Alexandr malý samec

Prodám Alexandra malého - prodám Alexandry malé - samec Straka žlutá a šed...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dnes jsem si privezla domů alexandra malého.
Měla to být ručně dokrmena samicka. Kdyz jsem přišla domu, tak jsem zjistila, že samička je nedokrmena a dokonce jen 5 týdnů. Paní prodala ještě další 3 samičky také nedokrmene.
Prosím, dejte si pozor od koho kupujete.
Neberte to prosím jako pomluvu, ale jako VAROVÁNÍ. Jsou lidé, kteří neví co teď dělat. Jde tu o život a zdraví přece živého malého tvora, co se neumí bránit a postarat se sám o sebe.
Děkuji.
Zmatečný text. Pletete si pojmy s dojmy, varujete a sama nevíte před čím a nebo víte a neumíte se srozumitelně vyjádřit.
Ručně dokrmený, co je těch 5 týdnů? Předčasně prodaný nebo vůbec ručně nedokrmovaný. Samička? podle čeho? Jak víte, že paní prodala další 3 samičky? DNA nebo jen ble, ble, ble ?
Omlouvám se. Mláďata byla příliš brzy odstavena. Ještě nejsou schopna jíst sama. A jak vím že jich bylo víc? Sama mi to řekla!!! Takže žádné ble ble ble . Ten kdo bude chtít tak tomu příspěvku porozumi. A nezlobte se ale když někdo prodá ručně DOkrmeneho papouška nebo 5ti týdenního papouška tak je jasne že ať v prvním nebo druhem případě je to stejné NEZODPOVĚDNÉ .5ti týdenní mládě není 100% schopné baštit samo. Nebo se pletu?
Paní poslala testy DNA na mobil s tím že originál pošle poštou.. takže vím že je to samička. Jak vite tak každý chovatel neudava číslo na kroužku jako datum narození ale třeba jen jako svou značku. Je nedokrmena v inzerátu stalo DOKRMENA .
Když bych věděla že se zde najde nekdo jako vy tak to zde rozepisi podrobně. Moudivlacek...jinak by stačilo se slušně zeptat a né hned startovat. Děláte to snad také tak? Podle vaší výbušné reakce mi to tak přijde.
napsal(a):
Paní poslala testy DNA na mobil s tím že originál pošle poštou.. takže vím že je to samička. Jak vite tak každý chovatel neudava číslo na kroužku jako datum narození ale třeba jen jako svou značku. Je nedokrmena v inzerátu stalo DOKRMENA .
Když bych věděla že se zde najde nekdo jako vy tak to zde rozepisi podrobně. Moudivlacek...jinak by stačilo se slušně zeptat a né hned startovat. Děláte to snad také tak? Podle vaší výbušné reakce mi to tak přijde.
napsal(a):
Vážená paní.Už jste někdy viděla pěti týdeního alexandra?Určitě ne protože by jste nemohla napsat takovou hloupost.V pěti týdnech by mládě nebylo ani z poloviny opeřené.Napište podle čeho jste to stáří určila?Jinak to vy startujete na Moudivláčka a přitom jste uvedla minimální a ještě nesmyslné informace viz.čísla kroužků.Na běžných kroužcích je číslo dané od výrobce a při nákupu si ho nevybíráte podle čísla.Nebo si myslíte že zadáte výrobci jaké číslo nebo datum tam chcete mít?Tak to jste vedle.Co se týká dokrmení tak to neřeším protože nevím kde je pravda,ale nedokrmený divoký papoušek vám takto nebude sedět na ruce pokud ho nějaký čas neochočujete.Tohle mi z vaší strany přijde jako pomluva ať už úmyslná nebo z neznalosti.Kontaktovala jste původní majitelku s vaším zjištěním?Co vám na to řekla?
misimisi
napsal(a):
Zadavatelka chtěla říci, že prodejkyně prodávala pětitýdenní dokmovaná mláďata jako odstavená. Asi se v tom zděšení špatně vyjádřila.
Nic ve zlém,ale sama jste chovatelkou alexandrů.Podle zadavatelky má papoušek na fotce pět týdnů.Opravdu si myslíte že takto vypadají vaši alexandři v pětí týdnech?
petajz
napsal(a):
Nic ve zlém,ale sama jste chovatelkou alexandrů.Podle zadavatelky má papoušek na fotce pět týdnů.Opravdu si myslíte že takto vypadají vaši alexandři v pětí týdnech?
