Alexander malý 2019 ručně krmený

Prodám Alexandra malého - Prodám Alexander malý ručně krmený 2019. Chci už...
2500 Kč
Ahoj,
Díky za reakci, existuje i šedá mauwe?? Všude se mluví jen o mauwe, ale jaká je modrá, šedá, kobalt... To mi do teď nikdo neřekl. Před 1,5 rokem jsem kupovala šedou 2F štěpačku na buttercup údajně mauwe. Podle fotek je to těžké poznat, chápu, kdyby jsi tedy odborbějším okem posoudil co tedy nám??
Díky Gábi.
G.H.
napsal(a):
Ahoj,
Díky za reakci, existuje i šedá mauwe?? Všude se mluví jen o mauwe, ale jaká je modrá, šedá, kobalt... To mi do teď nikdo neřekl. Před 1,5 rokem jsem kupovala šedou 2F štěpačku na buttercup údajně mauwe. Podle fotek je to těžké poznat, chápu, kdyby jsi tedy odborbějším okem posoudil co tedy nám??
Díky Gábi.
Tady je holka, tak co to má zábavu???
MmJ
napsal(a):
Ahoj exizistuje kobaltová mutácia mauwe ,(Tmavý x tmavý, 2f tmavy mauwe), práve vyleteli z búdky , foto ti pošlem .
Kobaltová mutace mauwe nemůže existovat, protože kobalt je 1F modrá a mauwe 2f modrá. Tudíž je to jen o faktorech tmavnutí. Takže mauwe je 2F modrý, a šedý pták je kombinace šedozeleného a modrého.
Miroslav Bláha
napsal(a):
Kobaltová mutace mauwe nemůže existovat, protože kobalt je 1F modrá a mauwe 2f modrá. Tudíž je to jen o faktorech tmavnutí. Takže mauwe je 2F modrý, a šedý pták je kombinace šedozeleného a modrého.
",a šedý pták je kombinace šedozeleného a modrého. "
s tímto výrokem nemohu souhlasit - kombinace šedozeleného a modrého je šedozelený/modrý. Mutace šedá je mutací autosomální dominantní. Začátek citace je v pořádku.
vabl
napsal(a):
s tímto výrokem nemohu souhlasit - kombinace šedozeleného a modrého je šedozelený/modrý. Mutace šedá je mutací autosomální dominantní. Začátek citace je v pořádku.
Ale když pak spojí toho šedozeleného štěpitelného na modré s modrým tak už odchová i šedé v modré řadě. Tak to kolega chovatel asi myslel.
baryton
napsal(a):
šedozelený = zelený s šedým faktorem (1F nebo 2F)
šedý = modrý se šedým faktorem (1F nebo 2F)
tmavozelený = zelený s 1F tmavnutí
oliva = zelený s 2F tmavnutí
tmavomodrý = kobalt = modrý s 1F tmavnutí
mauwe = modrý s 2F tmavnutí
A může být tedy šedý modrý 2F mauwe? Nebo je jen modrý 2F mauwe?
vabl
napsal(a):
Máte pravdu, měl jsem ještě dodat, že tytu kombinaci lze odchovat v generaci F2 a bylo by to jasné.
Dobrý den ,mám dotaz dochoval jsem od šedého pastel samce a zelené samice dvě mladé sedozelene pastel a jedno žluté palid (tak mi to bylo řečeno ) s čím je mam sparovat a co z toho bude přemýšlím že si nechám i ty sedozelene žlutá zůstane doma určitě. Přikládám foto dík za radu. At se daří všem Karel