Zdravím nevíte co je to za ptáka? Dnes nám přílétl na zahradu, tělo velké asi jako ararauna, létal hodně těžkopádně. Oranžový zobák a bílá barva okolo očí. Bohužel mi mobil nezaostřil, než odletěl.
Možná loskuták ,ale je dost velký, jinak fotka je dost špatná. Takto vypadá.
5008

XXX.XXX.228.41
stanca
napsal(a):
Holub nemá oranžový zobák,fotka je vážně špatná.
Jasnej holub a na fotce nic oranžového není
Pokud se opravdu jedná o něco exotického, tak by to mohl být "banánovec"
Uživatel s deaktivovaným účtem

eli22
napsal(a):
Mohl by to být nějaký výstavní holub (andaluský, antverpský,...).
To jako fakt?

Ladamusa
napsal(a):
Sedí tam kormorán. Ale foto nic moc
Kormorán má esovitě prohnutý krk což na fotce nevidím ale je to opravdu blbá fotka takže kdo ví

Horák lutino
napsal(a):
Holub velký jako Ara ,jak píše zadavatel vlákna.
Znám holuby co jsou větší než ara
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Hned od začátku to vidím oč jde,dnes jsem si trošku pohrál,upravil obrázek,neznám název,ale toho ptáka znám možná z fotek,nebo ze ZOO.Profíci přes tuto sortu odpovědí.

eli22
napsal(a):
A proč by ne?? Co když má zadavatel zkreslené představy o aře?
Vy znáte plemeno andaluský holub ? Já teda ne a to holuby chovám 26 let
Miriam33

XXX.XXX.210.31
Nemůže to být kavče žlutozobé?
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Kav%C4%8De_%C5%BElutozob%C3%A9
Miriam33

XXX.XXX.210.31
Ale černých holubů je koukám spousta, mně přistát něco takového na dvoře, volám do zoo, ať si to odchytnou: https://www.ifauna.cz/holubi/clanky/r/detail/7185/nejznamejsi-holubi-2-indian/

alfonzo
napsal(a):
Hned od začátku to vidím oč jde,dnes jsem si trošku pohrál,upravil obrázek,neznám název,ale toho ptáka znám možná z fotek,nebo ze ZOO.Profíci přes tuto sortu odpovědí.
Majna nebo nějaký jiný špaček?

eli22
napsal(a):
Tak já za to nemůžu, že je neznáte. Děda je choval normálně.
Milá zlatá vy si pletete pojmy s dojmy 😄 váš děda mohl tak maximálně chovat holuby ve zbarvení andaluském těch mám na holubníku taky asi pět kdežto antverpský holub je samostatné plemeno 😂😂😂😂
napsal(a):
Milá zlatá vy si pletete pojmy s dojmy 😄 váš děda mohl tak maximálně chovat holuby ve zbarvení andaluském těch mám na holubníku taky asi pět kdežto antverpský holub je samostatné plemeno 😂😂😂😂
Jsem ráda, že jsme Vám milá, první dvě fotky: https://www.ifauna.cz/holubi/clanky/r/detail/6811/zaciname-s-holubarstvim-8-dil-holubi-homeri/