Asi takto. Moje mládě v průběhu 6. týdne, tzn. 5 týdnů staré.
napsal(a):
Co si představujete pod pojmem "dokrmena"? Že už sama přijímá potravu? A na tom certifikátu o pohlaví z DNA je číslo kroužku,které má papoušek na nožce?
Paní nabízela Alexandry malé dokrmene a k tomu mi dodala že už jsou soběstačná že bašti sama. Můžu prý dávat proso klas a piškot. Není prý potřeba dávat dokrmovaci směs. Mám dát klas a nechat ji řvát dokud si sama nevezme klas prosa. To Vám přijde normální? Takže jak koukám tak paní je ok a ja jsem blbec no super....Všem moc děkuji.
Jinak ano na certifikátu je číslo kroužku.
napsal(a):
Paní nabízela Alexandry malé dokrmene a k tomu mi dodala že už jsou soběstačná že bašti sama. Můžu prý dávat proso klas a piškot. Není prý potřeba dávat dokrmovaci směs. Mám dát klas a nechat ji řvát dokud si sama nevezme klas prosa. To Vám přijde normální? Takže jak koukám tak paní je ok a ja jsem blbec no super....Všem moc děkuji.
Jinak ano na certifikátu je číslo kroužku.
No tak asi je třeba dávat dokrmovací směs a postupně ji převádět na pevnou stravu. Tak to musíte udělat. Já jinak nevím, co tu chcete řešit, když máte neodstavené mládě. Nebo jí ho vraťte.
"Mazlíčkáři" jsou pro mnoho chovatelů odbytištěm odchovů a v některých případech se u nich mají zvířata dobře, pokud se trochu povzneseme nad nesmyslným polidšťováním. Poslední dobou to však bývají čím dál častěji takoví "držitelé", neznalí základních vědomostí přírody, nebo naopak sečtělí teoretici, kteří ani nechtějí poradit, protože už přece všechno znají a pak chodí tzv.s křížkem po funusu. Pro chovatelství žádným přínosem nejsou,ani nebudou, ale umí někdy pěkně zatopit.
JoPe
napsal(a):
"Mazlíčkáři" jsou pro mnoho chovatelů odbytištěm odchovů a v některých případech se u nich mají zvířata dobře, pokud se trochu povzneseme nad nesmyslným polidšťováním. Poslední dobou to však bývají čím dál častěji takoví "držitelé", neznalí základních vědomostí přírody, nebo naopak sečtělí teoretici, kteří ani nechtějí poradit, protože už přece všechno znají a pak chodí tzv.s křížkem po funusu. Pro chovatelství žádným přínosem nejsou,ani nebudou, ale umí někdy pěkně zatopit.
Naprosto souhlasím a té zklamané paní, co podle mé výbušné reakce, jak uvedla, že to snad dělám také tak, tak dodám. Doufám, že si to přečte
Mám mini chov papoušků a plodožravých a astrildů. V několika článcích na iFauně i s fotkami si to lze najít. Třeba amazonek černotemenný, amazoňan oranžovokřídlý a další.
Kdo prodává, měl by dát kus papíru (Doklad původního vlastníka o původu exempláře CITES )
Formulář si stahněte z internetu. To platí i pro jedince CITES II příloha B. Pozor Povinnost registrace druhů CITES I na krajských úřadech je odlišný postup, což není váš případ.
Na tom papíru je adresa původního a nového vlastníka Je tam datum, místo narození , číslo kroužku, může být přiložen protokol DNA pohlaví i jiné doklady. Podpisy, případně doložka, že jste si jedince prohlédla zkontrolovala číslo kroužku zjistila, že je vizuálně zdravý byl nebo nebyl odčerven atd. Toto je povinnost, ale asi jsem řídká vyjímka, která ji dodržuje. O ceně tam není zmínka. Tu ať si kdo chce píše do kupní smlouvy, což je úplně jiná kapitola.
Když povezete papošky v autě, náhodou vás zastaví celní kontrola a vy nemáte doklad, klidně vám je zabaví, mohou být kradení. To se ale nestane mají jiné starosti.
Že se dějí podvody je jisté. Protokol DNA pohlaví, kdo chce udělá ze samce samici. Čísla kroužků ke vzorku vypisuje chovatel sám..Věřím, že těch podvodníků je nepatrná část ..Většinou jsou poctiví chovatelé.
Chabami se člověk učí. Já jich za desítky let chovu udělal také hodně.
