Ceny vzácnějších kakaduů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hanes.Berka

5.6.2021 16:12
Hanes.Berka

XXX.XXX.184.99

Zdravím,
je někdo prosím v obraze v jakých cenových relacích se pohybují ceny vzácnějších kakaduů?

přilbový
žlutouchý
bělouchý
tenkozobý
havraní
Palmový

Vím, že jich je na prodej po málu nebo vůbec, ale nějaké cenové rozpětí by se hodilo.

Díky za věcné a rozumné komentáře.

Honza

5.6.2021 16:52
vegh

XXX.XXX.91.38

Hanes.Berka napsal(a):
Zdravím,
je někdo prosím v obraze v jakých cenových relacích se pohybují ceny vzácnějších kakaduů?

přilbový
žlutouchý
bělouchý
tenkozobý
havraní
Palmový

Vím, že jich je na prodej po málu nebo vůbec, ale nějaké cenové rozpětí by se hodilo.

Honza

Skoda o tie ceny info.kto má nato pojde na západ treba do Holanska a prebere to chovaťelom čo to predává.niet na vyber ako za bežné kakadi.

alfonzo

5.6.2021 16:54
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Hanes.Berka
Aby se vám neudělalo nevolno ze závisti až ty ceny zjistíte.Každý chovatel,který tyto ptáky chová,nebo chce chovat ty ceny zjistí jinde než na pokecu na nějakém foru.

5.6.2021 17:06
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

V České republice jsou údajně chovány jednotlivé páry těchto ptáků. Cena kakadua přilbového na evropském trhu se pohybuje okolo osmi tisíc euro za samce (200 tisíc korun) a 10 tisíc euro za samici (250 tisíc korun).https://www.ararauna.cz/atlas/kakadu-prilbovy-callocephalon-fimbriatum/
Kakadu žlutouchý východní (Zanda funerea funerea) je chován v ZOO Tvrdoň https://www.facebook.com/zootrhon/posts/1195884467430401/
Kakadu bělouchý nedostupný druh. Počty ptáků chovaných v Evropě nepřevyšují jednotlivé desítky. https://www.ararauna.cz/atlas/kakadu-kratkozoby-zanda-latirostris/
Kakadu tenkozobý (Cacatua tenuirostris) ohledně ceny tohoto druhu nepanují na českém trhu jednoznačné informace. Jako domácího mazlíčka jej patrně téměř nikdo nechová. https://www.ararauna.cz/atlas/kakadu-tenkozoby-cacatua-tenuirostris/
Kakadu havraní cena páru se na českém trhu odhaduje až na 800 tisíc korun. Ptáci se dají sehnat téměř výhradě jen z dovozu. https://www.ararauna.cz/atlas/kakadu-havrani-calyptorhynchus-banksii/
Kakadu palmový - cena se liší podle poddruhu, menší kakadu palmový černý je levnější, poddruh „goliath“ asi o třetinu dražší, stojí až půl milionu korun. https://www.ararauna.cz/atlas/kakadu-palmovy-probosciger-atterimus/

5.6.2021 20:01
kubanec

XXX.XXX.103.242

Hanes Berka tak do čeho jdete,? Nebo chcete zavolat sanitku až naberete vědomí to

5.6.2021 20:19
Tato Vovo

XXX.XXX.87.180

Asi mu zredlo a prepočítava. Mozno predá obličku.

5.6.2021 20:40
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Ceny jsou jedna věc, ale udělat podmínky k úspěšným odchovům těchto ptáků je věc druhá.

5.6.2021 20:41
monter4

XXX.XXX.245.89

Tady se asi začínají řešit hovadiny,někdo se slušně zeptá jak se pohybují ceny a hned se do každého navážíte.Taky mě to třeba zajímá jak se ceny pohybují

5.6.2021 20:47
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

monter4 napsal(a):
Tady se asi začínají řešit hovadiny,někdo se slušně zeptá jak se pohybují ceny a hned se do každého navážíte.Taky mě to třeba zajímá jak se ceny pohybují

Stačí zavolat když je někdo inzeruje, ale většinou to bude v zahraničí a v eurech.

7.6.2021 11:47
vidle

XXX.XXX.28.205

Dobrý den a mohl bych se zeptat na nějaký zahraniční inzeráty popřípadě jestli je možný poslat stránky. Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.6.2021 13:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

vidle napsal(a):
Dobrý den a mohl bych se zeptat na nějaký zahraniční inzeráty popřípadě jestli je možný poslat stránky. Děkuji

enimalia.com tak sa sem tam pozriem aj ja.

7.6.2021 14:30
vegh

XXX.XXX.91.38

vidle napsal(a):

Vogelmarkt.nl.dá sa aj preložiť.aj slovenčine aj češťine.

7.6.2021 18:19
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Zadávateľ témy sa neozýva a pritom v roku 2009 prebehla anketa medzi chovateľmi https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/348/vyzva-adresovana-vsem-chovatelum-kakaduu/ Jej výsledky by mohli pomôcť chovateľom nie len prehľadom chovaných druhov ale aj spomínanými ťažkosťami v ich chove.

Hanes.Berka

7.6.2021 18:54
Hanes.Berka

XXX.XXX.95.19

Zdravím slušne chovatele i závistivé hovada,

neozyvam se proto, že nesedim celý den na zadku ale celé dny pracuji abych si mohl i tyto ptáky poridit.

No co k teto diskuzi dodat. Alfonz a Kubanec alias chovatele stovkovych ptáků asi neumí slušně poradit na slušnou otázku, všem ostatním díky za snahu. Samozřejmě vím, že se ceny pohybují ve statisicich ale než se vydám na kauf na západ atd tak jsem chtěl vědět alespoň přibližné ceny - čili zjistil jsem tu velké kulové. No nevadí, já ty prachy mám takže než začínat od nuly, začnu rovnou s tím co se mi líbí. Nebojte, v mládí jsem choval nějaké ptáčky, pak ale škola, budování firmy atd tak na koníčky nebyl čas. Teď už jsou děcka velké tak se do toho opet vrhnu ale už na to, co se mi líbí protoze těch 20let uteklo jak voda a dalších 20 uteče také.

Tak hodne zdaru všem slušným!

alfonzo

7.6.2021 20:24
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Alfonz
Tak nevím co mám za stovku,dvacet kusů velkých arů,Ararauny,Arakangy,Zelenokřídlé,amazoňany a kakady nepočítám,hm,dejte vědět kde jsou za stovku,něco třeba přikoupím,místa a peněz mám dost.

7.6.2021 20:42
park

XXX.XXX.245.249

Hanes.Berka napsal(a):
Zdravím,

přilbový
žlutouchý
bělouchý
tenkozobý
havraní
Palmový

Honza

Tady na ifaunê jsou dva inzeráty na havraní, samozřejmě bez ceny, tak se zkuste poptat.

7.6.2021 20:45
kubanec

XXX.XXX.103.242

Hanes Berka další tragéd který neví že když chcete chovat tyto ptáky tak se informace nehledaji tady na diskuzích ale od chovatelů kteří se k nim dopracovali a ty pohádky že neodpovídá protože pracuje a nesedí na zadku tak to bylo fakt dobrý. Tak ať se daří

7.6.2021 21:32
hzp

XXX.XXX.83.72

Hanes.Berka napsal(a):

neozyvam se proto, že nesedim celý den na zadku ale celé dny pracuji abych si mohl i tyto ptáky poridit.

No co k teto diskuzi dodat. Alfonz a Kubanec alias chovatele stovkovych ptáků asi neumí slušně poradit na slušnou otázku, všem ostatním díky za snahu. Samozřejmě vím, že se ceny pohybují ve statisicich ale než se vydám na kauf na západ atd tak jsem chtěl vědět alespoň přibližné ceny - čili zjistil jsem tu velké kulové. No nevadí, já ty prachy mám takže než začínat od nuly, začnu rovnou s tím co se mi líbí. Nebojte, v mládí jsem choval nějaké ptáčky, pak ale škola, budování firmy atd tak na koníčky nebyl čas. Teď už jsou děcka velké tak se do toho opet vrhnu ale už na to, co se mi líbí protoze těch 20let uteklo jak voda a dalších 20 uteče také.

