Neoféma - samička nepřijme nového samečka

Neoféma bourek
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2021 11:31
eli22

XXX.XXX.58.43

Zdravím a mám takový problém. Samička bourka každý rok měla dvě až tři snůšky, 100% úspěšné. Před třemi lety přišla o partnera a od té doby jiného nepřijímá. Buď je na ně agresivní nebo si jich nevšímá /zkoušela jsem tedy pouze dva osvědčené samečky v chovu/, ale svěřepě snáší vajíčka, na nichž sedí. Nevím už jak dál a co by pomohlo. Ještě mě napadlo dát je do jiné voliéry než byli s tím jejím původním samečkem. Jinak nevím. Stalo se vám to někomu, případně jak jste to řešili. Díky

11.5.2021 12:44
lupus4

XXX.XXX.205.61

změna prostředí by mohla pomoci

11.5.2021 13:12
eli22

XXX.XXX.58.43

lupus4 napsal(a):
změna prostředí by mohla pomoci

Já si taky říkám. Že bych je tam dala oba najednou... Ještě je budu pozorovat, nechám jim teď týden a pak to budu řešit. Díky

16.6.2021 20:02
eli22

XXX.XXX.58.43

Zdravím, a navazuji . Samičce jsem dala jiného partnera, A nyní v budce čtyři mladí. Samečka, co měla předtím,jsem dala k osvědčené samičce a nic. Předpokládám, že to bude samečkem, nechce se pářit s žádnou samičkou. Pořídila jsem samečka nového dvouletého a zatím s osvědčenou samičkou taky nic. Možná je to krátká doba, nebo nevím, ale jsem ráda, že ta vzteklá "vdova" se konečně dočkala. Bývala od ní pěkná mláďata, je to lutinka a sameček je losos štěp na lutino a plavou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík