Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2021 14:18
nagyros89

XXX.XXX.241.147

Dobrý den jdu si pro radu,
mam více paru rosel, vse funguje, harmonizujici páry když snese vajíčko sedí. Pouze jeden pár loni slozeny rok 19, dostal letos budku, krmi se všechno, ale samice nanesla zhruba měsíc zpět první 4 vejce a nesedela na nich, proběhlo odstranění.
Od té doby zase začala klást vejce, ale stejná situace, nesedí v budce jak jiné páry.
Stalo se vám to někdy? Co s temi vajicky když nesedí, asi zase odstranit. Přijde me to vysilovani samice nebo to tak někdo má a pak zasedne?
Říkám si je mladá, ještě neví co a jak...
Děkuji předem.

11.5.2021 16:00
exotchov

XXX.XXX.168.151

Rikejte si co chcete,ale myslite ze kazda samice musi byt dobra.

11.5.2021 19:54
nagyros89

XXX.XXX.247.38

To sem neřekl ale o názor druhých chovatelů stojím děkuji 😉

11.5.2021 20:02
frodik

XXX.XXX.233.6

nagyros89 napsal(a):
mam více paru rosel, vse funguje, harmonizujici páry když snese vajíčko sedí. Pouze jeden pár loni slozeny rok 19, dostal letos budku, krmi se všechno, ale samice nanesla zhruba měsíc zpět první 4 vejce a nesedela na nich, proběhlo odstranění.
Od té doby zase začala klást vejce, ale stejná situace, nesedí v budce jak jiné páry.
Stalo se vám to někdy? Co s temi vajicky když nesedí, asi zase odstranit. Přijde me to vysilovani samice nebo to tak někdo má a pak zasedne?
Děkuji předem.

Je to příroda, vajíčka můžete dát pod chůvy jestli máte a za rok může být lépe. Papoušci nejsou stroje nejdou naprogramovat vždycky to nevyjde. Každý papoušek je osobnost a důvodů proč tomu tak je může být nespočet.

11.5.2021 21:59
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

nagyros89 napsal(a):
Děkuji předem.

Mám stejný problém a vyřešil jsem to tak ,že celý pár dám příteli chovateli a uvidím jestli změna prostředí udělá divy, na rozdíl ode mne má voliéry více v klidném prostředí , u mě bylo hodně rušení a samice byla plachá, když jsem šel do voliéry hned byla venku a stačil jen malý rámus, auto nebo hovor lidí ,mam je dost blízko silnice a už se do budky nevrátila. Každý pták má jinou povahu jako lidé a někdy to prostě nevyjde.

12.5.2021 04:33
exotchov

XXX.XXX.168.151

Poridil jsem si drive tri pary rozel, jen jeden par byl dobry, rady jsou k nicemu chovatel je od toho aby se stim umel srovnat. Ale chapu v dnesni dobe se bez internetu neda ani --------ach jo ,kam sme dospeli.

12.5.2021 07:20
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Horák lutino napsal(a):
Mám stejný problém a vyřešil jsem to tak ,že celý pár dám příteli chovateli a uvidím jestli změna prostředí udělá divy, na rozdíl ode mne má voliéry více v klidném prostředí , u mě bylo hodně rušení a samice byla plachá, když jsem šel do voliéry hned byla venku a stačil jen malý rámus, auto nebo hovor lidí ,mam je dost blízko silnice a už se do budky nevrátila. Každý pták má jinou povahu jako lidé a někdy to prostě nevyjde.

Takto jsem převzal pár Alexandrů, u předchozího majitele byli spoustu let, samec má 18 let. Žádný odchov. Samice po změně prostředí po měsíci padla. Znovu jsem dopároval a samec chytil druhý dech, samice sedí a uvidíme co se vylíhne.
Někdy postačí změna místa umístění budky, nebo prohodit voliéru, chce to zkoušet.

14.5.2021 15:21
JirkaN

XXX.XXX.32.26

Mně nasedla jedna samice (také rok 2019) až po snesení 6. vejce. Už jsem byl nervozní, jestli nasedne. Teď má 8 vajec a pěkně sedí

Přidejte reakci

Přidat smajlík