Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Terik24

4.5.2021 20:16
Terik24

XXX.XXX.57.162

Dobrý den,
loni v srpnu jsme si s přítelem pořídili samici papouška senegalskeho. Teď v červnu jí bude 1 rok. Přítel byl nemocný, tak byli spolu doma. Oba si na sebe rychle zvykli. Ja sem byla od ní často poklobaná. Je hrozně společenská, když k nám někdo příjde jde pomalu z ruky do ruky.
Bohužel přítel zemřel a rázem začala hodně ztrácet peří a přestala být i společenská. Většinou jde jen ke mě a já jí pak zkouším dávat dál a někdy se to povede, že si pak sama přejde k návštěvě. Peří nám přestalo úplně vypadávat, ale teď se to zas objevuje. Bohužel musím chodit do práce. Tak bývá tak 9 hodin denně doma sama. Nevím jestli začala ztrácet peří tím, že je tu sama nebo že jí je tu teplo. Každý den s ní strávím tak 3-4 hodiny v kuse. O víkendu i více. Doma má sice klec, ale je v ní jen když jde spát. Jinak má celý den pro sebe kuchyň s jídelnou.
Čím jí mám zaujmout, aby se zabavila? Co s ní mám dělat, aby po pánovi netesknila?
Děkuji za odpověď.

4.5.2021 21:00
smidla

XXX.XXX.10.104

Dobry den,

1) aby netesknila, poridte ji partnera.

2) vypadavani peri. A neni to jen bezne preperovani? Papousci pravidelne meni svoje peri konkretne usenegalcu jeste neni zcela presne prozkoumano jak casto a kolik peri meni, ale bude to pravdepodobne mene nez napriklad u australskych papousku.

S pozdravem smidla.eu

Terik24

4.5.2021 21:20
Terik24

XXX.XXX.57.162

Dobry den,

dekuji za odpoved. A kdyz ji poridim kamarada neprestane semnou mluvit a mazlit se? Je to muj prvni papousek. Takze v tom trochu tapu.
Dekuji za odpoved

4.5.2021 21:31
smidla

XXX.XXX.10.104

Muze a nemusi. muzete mit dva mazliky a musou si vystacit sami se sebou. v zivote je vzdy neco za neco. nemuzete mit vsechno.

S pozdravem smidla.eu

5.5.2021 08:27
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

přestat mluvit nemusí. Před lety jsem si koupil žaka od chovatele, kterého samice měla "divokého" samce a normálně odchovávali mladé ve voliéře. Když se její páníček přiblížil k voliéře tak s ním komunikovala a když odcházel, tak ho varovala, aby nechodil do hospody, že mu bude špatně.

Terik24

5.5.2021 21:08
Terik24

XXX.XXX.41.149

Děkuji za odpověďi. Akorát si nejsem jistá, že jako začátečník bych tu měla dva papoušky. Je to pro mě všechno nové. Jak se o ní staral přítel, ten jí dával jídlo, vodu mazlení, povídání, hráli si spolu. Já v tom trochu tápu co kdy čeho. Minule sem ji dala hodně jablíčka a šla z ní jen voda já tady pak šílela co se s ní děje. Takže spíš bych chtěla něco čím jí zabavím doma na těch 9 hodin co jsem v práci. Ještě sem se chtěla zeptat. Přítel jí chtěl brát ven na kšírách, za boha je nechce 😅 tak mě napadlo brát jí ven v kleci. Vadí to něčemu? Mám si dávat na něco při tom pozor?
Děkuji ☺️

5.5.2021 21:19
eli22

XXX.XXX.58.43

Terik24 napsal(a):
Děkuji za odpověďi. Akorát si nejsem jistá, že jako začátečník bych tu měla dva papoušky. Je to pro mě všechno nové. Jak se o ní staral přítel, ten jí dával jídlo, vodu mazlení, povídání, hráli si spolu. Já v tom trochu tápu co kdy čeho. Minule sem ji dala hodně jablíčka a šla z ní jen voda já tady pak šílela co se s ní děje. Takže spíš bych chtěla něco čím jí zabavím doma na těch 9 hodin co jsem v práci. Ještě sem se chtěla zeptat. Přítel jí chtěl brát ven na kšírách, za boha je nechce 😅 tak mě napadlo brát jí ven v kleci. Vadí to něčemu? Mám si dávat na něco při tom pozor?
Děkuji ☺️

Zemřel jí partner, truchlí. A sama se spíš nezabaví. Já nejsem pro kšíry a když by, tak na ně je třeba zvykat od úplného mláděte, aby je brali nejdřív třeba jako hračku. Takhle by jí to ještě víc stresovalo. My máme venku speciální letnící klec, a když třeba grilujeme, tak jsou papoušci v ní s námi. Já bych jí pořídila parťáka. Jeden nebo dva, to už je jedno a jí to jen prospěje. Je třeba myslet ne na sebe, ale na její dobro.

Terik24

5.5.2021 21:52
Terik24

XXX.XXX.41.149

Ksiry se ji nelibily nikdy 🙅 ona se jich proste boji. A ja ji do nich nechci. Prave proto se mi libi ta varianta s kleci ze bude na slunicku kde nacerpa vitamini a zaroven muze byt na zahradce semnou a s hafanem. Take se spis i bojim jak by partaka snesla. Ted mi totiz ze se hodne na me upla. Protoze jindy chodila z ruky do ruky a ted kdyz se jen k ni nekdo priblizi tak radci zdrha a nebo se nasupi. Jde jen ke me. Take sme spolu zacali mnohem vice komunikovat. Mluvi vic nez tu byl nas panicek. To mluvila kdy se ji chtelo, obcas. A ted je k nezastaveni. Myslim na vsechny sve zviratka. A vzdy sou pro me na prvnim miste. Meli a mame ji jako ditko. Hlavne kdyz ona se smeje, tak se smeju i ja.

5.5.2021 22:21
eli22

XXX.XXX.58.43

Terik24 napsal(a):
Ksiry se ji nelibily nikdy 🙅 ona se jich proste boji. A ja ji do nich nechci. Prave proto se mi libi ta varianta s kleci ze bude na slunicku kde nacerpa vitamini a zaroven muze byt na zahradce semnou a s hafanem. Take se spis i bojim jak by partaka snesla. Ted mi totiz ze se hodne na me upla. Protoze jindy chodila z ruky do ruky a ted kdyz se jen k ni nekdo priblizi tak radci zdrha a nebo se nasupi. Jde jen ke me. Take sme spolu zacali mnohem vice komunikovat. Mluvi vic nez tu byl nas panicek. To mluvila kdy se ji chtelo, obcas. A ted je k nezastaveni. Myslim na vsechny sve zviratka. A vzdy sou pro me na prvnim miste. Meli a mame ji jako ditko. Hlavne kdyz ona se smeje, tak se smeju i ja.

No tak to by bylo fajň. Já mám vypozorováno, že ty naši v podstatě prospí celou dobu, kdy jsme v práci.

8.5.2021 20:04
z jarda

XXX.XXX.244.234

Zdravím, ano do klece na sluníčko jí můžete dávat, ale pozor aby nebyla JEN na přímém slunci! Musí mít možnost se i před ním schovat do stínu, pak nezapomeňte taky na sprchování a hlavně v horkých letních dnech! Ale myslím, že to víte nebo vás to už napadlo nebo jak čtu vaše odpovědi, tak si vedete dobře. A ty kšíry někam vyhoďte...takové a podobné nesmysly ať si nosí ti co to vymysleli! S pozdravem Zappe

Přidejte reakci

Přidat smajlík