Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2021 20:44
Alexandr čínský

XXX.XXX.210.164

Zdravím.
Mám čtyřletý harmonizující pár. Loni snesla samice dvakrát po třech vajíčkách.
Přiznám se, že jsem byla zvědavá a hodně jsem je chodila kontrolovat.
Nic z toho nebylo. Letos jsem se zařekla, že jakmile bude samice sedět, nebudu je vůbec rušit. Maximálně nakrmím. Tak se taky stalo a dnes jsem z budky slyšela švitoření. Samice je stále v budce, občas vyleze se protáhnout, nakrmit, napít. Samec hned hlásí jakýkoliv pohyb venku a chodí za samicí do budky. Jakmile samice vyletí, samec hlasitě křičí a krmí jí.
Potřebovala bych poradit jak se chovat dál. Mám to nechat jen na nich a nezasahovat?? Přidávám vitamíny a zelené krmení. čím ještě můžu přilepšit??
A za jak dlouho mláďata vylézají z hnízda??
Díky za jakoukoliv radu. Mějte pěkný den!!

7.5.2021 21:42
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Dávejte vaječnou míchanici a naklíčené obilí, jsou tu diskuse o míchanici i naklíčeném obilí, každý má svůj osvědčený recept.

Ivan610

7.5.2021 22:27
Ivan610

XXX.XXX.29.28

"Číňanov " som choval veľa možno cez dvatsať rokov, väčšinou tri páry. Sú to vďační a tvrdí vtáci . Na Vašom mieste by som ich nechal bez rušenia do cca dvanásty až štrnásty deň. Vtedy by som prvý krát skontroloval búdku a okrúžkoval prvé mláďa. Predpokladám, že mláďatá sa liahnu v rozmedzí štyri až šesť dní. Uvidíte ako budú reagovať, predpokladám, že dobre a potom to už pôjde. Uvidíte akí sú veľkí, či im nepadajú krúžky a podobne. Vyletia cca na 50- ty deň. Prajem Vám aby boli traja a mali ste z nich radosť, takú akú som mával ja pri mojich odchovoch a bolo ich 84 ks.
Chovu zdar

8.5.2021 10:44
Alexandr čínský

XXX.XXX.38.177

Děkuji Vám, dnes je vše v pořádku. Slyším po chvilkách slabé švitoření, zatím mám dojem, že je mládě jedno. Uvidíme. Nebudu je rušit. Dnes jsem udělala i míchanici, přidala jsem vitamíny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík