Proč mi ptáci nelétají na krmítko?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tarzan23

13.6.2021 10:01
Tarzan23

XXX.XXX.243.206

Dobrý den,
mám krmítko pro ptáčky a najednou ke mně přestali létat. Ještě před dvěma nebo třemi lety ke mně létalo tolik ptáků. Teď už sem lítají jen dvě hrdličky a sýkorka jinak už nic. Lítali sem i dlaskové, stehlíci, brhlíci a spousty druhů sýkorek. Kočku nemám a sousedovi kočky sem nemůžou protože je to tak sedm metrů vysoko. Nebydlím v paneláku ale v domě kde žije jen můj syn a já. Ale ptáků je dost a i lítají ke kamarádce na zahradu ale ke mně ne.
Moc bych prosila o radu. Budu vděčná za každou radu.

13.6.2021 10:23
eli22

XXX.XXX.58.43

Tarzan23 napsal(a):
Dobrý den,
mám krmítko pro ptáčky a najednou ke mně přestali létat. Ještě před dvěma nebo třemi lety ke mně létalo tolik ptáků. Teď už sem lítají jen dvě hrdličky a sýkorka jinak už nic. Lítali sem i dlaskové, stehlíci, brhlíci a spousty druhů sýkorek. Kočku nemám a sousedovi kočky sem nemůžou protože je to tak sedm metrů vysoko. Nebydlím v paneláku ale v domě kde žije jen můj syn a já. Ale ptáků je dost a i lítají ke kamarádce na zahradu ale ke mně ne.
Moc bych prosila o radu. Budu vděčná za každou radu.

Zkuste foto toho krmítka a jeho okolí. Kočka nemusí být ten nepřítel. V blízkosti může sídlit jiný predátor.

Tarzan23

13.6.2021 11:22
Tarzan23

XXX.XXX.243.206

Takhle to vypadá z mého pohledu ale říkám že tam nic není nebezpečného

13.6.2021 11:34
eli22

XXX.XXX.58.43

Tarzan23 napsal(a):
Takhle to vypadá z mého pohledu ale říkám že tam nic není nebezpečného

Tak to těžko říci, může je rušit něco z vašeho bytu, nebo cokoli v okolí, takhle těžko zjistit příčinu. Co se změnilo, když do určité doby létali, a teď ne. Nebo co krmení, třeba jim nejede.

13.6.2021 11:34
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Nafot´te celý dům zepředu.

13.6.2021 19:36
raduz

XXX.XXX.123.98

To k Vám ti ptáci v takovém množství létali i teď v červnu???
Dlasci, sýkorky apod. v současné chvíli buď vyvádí mladé nebo sedí na druhých snůškách, na krmítku nenajdou potravu vhodnou pro odchov (hmyz) a hledají ve volné přírodě..na podzim se znovu vrátí..koncem jara a přes léto je přikrmování ptáků na krmítkách zbytečné, mají dostatek potravy ve volné přírodě..

13.6.2021 22:16
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

raduz napsal(a):
To k Vám ti ptáci v takovém množství létali i teď v červnu???
Dlasci, sýkorky apod. v současné chvíli buď vyvádí mladé nebo sedí na druhých snůškách, na krmítku nenajdou potravu vhodnou pro odchov (hmyz) a hledají ve volné přírodě..na podzim se znovu vrátí..koncem jara a přes léto je přikrmování ptáků na krmítkách zbytečné, mají dostatek potravy ve volné přírodě..

Vystihl jste to naprosto přesně. A ikdyž většina pěvců i zrnožravých mladé krmí hmyzem, tak slunečnice na krmítku je láká. To vystihli krahujci a krmítka jsou pro ně místo s každodenní možností ulovení kořisti.
Krmit se má v zimě a ne v době hojnosti. Ale dnes o té přírodě jak to skutečně chodí ví málokdo.

13.6.2021 23:48
TIMUR 51

XXX.XXX.94.133

Ptáky na zahradě přikrmují celoročně,nestalo se mi že by tam něco nepřilítlo.Dnes byli na krmítku dlaskové,sýkory,vrabci,jeden datel a dva mlynaříci.Krmím slunečnicí a přidávám semenec.Bydlím na okraji obce u lesíka.

14.6.2021 22:35
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

TIMUR 51 napsal(a):
Ptáky na zahradě přikrmují celoročně,nestalo se mi že by tam něco nepřilítlo.Dnes byli na krmítku dlaskové,sýkory,vrabci,jeden datel a dva mlynaříci.Krmím slunečnicí a přidávám semenec.Bydlím na okraji obce u lesíka.

A myslíte, že slunečnice pro sýkory a dlaska je přirozená potrava v červnu ?
Dají jí přednost, ale je to přirozený potravní cyklus ve středních zeměšpisných šířkách normální?
To je jako byste házeli lednímu medvědovi v zimním brlohu ryb\y a tuleně.
Ale, kdo se o etologii nezajímá, ten to stejně nepochpí. Možná si bude myslet, že jsem si spletl etologii s ekologií.

Přidejte reakci

Přidat smajlík