Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ctenar123

11.5.2021 10:45
ctenar123

XXX.XXX.67.130

Dobrý den,
měla bych prosím na vás dotaz, jsem z toho už zoufalá.
Mám mazlíka pyruru. Je úplně úžasný a kontaktní, jenže hrozně křičí, že potřebuje být neustále venku. Což prostě nejde. Věnuju se mu opravdu dost. Každý den je venku minimálně 3 hodiny. (Většinou více). Ale stejně křičí. Zkoušela jsem křik po večerech utlumit přesunutím do tmavší místnosti. To občas pomáhá. Ale kolikrát ani to ne. Mamka už je z toho zoufalá. A já už nevím jak dál. Mě křik nevadí. A já si i zvykla. Ale jiným členům to trhá uši. Přitom papouška mi dovolili a mamka i papouška měla. Tak jsem očekávala, že bude připravena na hluk.
Ale nestalo se tak a začínají být na papoucha naštvaní. Dokonce uvažuji nad řešením o pořízení venkovní voliéry a papouška dát tam + pořídit parťáka, aby tam nebyl sám. Ale mám strach, aby když to udělám, nepřestal být takhle kontaktní. Je v tomhle případě možnost, jak přesunout do voliéry a aby zůstal mazlík. Přemýšlela jsem o pořízení zahradního domku zároveň jako zimoviště a také, že bych tam s ním mohla chodit trávit čas. Myslíte, že by to mohlo fungovat? Nebo ještě líp máte nějaký nápad jak křik omezit, aby se do voliéry vůbec stěhovat nemusel?
Moc děkuji za případné rady. Opravdu už nevím jak dál. Prosím poraďte.

11.5.2021 11:19
eli22

XXX.XXX.58.43

ctenar123 napsal(a):
Dobrý den,
měla bych prosím na vás dotaz, jsem z toho už zoufalá.
Mám mazlíka pyruru. Je úplně úžasný a kontaktní, jenže hrozně křičí, že potřebuje být neustále venku. Což prostě nejde. Věnuju se mu opravdu dost. Každý den je venku minimálně 3 hodiny. (Většinou více). Ale stejně křičí. Zkoušela jsem křik po večerech utlumit přesunutím do tmavší místnosti. To občas pomáhá. Ale kolikrát ani to ne. Mamka už je z toho zoufalá. A já už nevím jak dál. Mě křik nevadí. A já si i zvykla. Ale jiným členům to trhá uši. Přitom papouška mi dovolili a mamka i papouška měla. Tak jsem očekávala, že bude připravena na hluk.
Ale nestalo se tak a začínají být na papoucha naštvaní. Dokonce uvažuji nad řešením o pořízení venkovní voliéry a papouška dát tam + pořídit parťáka, aby tam nebyl sám. Ale mám strach, aby když to udělám, nepřestal být takhle kontaktní. Je v tomhle případě možnost, jak přesunout do voliéry a aby zůstal mazlík. Přemýšlela jsem o pořízení zahradního domku zároveň jako zimoviště a také, že bych tam s ním mohla chodit trávit čas. Myslíte, že by to mohlo fungovat? Nebo ještě líp máte nějaký nápad jak křik omezit, aby se do voliéry vůbec stěhovat nemusel?
Moc děkuji za případné rady. Opravdu už nevím jak dál. Prosím poraďte.

Zdravím. Pokud bude venku stále sám, nic se nezmění. Zřejmě to bude ručně dokrmený papoušek, Má Vás jako partnera. Pyrury v páru jsou stále spolu, stále u sebe, oštipují se a tulí se k sobě. Vše co dělají, dělají spolu. U mně jsou to velmi tiší papoušci. Váš křičí proto, že chce být s Vámi jako s partnerem , a to 24 hodin, a nechápe, proč nemůže. Takže já bych každopádně pořídila parťáka a co to udělá, se uvidí.Nedá se to předvídat.

ctenar123

11.5.2021 13:43
ctenar123

XXX.XXX.67.130

Dobrý den, je normálně z voliéry. Ale ochočený.. Parťáka bych pořídit chtěla. Ale naši o tom nechtějí ani slyšet. Bojí se, aby nezačali křičet mnohem víc. Takže bude muset parťák počkat až budu bydlet sama a nebo jedině ho opravdu zkusit dát ven a tam mu pořídit parťáka na ven do voliéry. Ale to je taky řešení na delší trať (musela bych našetřit na voliéru + asi nějaké to zimoviště?, a hlavně so bojím, že když ho dám ven už to nebude takový kamarád).

Přidejte reakci

Přidat smajlík