Sorry, ale chovat anduly v dětství a pak se po 20 letech pustit rovnou do kakadu a to ještě do těch vzácnějších, tak to ty prachy dejte radši na charitu. Uděláte radost spoustě lidem, sám budete mít hřejivý pocit a vyhnete se nevyhnutelnému - zklamání a finanční ztrátě. Jako dovézt pár, nechat si zabít samici, páč o chovu víte kulový a pak se snažit prodat plonkového samce, to fakt bolí.

8.6.2021 06:08
Karel1979

XXX.XXX.152.95

Hanes.Berka napsal(a):

Dobrý den, jestli je pravda vše co tady píšete a jste blázen chovatel "Já jsem" tak vás chápu,přeji vám to, a trochu závidím jako spousta ostatních ale kdo umí ten umí, požadované ptáky sehnat asi nebude problém pro člověka který to myslí vážně.Chovatele kteří se zabývají těmito druhy tady nenajdete, tady se diskutuje většinou o ..... ale najdou se zde i odborníci kteří umí poradit .Az budete mít chov vybudovaný i se zařízením dejte pár foto ať můžou hlupáci závidět. Chovu zdar a čest přeji všem Karel

Hanes.Berka

8.6.2021 12:47
Hanes.Berka

XXX.XXX.184.99

Karel1979 napsal(a):
Dobrý den, jestli je pravda vše co tady píšete a jste blázen chovatel "Já jsem" tak vás chápu,přeji vám to, a trochu závidím jako spousta ostatních ale kdo umí ten umí, požadované ptáky sehnat asi nebude problém pro člověka který to myslí vážně.Chovatele kteří se zabývají těmito druhy tady nenajdete, tady se diskutuje většinou o ..... ale najdou se zde i odborníci kteří umí poradit .Az budete mít chov vybudovaný i se zařízením dejte pár foto ať můžou hlupáci závidět. Chovu zdar a čest přeji všem Karel

Zdravím, trošku jste mě tu nakopli takže jsem dnes obvolal nějaké chovatele tady po ČR a už jsem pozvaný na příští víkend na čumendu někde kosek od Mladé Boleslavi. Až jsem se divil, že tito ptáci jsou tady v čr hned u několika chovatelů a jsou i pravidelně odchováváni.

Jinak ano, jsem blázen ale to jsme asi všichni ne? někdy před rokem 2000 jsem choval dost afričanů, většinou od Šimona takže opráším zkušenosti a vědomosti, dokoupím literaturu, objedu tady pár chovatelů a hurá na to. V dnešní době už myslím není problém koupit kvalitní krmení, kamarád má sklad zeleniny takže tam to bude za hubičku, zbytek taky asi nebude problém.

V inzerci jsem viděl, že tu dělá jeden člověk na zakázku super voliéry tak ho oslovím ale nejprve si musím nechat postavit zázemí - viděl jsem že se to dnes staví z pur panelů tak to alespoň bude rychlovka. Počítám že tak na podzim bych něco už mohl mít - to budou i odchovy tak to bude super.

zdar všem.

8.6.2021 21:05
stewe5

XXX.XXX.186.147

A zase ten kubanec a alfonzo,ze do vseho a do kazdyho musite porad jet...jak haranti pritom to spiš vidim na nervozni duchodce

9.6.2021 05:36
kubanec

XXX.XXX.103.242

Já jsem mu nic špatného nenapsal jenom jsem mu poradil že bude asi lepší hledat informace u chovatelů než na diskuzi a když pán začne psát něco o zavistivych hovadech nevím kde to vzal ani z jednoho článku jsem žádnou závist necítil a jestli je podle vás normální hledat informace o těchto druzích zde kde se řeší ozobi andulek a stejně to skončí 50 na 50 tak nevím nevím. A že se mu tu chovatelů kakadu ozvalo co