eli22
napsal(a):
Jsem ráda, že jsme Vám milá, první dvě fotky: https://www.ifauna.cz/holubi/clanky/r/detail/6811/zaciname-s-holubarstvim-8-dil-holubi-homeri/
První dvě fotky zobrazují pouze zbarvení plemene nikoliv plemeno samotné! Už chápete co vám celou dobu píšu?
Jediná možná kombinace velikosti a detailů popsaných na hlavě je na turako - nejspíše banánovec. Kde bydlíte? někomu uletěl. Teď se bude mít dobře, dozrávají třešně, pak začne další ovoce - mě přežil ulétlý banánovec v listopadu (přes den +2, v noci -2) víc jak týden na nesklizených jablkách v sousedovic zahradě, než jsem jej chytil.
Jeje, ani jsem si nevšimla, jak se to tu rozjelo:D každopádně děkuji za odpovědi, hned na zmíněné ptáky mrknu a dám vědět, jestli se něco shoduje. Každopádně zkreslenou představu o velikosti ary fakt nemám, když je chovám. A nechtěla jsem přehánět, ale troufnu si říct, že tělo měl pták velké spíš jako naše ara harlekýnka.
A podvrh to fakt není, Bože. Fotka je prostě rozmazaná, fakt mám na mateřské a s hromadou zvířat kolem sebe čas na vkládání ptáků do fotografií.
Jinak nevypadá to na nic z výše zmíněných, holub má proti němu malý zobák a fakt jsem v životě neviděla holuba s takto mohutným tělem. Seděla jsem na terase a najednou slyším, jak něco hodně hlasitě přistálo na zahradě u jezírka. Tak koukám, co to je a pak vzlétnul na střechu hospodářských budov. Běžela jsem pro mobil a rychle ho cvakla. Všiml si ho bohužel pes, začal štěkat a pták uletěl.
Banánovec má zase proti němu zobák dost mohutný, má první pohled ho měl spíš jako vrána a nejpodobnější že zmíněných je asi kormorán, ale určitě to taky není on.
Na fotce to opravdu není vidět, hodně jsem to přiblížila, rychle cvakla a kvalita a fakt mizerná, ale měl sytě oranžový zobák a opravdu bílé kruhy okolo očí. Ne nad očima, ne pod, okolo celých očí prostě.
VeVee
napsal(a):
A podvrh to fakt není, Bože. Fotka je prostě rozmazaná, fakt mám na mateřské a s hromadou zvířat kolem sebe čas na vkládání ptáků do fotografií.
Jinak nevypadá to na nic z výše zmíněných, holub má proti němu malý zobák a fakt jsem v životě neviděla holuba s takto mohutným tělem. Seděla jsem na terase a najednou slyším, jak něco hodně hlasitě přistálo na zahradě u jezírka. Tak koukám, co to je a pak vzlétnul na střechu hospodářských budov. Běžela jsem pro mobil a rychle ho cvakla. Všiml si ho bohužel pes, začal štěkat a pták uletěl.
Banánovec má zase proti němu zobák dost mohutný, má první pohled ho měl spíš jako vrána a nejpodobnější že zmíněných je asi kormorán, ale určitě to taky není on.
Na fotce to opravdu není vidět, hodně jsem to přiblížila, rychle cvakla a kvalita a fakt mizerná, ale měl sytě oranžový zobák a opravdu bílé kruhy okolo očí. Ne nad očima, ne pod, okolo celých očí prostě.
Tak se zkuste podívat ještě na ústřičníka jihoafrického nebo západního, ale okruží kolem očí nemají bílé.
Alisterus 23
napsal(a):
Pokud se opravdu jedná o něco exotického, tak by to mohl být "banánovec"
Nějak jsem přehlídka tuto fotku a tady je to opravdu hooodně podobné, zatím největší schoda. Byl docela daleko, tak možná jsem zobák viděla zkresleně, že je podobný vráně. Akorát chocholky jsem si nevšimla, možná se neukázal v celé parádě.
Já totiž koukala na banánovce obecného.
Alisterus 23
napsal(a):
A co Hoko žlutozobý? To už je pořádný pták
Na toho jsme též narazila, je nádherný Ale nemá bílou okolo očí a ani zobák do oranžova. U těch banánovců občas zobák do oranžova je.
Škoda, že mě nenapadlo natočit video.
Jinak jsme ze Mšece, okres Rakovník, nejbližší ZOO je Praha a Chomutov, (ale i tak jsou docela daleko) tak kouknu jestli jim něco neuletělo, nebo nějakému chovateli tady. Ale teď už bude nejspíš bůh ví kde.
Je to holub,( těžšího typu ), když porovnáte sílu latě ( 4,5 až 5 cm ) a sílu vlny (4 cm ).
Vezměte si lupu a nehledejte žádného exota.
77777
napsal(a):
Je to holub,( těžšího typu ), když porovnáte sílu latě ( 4,5 až 5 cm ) a sílu vlny (4 cm ).
Vezměte si lupu a nehledejte žádného exota.
Tělo měl velké okolo 50cm. Holuba bych poznala. Navíc neseděl úplně na kraji, stojí dál a fotka to zkresluje.
A navíc jak jsem psala, létal opravdu hodně těžkopádně, jako naši arouši.
Miriam33

XXX.XXX.210.31
Koukněte na toho turaka fialového i na youtube...ten má i bílé kolem očí. A chová ho několik zoo i asi leckdo podle inzerce soukromě.
Ale překvapilo mne, kolik prazvláštních druhů holubů existuje...kdyby leckterý přistál u nás na dvoře, jdu volat do zoo, co se jim to zaletělo:) Treba by na holubarske diskusi nekdo věděl.
gajda01
napsal(a):
Je to kormorán
Nevím, ale kormorán není takový v (úvozovkách) vyžraný, ale je krásně štíhlý. Fotka z netu. Navíc má plovací blány.
zbosace
napsal(a):
Strelim z boku ..., čierne, veľké okolo 50, ťažkopádne, žltý zobák (nevidím dobre tú farbu), sadlo to k vode, holub to nieje (aj keď to na prvý pohľad vypadá), že by niekomu zdrhla cierna, divokosfarbena pižmula???
Hodně pravděpodobné: https://www.zoodecin.cz/pizmovka-velka#.YNAyBuAza00
eli22
napsal(a):
Hodně pravděpodobné: https://www.zoodecin.cz/pizmovka-velka#.YNAyBuAza00
Podle mě, zatím nejlepší typ.
Miriam33

XXX.XXX.210.31
A když teda kachna, tak zrovna ten už výše zmiňovaný turpan, ale turpan hnědý má i ten oranžový zobák i bílé skvrny na hlavě a tady bývá pravidelně vídán...