žerie samica?

Ano,jsem si jistý že je to samice.Po sneseni vejce ho prehrabuje v budce tím ho nejspíš rozbije a pak sežere jelikož jsem nenašel žádnou skořápky.

Neregistrovaný uživatel

16.4.2021 20:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Pokud to dělá opravdu samice tak nezbude než se sní rozloučit-bude z toho zlozvyk.

16.4.2021 21:34
atobajus

XXX.XXX.195.189

Makulin napsal(a):
M.V.

Dobrý večer. Každé to sežrané vejce jí nahraďte podkladkem a nechejte ji na nich sedět celou dobu inkubace.

Přidejte reakci

Přidat smajlík