Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.6.2021 09:38
smatlak

XXX.XXX.173.10

Dobrý den,
kupovali jste někdo pletivo zde na ifauně od gabion servis Praha. Zajímala by mně kvalita, nebo se vyplatí si připlatit a koupit esafort.
Předem děkuji za odpověď.

1.6.2021 09:51
ZBzH

XXX.XXX.8.172

Jestli je to firma v Lahovicích kousek od pražského okruhu, tak jsem tam kupoval oko 16x16mm, drát 1,2mm, cena tuším před rokem 60 Kč/bm. Moje první voliéra (viz foto), oka nejsou úplně stejná, dráty občas ustřelují z přímky a proto je s tímto pletivem práce nesnadná. Na druhou stranu cena je příznivá a svou službu pletivo odvádí. Drobné nepřesnosti moje oko nevidí a jsem spokojen. Teď stavím další trojvoliéru a mám objednaný agrisald, který budu natírat tmavou barvou kvůli lepšímu průhledu. Jsem zvědavý, zda bude práce s dražším pletivem (cena 95 Kč/bm) snadnější a přesnější.

1.6.2021 20:40
Rotvik

XXX.XXX.68.211

ZBzH napsal(a):
Jestli je to firma v Lahovicích kousek od pražského okruhu, tak jsem tam kupoval oko 16x16mm, drát 1,2mm, cena tuším před rokem 60 Kč/bm. Moje první voliéra (viz foto), oka nejsou úplně stejná, dráty občas ustřelují z přímky a proto je s tímto pletivem práce nesnadná. Na druhou stranu cena je příznivá a svou službu pletivo odvádí. Drobné nepřesnosti moje oko nevidí a jsem spokojen. Teď stavím další trojvoliéru a mám objednaný agrisald, který budu natírat tmavou barvou kvůli lepšímu průhledu. Jsem zvědavý, zda bude práce s dražším pletivem (cena 95 Kč/bm) snadnější a přesnější.

Jen pro zajímavost,jakou budete volit barvu,na nátěr pletiva

1.6.2021 20:57
ZBzH

XXX.XXX.217.155

Rotvik napsal(a):

Černou? Hnědou? Rád si nechám poradit.

2.6.2021 07:14
Karel1979

XXX.XXX.152.95

ZBzH napsal(a):

Já natural jednu část volier kterou jsem dostal černou .Je to strašný drbacka .

2.6.2021 07:45
Rotvik

XXX.XXX.176.249

ZBzH napsal(a):

No tak jinak,
typ barvy,název

2.6.2021 08:41
Miroslav Bláha

XXX.XXX.202.82

Rotvik napsal(a):

Já jsem natíral před dvaceti lety eternalem. Drží dodnes.

2.6.2021 08:55
ZBzH

XXX.XXX.8.172

Rotvik napsal(a):

Někdo mi tady na ifauně radil Eternal. Ještě nejsem rozhodnutý. Pletivo mi má přijít snad za 14 dnů. Viděl jsem video, jak si týpek nakrájel pletivo na požadované kusy flexou a natíral to válečkem a vypadalo to vcelku v pohodě. Tak jsem zvědavý, jak to půjde mě.

2.6.2021 08:57
ZBzH

XXX.XXX.8.172

To video ze stavby voliéry je zde, konkrétně část řezání a barvení pletiva začíná na 6:00

https://www.youtube.com/watch?v=V7VS0ZziqoI&list=LL&index=9&t=726s

2.6.2021 19:27
Pepa123

XXX.XXX.98.136

No flexou to je určitě rychlejší a pohodlnější. Ale i když to natřete tak od te flexi to bude reznout. Já jsem volil klasiku kleště na pletivo sice to byla makačka ale nenarušil jsem ten zinek. Je to jako z vlnovkama na střechu narušite flexou povlak pokud je to plech a rezne to. Proto to Klempíři stříhají nůžkami.

alfonzo

2.6.2021 22:20
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Pepa123
Vy tomu věříte?V každém odštípnutém místě je obnažený nepozinkovaný kov,naprosto stejně jako po flexe.Flexou musíte řezat pozvolna,netlačit a nevyhřát zinek,jinak stejný efekt.Oddělené části po řezu musejí být stříbrné,nikoli modré,to je špatně,pak to opavdu rezne.

3.6.2021 20:11
Pepa123

XXX.XXX.98.136

Flexou ten drát zahřeje vždy ať to řežete sebeopatrneji . Většinou se to zapeče a rezne . Za 30 let praxe jako obrábeč kovú mám si myslím z železem dost zkušeností. Máte pravdu že i kleštěmi ten zinek poškodím ale zdá se mi to šetrnější způsob sice pracnější. Ale v podstatě ať si to každý dělá jak uzná za vhodné.😃

3.6.2021 21:51
ZBzH

XXX.XXX.189.3

Pepa123 napsal(a):
Flexou ten drát zahřeje vždy ať to řežete sebeopatrneji . Většinou se to zapeče a rezne . Za 30 let praxe jako obrábeč kovú mám si myslím z železem dost zkušeností. Máte pravdu že i kleštěmi ten zinek poškodím ale zdá se mi to šetrnější způsob sice pracnější. Ale v podstatě ať si to každý dělá jak uzná za vhodné.😃

Díky za vaši zkušenost, tohle by mě nenapadlo. V tom případě to budu dělat jako minulý rok na svých prvních voliérách - tzn. kleště a ručně.

alfonzo

3.6.2021 22:16
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Pepa123
Dělejte jak myslíte,ale nechápu co se speče,zinek taje okolo 420°C,takže jako obráběč kovů k tomu něco víte.Jak jsem uvedl výše,flexou s citem a nic se neděje,nesmí to modrat.Něco k tomu vím,pár let jsem pracoval v nástrojárně,už je to dlouho,těsně po osmdesátém roce,včetně kalení a popouštění nástrojů tak ty teploty trošku znám.
Pletiva jsem natahal na voliéry kilometry,pomáhám i kamarádům.

Přidejte reakci

Přidat smajlík