Dobrý večer,
Bohužel se mi nepodařilo najít v žádné diskusi, kdy je vhodné odebrat prázdná vejce ze snůšky.
Nejde mi ani tak o to, když je v hnízdě několik vajec oplozených.
Spíš bych potřeboval poradit, kdy odebrat vejce, když jsou všechna prázdná a já bych rád zachránil sezonu pokusem o druhé zahnízdění příslušného páru.
Díky za rady.
PoldaJ
napsal(a):
Dobrý večer,
Bohužel se mi nepodařilo najít v žádné diskusi, kdy je vhodné odebrat prázdná vejce ze snůšky.
Nejde mi ani tak o to, když je v hnízdě několik vajec oplozených.
Spíš bych potřeboval poradit, kdy odebrat vejce, když jsou všechna prázdná a já bych rád zachránil sezonu pokusem o druhé zahnízdění příslušného páru.
Díky za rady.
Klidně hned jak zjistíte že jsou čistá.
Jestli samička hnízdí poprvé je lepší nechat jí vejce po dobu než sama sleze i když jsou prázdná, protože když jí je vezmete a ona většinou už podruhé nenanese další snůšku můžete jí zničit cyklus sezení a zahřívání vajec a příště Vám už nemusí zasednout. To mi kdysi poradil starý úspěšný chovatel.
Makulin

XXX.XXX.64.162
Dobrý večer, prosím o radu co dělat když mě samice rosely pestré žere vejce hned po sneseni.
Děkuji mnohokrát za odpověď.
M.V.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Makulin
napsal(a):
Dobrý večer, prosím o radu co dělat když mě samice rosely pestré žere vejce hned po sneseni.
Děkuji mnohokrát za odpověď.
M.V.
Ste si istý že ich žerie samica?
Makulin

XXX.XXX.64.162
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Ste si istý že ich žerie samica?
Ano,jsem si jistý že je to samice.Po sneseni vejce ho prehrabuje v budce tím ho nejspíš rozbije a pak sežere jelikož jsem nenašel žádnou skořápky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Pokud to dělá opravdu samice tak nezbude než se sní rozloučit-bude z toho zlozvyk.