Za mě je to poměrně lehce složitelné, chce to jen to, aby jste na to byli 2. Jak skládání merkuru ve větším. Nic těžkého to není.
Někdy, se stane, že vám přesně nevýjdou rozměry(třeba jste uřezal kratší) a proto doporučuji koupit vetší množství panelů. Můžete kousky uřezat a pak to použít, jako spojku. Jen to pak nevypadá úplně nejlépe, ale drží to taky pevně. Jinak doporučuji nezavěšovat na ně např. budky, protože se mi už stalo, že se to zlomilo.
Známý má voliéru z PUR panelu a jako střechu má do nich navrtané plexi sklo. V zimě se mu to pod nátlakem sněhu propadlo, protože panel to neudržel. takže doporučuji nic těžkého na to nedávat.
Dalibor Lípa
papousek123
napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu Vás, co máte zkušenosti se stavbou z PUR panelu na konstrukci. Rozměr cca 8 x 3 m x 2.20 výška. Jedná se mi o rozměr jeklu který by byl dostačující poř.foto.
Díky za každou užitečnou radu.
Stavbu s PUR panelů nemám,ale z konstrukčního hlediska,bych volil jekl min. 100/50/5 a výše ..
papousek123
napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu Vás, co máte zkušenosti se stavbou z PUR panelu na konstrukci. Rozměr cca 8 x 3 m x 2.20 výška. Jedná se mi o rozměr jeklu který by byl dostačující poř.foto.
Díky za každou užitečnou radu.
Nebylo by rozumnější zjistit informace od někoho kdo s panely denně pracuje?
Tady radu nějakou samozřejmě dostanete, ale raději bych se zeptal někoho kdo se stavbou z panelů živí.
Dobrý den,
Od 10cm tloušťky PUR panelu je panel samonosný. v "hobby" řešení bohatě stačí stěnové panely se střešními stáhnout Lkovým profilem. Pokud budete chtít řešit stavbu profi, koukněte přímo na stránky Kingspanu- montáž, upevňovací a těsnící prvky. Mají to v PDF souboru :)
S pozdravem MIST
Zdravím , teď momentálně stavím novou volieru z pur panelů, vnitřními zálety o rozměru 2 v x3 š x 15 délka
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tu vlhkost můžu potvrdit ale trochu mě tam začalo zatejkat.Topení nastaveno na 6 stupnu od března zvednuto na 10 stupnu.Neřekl bych že ta vlhkost nějak uškodila musí se větrat.