Sajjmonn

XXX.XXX.32.81
Dobrý den, mám korelu a andulku a nevím kdy je můžu dát do venkovní voliéry.
Poraďte prosím😉
Sajjmonn

XXX.XXX.32.81
Děkuji za odpověď😀
Sajjmonn
napsal(a):
Dobrý den, mám korelu a andulku a nevím kdy je můžu dát do venkovní voliéry.
Poraďte prosím😉
Stačí si o tom něco přečíst a je to hned jasné, není třeba se ptát.
Nyní k věci.
Jeden řekne hned, druhý, že je brzo, všechno vedle.
Při přesunu ptáků ven je rozhodující teplota prostředí, kde byli doma v zimě. Neměl by tam být veliký rozdíl. Doma 20 stupňů, tak ven až po zmrzlých. A zase. Jaká je ta venkovní voliéra a jsme zase na začátku.
Mám li papoušky doma v 5 - 10 stupních, jdou ven ikdyž jsou v noci mrazíky a do rána voda zamrzne, ale neměla by být zmrzlá celý den, tzn neměly by být trvale celodenní mrazy.
Z 20 stupňů pokud není celý týden sychravo a aspoň v poledne se oteplí mohou jít ven do teploty 10 stupňů. Náhlé přechody vadí, ptáci se rozpeří, atd.
Takže na původní otázku nedovedu odpovědět, protože o té korele a andulce nic nevím. Kdyby byly venku celou zimu, bylo by po problému. Tito ptáci přežijí výkyvy teplot i dost špatné zacházení, ale to není váš případ, když chcete poradit.
já zase vycházím z toho co mi poradily vlaštovky co máme ve světlíku. Přilétají z Afriky, kde jsou vyšší teploty než tady a vadí jim akorát nedostatek hmyzu. Nižší teploty jim zase až tak nevadí. Takže pokud mají ptáci ve venkovní voliéře dostatek krmení, tak jim změna teplot tolik nevadí.