Moudivláček
napsal(a):
Naprosto souhlasím a té zklamané paní, co podle mé výbušné reakce, jak uvedla, že to snad dělám také tak, tak dodám. Doufám, že si to přečte
Mám mini chov papoušků a plodožravých a astrildů. V několika článcích na iFauně i s fotkami si to lze najít. Třeba amazonek černotemenný, amazoňan oranžovokřídlý a další.
Kdo prodává, měl by dát kus papíru (Doklad původního vlastníka o původu exempláře CITES )
Formulář si stahněte z internetu. To platí i pro jedince CITES II příloha B. Pozor Povinnost registrace druhů CITES I na krajských úřadech je odlišný postup, což není váš případ.
Na tom papíru je adresa původního a nového vlastníka Je tam datum, místo narození , číslo kroužku, může být přiložen protokol DNA pohlaví i jiné doklady. Podpisy, případně doložka, že jste si jedince prohlédla zkontrolovala číslo kroužku zjistila, že je vizuálně zdravý byl nebo nebyl odčerven atd. Toto je povinnost, ale asi jsem řídká vyjímka, která ji dodržuje. O ceně tam není zmínka. Tu ať si kdo chce píše do kupní smlouvy, což je úplně jiná kapitola.
Když povezete papošky v autě, náhodou vás zastaví celní kontrola a vy nemáte doklad, klidně vám je zabaví, mohou být kradení. To se ale nestane mají jiné starosti.
Že se dějí podvody je jisté. Protokol DNA pohlaví, kdo chce udělá ze samce samici. Čísla kroužků ke vzorku vypisuje chovatel sám..Věřím, že těch podvodníků je nepatrná část ..Většinou jsou poctiví chovatelé.
Chabami se člověk učí. Já jich za desítky let chovu udělal také hodně.
Já dávám doklad - Certifikát o původu papouška - vždy, i u bourků. Jsou tam veškeré důležité informace včetně mutace rodičů,což se hodí, když chcete dále odchovávat.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,ten dotaz je rozporuplnný,když něco vím,tak to přece neudělám.
Proto osobně nikdy nikomu nepřenechám papouška,který není minimálně čtrnáct dnů odstavený od rodičů v jiné voliéře,kde vím,že je samostatný.Dále každému řeknu čím krmím a kde mám umístěna krmítka,spousta ptáků uhyne hlady,protože nejdou na zem,nebo neznají zálety.
Když koupím něco nového,tak se poptám,ale stejně dám i do výletu k bidlům závěsná krmítka s vodou a krmivem,jde o první dny než zmapují prostředí,později krmítka odeberu když vidím,že berou v záletech.Párkráte mě to vyškolilo,ptáci měli na mále,prostě nenašli krmení.
Já koupila alexandra m. odkrmeného rodiči, plně odstaveného, všechno ok.
Změna prostředí ho chudáka tak rozhodila, že žrát přestal. Po třech dnech ručního dokrmování se ale oklepal a začal zase žrát sám. To se holt stává 🤷♀️
Je dobré být na tuhle variantu připravena.
Každopádně, rychlé googlení Vám sdělí, že alexandři se odstavují nejdřív v 8-10 týdnech, takže si nejsem úplně jistá jak jste mohla očekávat plně samostatné 5 týdenní mládě 🙃🙃🙃
Aza
napsal(a):
Já koupila alexandra m. odkrmeného rodiči, plně odstaveného, všechno ok.
Změna prostředí ho chudáka tak rozhodila, že žrát přestal. Po třech dnech ručního dokrmování se ale oklepal a začal zase žrát sám. To se holt stává 🤷♀️
Je dobré být na tuhle variantu připravena.
Každopádně, rychlé googlení Vám sdělí, že alexandři se odstavují nejdřív v 8-10 týdnech, takže si nejsem úplně jistá jak jste mohla očekávat plně samostatné 5 týdenní mládě 🙃🙃🙃
Tak mě vždy potěší reakce podobné té vaší.
Kdo umí číst a nechce slyšet jen ano ne, tak se něco doví. Oni i dospělí papoušci reagují na změnu, že třeba 3 dny nepřijímají potravu,. Proto je důležité, jak už jeden napsal, dát vodu i nějaké krmení k bidlům. Jsou to všeobecně známé zkušenosti, ale dnes v době informační přehlcenosti je to pro mnohé asi příliš náročné. Ono totiž nejde vše hned a proto se za chyby platí.