Přeji hezký večer,
jen tak jsem přemýšlel, a tak mě napadlo, jestli by toto šlo, nebo co by jste mi doporučili?
Mám jednu venkovní voliéru velkou 145cm x 145cm x 2m (d,š,v) mám v ní dva páry andulek a dva samce korel, bylo by možné ke korelákům přidat samice?
Je to jen dotaz, tak prosím jen slušné odpovědi 😉
Měl jsem pár korel s párem andulek, všichni mi říkali, že to bude dobré, ale já mám špatnou zkušenost, andulky měli svou budku a korely také a přese samice andulky pořád lezla do budky korel, až samice opustila mladé a musel jsem je oddělit, od té doby mám jakýkoliv pár papoušků samostatně. Nejlepší možnost je ta ,že všechny ptáky nejlépe mladé vypustíte najednou do voliéry.
Horák lutino
napsal(a):
Měl jsem pár korel s párem andulek, všichni mi říkali, že to bude dobré, ale já mám špatnou zkušenost, andulky měli svou budku a korely také a přese samice andulky pořád lezla do budky korel, až samice opustila mladé a musel jsem je oddělit, od té doby mám jakýkoliv pár papoušků samostatně. Nejlepší možnost je ta ,že všechny ptáky nejlépe mladé vypustíte najednou do voliéry.
V druhé voliéře chovám dva páry andulek a dva páry korely a vše v pohodě odchovy jsou většinou 90%
Myslíte že tyto rozměry(145cm x 145cm x 2m) by byli akorát? Nebo jsou naopak malé pro dva páry andulek a dva páry korel
andulky_korely_eu
napsal(a):
V druhé voliéře chovám dva páry andulek a dva páry korely a vše v pohodě odchovy jsou většinou 90%
Myslíte že tyto rozměry(145cm x 145cm x 2m) by byli akorát? Nebo jsou naopak malé pro dva páry andulek a dva páry korel
Dva páry jsou špatně chce to minimálně 3 páry od jednoho druhu kvůli rozložení agrese ve skupině doporučuji paru andul a páru korel možná zkusit 3páry andul ale každá je jiného stačí 1 samice ludra a vše vám zlikviduje jo a pustit vše najednou je nejlepší ať se daří všem Karel
Rozměry vaší voliéry jsou pro čtyři páry nedostačující. Na jeden pár i těchto ptáků, které tam chcete umístit se doporučuje min. 1 m3 na pár. Vy máte 4,2 m3, takže minimum místa. Je vždy lepší delší nežli vysoká voliéra. Tito ptáci jsou dobří letci, tak je vhodné jim umožnit prolet. Mám ve společné voliéře
5x3x2 DxŠxV dva páry andulek a v takovém prostoru není žádná agresivita větších ptáků k andulkám a ani mezi andulkami navzájem. Takže větší viliéru a vše OK.
Jimu
napsal(a):
Rozměry vaší voliéry jsou pro čtyři páry nedostačující. Na jeden pár i těchto ptáků, které tam chcete umístit se doporučuje min. 1 m3 na pár. Vy máte 4,2 m3, takže minimum místa. Je vždy lepší delší nežli vysoká voliéra. Tito ptáci jsou dobří letci, tak je vhodné jim umožnit prolet. Mám ve společné voliéře
5x3x2 DxŠxV dva páry andulek a v takovém prostoru není žádná agresivita větších ptáků k andulkám a ani mezi andulkami navzájem. Takže větší viliéru a vše OK.
Máte to moc pěkné. Krásně zařízeno. Mimochodem, některým "chovatelům" doporučuji soustředit se na tloušťku bidel, co máte ve voliéře. Bidla ala párátko, co často vidíme v klecích, mě neskutečně vadí.
Jimu
napsal(a):
To je nádhera! Jste úžasný chovatel.
corvuscorax
napsal(a):
hlavně bych neříkal kleci těchto rozměrů voliéra. Ta je spíše vhodná pro jednoho "skřivana" ti létají do oblak. Pro korely i andule je lepší voliéra s větším proletem. Kdybyste viděl někdy ulétlou korelu jak létá, pak pochopíte, že je ta klec malá.
Tak rozmer 145x145x200 urcite neni klietka ale voliéra. V com mate pravdu ze korely sa potrebuju rozlietat a 2 parom v tejo voliere s andulkami by bolo tesno. A keby mali andulky aj korely mlade tak by im bolo ešte tesnejšie.
Jsem rád, že se vám moje voliéra líbí. Ty andulky tam má můj jedenactiletý vnuk, já osobně bych je tam nedával, ale když je místo, tak proč mu nevyhovět.