alfonzo

9.6.2021 11:03
alfonzo

XXX.XXX.0.243

kubanec
Vidím to podobně,kdyby tazatel uvedl hned oč se jedná,neřeším to.Počítačů majetku zažívám pravidelně doma při návštěvách lidí,kteří žijí jen pro peníze spousty.už jsem dozrál a hned po dotazu na cenu něčeho se zeptám tazatele kolik má na účtu a je po dotazech.
Tento podnikatel skončí podobně jako spousta jiných zbohatlíků již dříve před X lety.Připomenu nebožtíka Bártu ze stavebnin,někdy před čtyřiceti lety z vidiny peněz nakoupil dvacec žlutých tyrkysáků po osmi tisících,skutek utek,chovatelství neuměl,jen počítat prachy.Chovatelská láska nikde,někdo to za prachy nakrmí a já budu IN.
Jen nám tady ukazuje jak si nechá vše postavit atd.Pravý chovatel nikdy neopustí svoji vášeň kvůli penězům a kariéře.Sám jsem vydělával balík a vrátil se k normální práci doslova almužna,abych měl čas na papoušky.Vše se dá skloubit.Ani blbá nemoc mě nedonutila zrušit papoušky.
Takže přeji panu Suprovému zadavateli velké výnosy ze vzácných druhů papoušků,jinak by je nesháněl.

9.6.2021 11:54
vegh

XXX.XXX.91.38

alfonzo napsal(a):
kubanec
Vidím to podobně,kdyby tazatel uvedl hned oč se jedná,neřeším to.Počítačů majetku zažívám pravidelně doma při návštěvách lidí,kteří žijí jen pro peníze spousty.už jsem dozrál a hned po dotazu na cenu něčeho se zeptám tazatele kolik má na účtu a je po dotazech.
Tento podnikatel skončí podobně jako spousta jiných zbohatlíků již dříve před X lety.Připomenu nebožtíka Bártu ze stavebnin,někdy před čtyřiceti lety z vidiny peněz nakoupil dvacec žlutých tyrkysáků po osmi tisících,skutek utek,chovatelství neuměl,jen počítat prachy.Chovatelská láska nikde,někdo to za prachy nakrmí a já budu IN.
Jen nám tady ukazuje jak si nechá vše postavit atd.Pravý chovatel nikdy neopustí svoji vášeň kvůli penězům a kariéře.Sám jsem vydělával balík a vrátil se k normální práci doslova almužna,abych měl čas na papoušky.Vše se dá skloubit.Ani blbá nemoc mě nedonutila zrušit papoušky.
Takže přeji panu Suprovému zadavateli velké výnosy ze vzácných druhů papoušků,jinak by je nesháněl.

Dávám pravdu.Posledné časy chodia aj kumne podnikaťelja komu na peiaze nezáležy.kupy všetko čo je drahé,ved mám zamesnancov čomi o chov postaraju.Naposledi otáska kolko sa dá zarobyť?

alfonzo

9.6.2021 13:22
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Karel1979
Dobře jste to napsal,ač to asi myslíte jinak než odpovím.Ano,hlupáci budou závidět,těch je dle mého názoru 98° populace.Chyrtý a skromný člověk nikomu nic nezávidí,rád se podívá,pokochá a jde bez přihlouplých dotazů dále a přeje majiteli to co má,bez závisti a sčítání majetku,proto mám celý život klid na duši. Kdyby měl soused plot ze zlatých prutů,prostě se mu to líbí,tak mu to přeji a ještě mu ho ohlídám před zloději,mám radost z radosti druhých.Nesnáším vymachrované zbohatlíky,kteří mají patent na rozum ve všech oborech,ale při vědomostním rozboru skutek utek.Ať se daří všem skromným chovatelům srdcařům.

9.6.2021 14:09
Karel1979

XXX.XXX.40.228

alfonzo napsal(a):
Karel1979
Dobře jste to napsal,ač to asi myslíte jinak než odpovím.Ano,hlupáci budou závidět,těch je dle mého názoru 98° populace.Chyrtý a skromný člověk nikomu nic nezávidí,rád se podívá,pokochá a jde bez přihlouplých dotazů dále a přeje majiteli to co má,bez závisti a sčítání majetku,proto mám celý život klid na duši. Kdyby měl soused plot ze zlatých prutů,prostě se mu to líbí,tak mu to přeji a ještě mu ho ohlídám před zloději,mám radost z radosti druhých.Nesnáším vymachrované zbohatlíky,kteří mají patent na rozum ve všech oborech,ale při vědomostním rozboru skutek utek.Ať se daří všem skromným chovatelům srdcařům.

