Jak zařídit venkovní voliéru pro pyruru? Co je potřeba?

Pyrura zelenolící
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.5.2021 08:54
Samba

XXX.XXX.30.114

Dobrý den,
mám momentálně doma asi rok starého pyruru zelenolícího. Je to tedy mazel. Ale ráda bych mu dopřála parťačku, a to za současné situace nejde. Doma velmi křičí, že chce být s námi a naši se velmi bojí, aby kdyby se pořídil druhý se to nezhoršilo. A tak bych ráda papouška dala ven a pořídila k němu samičku. Ale nevím jak moc je to dobrý nápad.
Papoušek je na mě zvyklí a je to mazlík. Proto bych ráda zařídila část voliéry do zahradního domku, kde bych s ním mohla trávit čas, aby se mi neodcizil, když by byl jen se samičkou. Ale nevím zda-li je to vůbec dobrý nápad a ani jak to udělat. Poradíte mi prosím a když tak mě srazíte na zem, že je to totální volovina?
A případně co všechno by ve venkovní voliéře bylo potřeba, třeba případně nějaký zálet uvnitř toho domku. Nebo jsem i přemýšlela udělat půl voliéry venku a půl v zahradním domku a vytvořit výletové okno. Ale ani to moc nevím jak je to reálné, jak by jste prosím řešili? A je taky nutné nějak zateplovat? Nebo stačí jen zateplený zahradní domek bez nějakého přitápění?
A co zazimování? Stačilo by vzít papouška na zimní období do staré klece domů? Nebude se mu pak stýskat po prostoru, co měl ve voliéře?
Jak by jste to řešili? A nebo se na to prostě vykašlat a nechat papouška jako mazlíka doma bez parťáka a věnovat se mu stejně jako doposud jen doma?

Moc děkuji za případné rady.
Budu vám velmi vděčná.

22.5.2021 09:04
bb-k

XXX.XXX.13.144

Nápad je to výborný,jen ho třeba zrealizovat

22.5.2021 11:59
oldpavel

XXX.XXX.110.217

Rozhodně na zimu vzít domů do klece. Pyrura by neměl být dlouhodobě vystaven teplotě pod plus 10 stupňů. Budku dát po celý rok, protože v ní nocují. Venku raději na volieru dvojité pletivo.

22.5.2021 14:06
Samba

XXX.XXX.30.113

Super. A mohu se zeptat je nějaké velké riziko, že by přestal být kontaktní když by šel venku k samičce? Samozřejmě bych kontakt udržovala dál. :) A chodila za ním do zmiňovaného domku. Ale jinak určitě zrealizuji, jen musím našetřit penízky :). A ještě jestli máte odchovy? Co když nějaká mláďata zbydou? Jak to děláte? A dají se odchovy nějak regulovat. Vím že u andulek to strejda reguloval odendáním budky, ale nevím jestli u pyrurů to funguje stejně, ale předpokládám, že když mají v budce i spinkat tak bych na to musela jít jinak.

22.5.2021 14:44
eli22

XXX.XXX.58.43

Samba napsal(a):
Super. A mohu se zeptat je nějaké velké riziko, že by přestal být kontaktní když by šel venku k samičce? Samozřejmě bych kontakt udržovala dál. :) A chodila za ním do zmiňovaného domku. Ale jinak určitě zrealizuji, jen musím našetřit penízky :). A ještě jestli máte odchovy? Co když nějaká mláďata zbydou? Jak to děláte? A dají se odchovy nějak regulovat. Vím že u andulek to strejda reguloval odendáním budky, ale nevím jestli u pyrurů to funguje stejně, ale předpokládám, že když mají v budce i spinkat tak bych na to musela jít jinak.

Bude se samozřejmě věnovat více samičce než Vám, pokud si tedy sednou, protože si sednout vůbec nemusí.Pokud ale ano, tak se samozřejmě bude více věnovat jí, ale kontaktní zůstane a je i naděje, že to od něj odkouká i samičky. Z odchovů mi nikdy nic nezbylo, většinou mám zájemce ještě i na nevylíhlá mláďata.Tedy pořadník na ně. A regulovat se dají tím, že jim vezmete budku, a nahradíte ji něčím jiným na nocování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík