Kdy je můžu dát do venkovní voliéry...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sajjmonn

11.5.2021 19:40
Sajjmonn

XXX.XXX.32.81

Dobrý den, mám korelu a andulku a nevím kdy je můžu dát do venkovní voliéry.
Poraďte prosím😉

11.5.2021 19:57
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

už tam klidně mohly být

Sajjmonn

11.5.2021 20:05
Sajjmonn

XXX.XXX.32.81

Děkuji za odpověď😀

12.5.2021 22:22
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Sajjmonn napsal(a):
Dobrý den, mám korelu a andulku a nevím kdy je můžu dát do venkovní voliéry.
Poraďte prosím😉

Stačí si o tom něco přečíst a je to hned jasné, není třeba se ptát.

Nyní k věci.
Jeden řekne hned, druhý, že je brzo, všechno vedle.
Při přesunu ptáků ven je rozhodující teplota prostředí, kde byli doma v zimě. Neměl by tam být veliký rozdíl. Doma 20 stupňů, tak ven až po zmrzlých. A zase. Jaká je ta venkovní voliéra a jsme zase na začátku.
Mám li papoušky doma v 5 - 10 stupních, jdou ven ikdyž jsou v noci mrazíky a do rána voda zamrzne, ale neměla by být zmrzlá celý den, tzn neměly by být trvale celodenní mrazy.
Z 20 stupňů pokud není celý týden sychravo a aspoň v poledne se oteplí mohou jít ven do teploty 10 stupňů. Náhlé přechody vadí, ptáci se rozpeří, atd.

Takže na původní otázku nedovedu odpovědět, protože o té korele a andulce nic nevím. Kdyby byly venku celou zimu, bylo by po problému. Tito ptáci přežijí výkyvy teplot i dost špatné zacházení, ale to není váš případ, když chcete poradit.

13.5.2021 11:22
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

já zase vycházím z toho co mi poradily vlaštovky co máme ve světlíku. Přilétají z Afriky, kde jsou vyšší teploty než tady a vadí jim akorát nedostatek hmyzu. Nižší teploty jim zase až tak nevadí. Takže pokud mají ptáci ve venkovní voliéře dostatek krmení, tak jim změna teplot tolik nevadí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík