Panenka tříbarvá - chovatelé v ČR

Panenka tříbarvá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2021 12:10
goulda

XXX.XXX.168.174

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli v České republice znáte nějakého chovatele, který by tyto krásné ptáčky choval. Moc děkuji za odpovědi.
Přeji hezký den.

17.4.2021 13:00
hzp

XXX.XXX.83.72

goulda napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli v České republice znáte nějakého chovatele, který by tyto krásné ptáčky choval. Moc děkuji za odpovědi.
Přeji hezký den.

No to budete mít velký problém. Chovatelů tohohle druhu nebylo nikdy nějak moc, za posledních deset let počet klesl skoro k nule. Jestli je drží (což neznamená, že množí) 5 chovatelů v ČR, tak je to moc. Chtěl jsem vám doporučit stránky Tomáš Prachaře s názvem pěnkavy nádherné, ale koukal jsem, že seznam chovatelů drobotě odstranil. Jednak stránky v posledních letech neaktualizoval, tak seznam chovatelů nebyl platný a jednak asi GDPR, přece jenom tam bylo dost údajů k lidem. Tak ale zkuste ho kontaktovat, třeba vám něco řekne. Co jsem měl kamarády kolem sebe co je drželi, tak už je nemá nikdo. Obávám se proto, že budete muset vydržet až spustí burzy v Itálii či Holandsku. V Německu jsem je v posledních letech neviděl. Každopádně vám fandím, pokud to s nimi myslíte vážně, ať se je podaří sehnat a hlavně rozmnožit, je to pěkný druh.

18.4.2021 09:54
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Existuje Medzinárodný špeciálny klub Lonchura v Nemecku (ILSD). Tam sa ale tiež píše v diskusii o jej nedostatku. http://www.lonchura.eu/

Přidejte reakci

Přidat smajlík