Mluvíte mi z duše ať se daří všem Karel

9.6.2021 17:42
sozda1

XXX.XXX.215.187

A tady máte výkup až budete odchovávat:

We buy at best rates & collect from your home if wanted. Deposit done directly payment by bank or cash on collecting.
Since 1970 reliable bird partner.
Young & adults required.
Gang gang cockatoos €15000
Red €5000 & Yellow tailed cockatoos €17500
Major mitchell cockatoos €2000
Lutino galah €2000
Hybrid macaws depending on species.
Scarlet macaws €2000
Hyachint macaws €10000
Mutation macaws depending on species.
Amazon parrots please offer.
Baby parrots please offer.
Offer any kind available.

Neregistrovaný uživatel

11.6.2021 02:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.100

alfonzo napsal(a):
kubanec

Ne vzdy to jde takze tohle je mimo misu. Ja to zazila trikrat. Vzdat se milovaneho hobby zvirat kvuli zivotnim situacim. Tak tu nemachrujte jak se to da udelat vzdycky. Neda. Nekdy jo nekdy ne. A to ze tu do kazdeho ryjete jak mistr sveta amoleta je znama vec. Jen vy to vite nejlip a vzdy. A ze oan chce rovnou top? No proc ne. Kdyz na to ma a dusledne se bude informovat a neprestane s kontaktem s chovateli klidne sr mu muze darit. Navic nikde nepíše jak na nich chce rejzovat nebo za kazdou cenu odchovavat tak se hodte do klidu a prestante zavidet ze nemusi zacinat s andulkama. Takovy jako vy znam ve svych hadarskych kruzich dost.

alfonzo

11.6.2021 09:49
alfonzo

XXX.XXX.0.243

leithian
Tak na vás jsem tady čekal,nikde nemechruju,jen konstatuji skutečnosti,je vidět,že k rozumnému úsudku nikdy nedospějete,ale nezoufejte,je vás,jak jsem napsal výše 98°,takže jste v normě,mezi ty zbývající dvě procenta se asi někdy dopracujete,smutný osud jedné beznadějné chytračky.
Jinak zase o mě něco písněte na sklo,rád se pokochám výjevy retardů,kteří bohužel mezi námi mají své místo.
Ať se daří v nenávistných komentářích.

11.6.2021 09:59
roman bucan

XXX.XXX.42.183

Dobrý den od čeho tato fóra jsou, když se tady vždy najde blb který se bude navážet do někoho kdo se zeptá. Myslím že je to tu zrovna třeba pro to kdyz něco potřebuje vědět jak o chovu tak o cenách vše to k tomu patří. Když nevíte tak prosím držte hubu nikdo zde s přítomných nejsou určitě zvědaví na blbé komentáře Děkuji

11.6.2021 10:14
park

XXX.XXX.222.82

alfonzo napsal(a):
leithian
Tak na vás jsem tady čekal,nikde nemechruju,jen konstatuji skutečnosti,je vidět,že k rozumnému úsudku nikdy nedospějete,ale nezoufejte,je vás,jak jsem napsal výše 98°,takže jste v normě,mezi ty zbývající dvě procenta se asi někdy dopracujete,smutný osud jedné beznadějné chytračky.
Jinak zase o mě něco písněte na sklo,rád se pokochám výjevy retardů,kteří bohužel mezi námi mají své místo.
Ať se daří v nenávistných komentářích.

No nevím, ale když si pletete stupně s procenty, trochu to o něčem vypovídá...

alfonzo

11.6.2021 13:00
alfonzo

XXX.XXX.0.243

park
Diky za upozornění,tyto znaky moc nepoužívám,něco se objeví,část znaku chci smáznout,protože nemůžu najít ten pravý a napíšu blbost.Za další blbě vidím ,píšu po paměti a často hovadiny.A teď koukám,že dvakráte za sebou opět špatně ten samý znak.
Ať se daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík