Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2021 10:16
G.H.

XXX.XXX.8.103

Zdravím,
mám otázku, existuje mutace šedá mauwe? Zajímalo by mně porovnání na fotkách s modrou mauwe, violet mauwe, jestli existuje i kobaltovou mauwe?
Hledala jsem na netu a našla jen violetu mauwe.
Díky, Gabriela H.

5.8.2021 08:39
MmJ

XXX.XXX.99.163

Ahoj exizistuje kobaltová mutácia mauwe ,(Tmavý x tmavý, 2f tmavy mauwe), práve vyleteli z búdky , foto ti pošlem .

5.8.2021 09:40
G.H.

XXX.XXX.28.231

Ahoj,
Díky za reakci, existuje i šedá mauwe?? Všude se mluví jen o mauwe, ale jaká je modrá, šedá, kobalt... To mi do teď nikdo neřekl. Před 1,5 rokem jsem kupovala šedou 2F štěpačku na buttercup údajně mauwe. Podle fotek je to těžké poznat, chápu, kdyby jsi tedy odborbějším okem posoudil co tedy nám??
Díky Gábi.

5.8.2021 09:52
G.H.

XXX.XXX.28.231

G.H. napsal(a):
Ahoj,
Díky za reakci, existuje i šedá mauwe?? Všude se mluví jen o mauwe, ale jaká je modrá, šedá, kobalt... To mi do teď nikdo neřekl. Před 1,5 rokem jsem kupovala šedou 2F štěpačku na buttercup údajně mauwe. Podle fotek je to těžké poznat, chápu, kdyby jsi tedy odborbějším okem posoudil co tedy nám??
Díky Gábi.

Tady je holka, tak co to má zábavu???

5.8.2021 12:36
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

MmJ napsal(a):
Ahoj exizistuje kobaltová mutácia mauwe ,(Tmavý x tmavý, 2f tmavy mauwe), práve vyleteli z búdky , foto ti pošlem .

Kobaltová mutace mauwe nemůže existovat, protože kobalt je 1F modrá a mauwe 2f modrá. Tudíž je to jen o faktorech tmavnutí. Takže mauwe je 2F modrý, a šedý pták je kombinace šedozeleného a modrého.

5.8.2021 15:33
vabl

XXX.XXX.0.251

Miroslav Bláha napsal(a):
Kobaltová mutace mauwe nemůže existovat, protože kobalt je 1F modrá a mauwe 2f modrá. Tudíž je to jen o faktorech tmavnutí. Takže mauwe je 2F modrý, a šedý pták je kombinace šedozeleného a modrého.

",a šedý pták je kombinace šedozeleného a modrého. "

s tímto výrokem nemohu souhlasit - kombinace šedozeleného a modrého je šedozelený/modrý. Mutace šedá je mutací autosomální dominantní. Začátek citace je v pořádku.

5.8.2021 16:08
baryton

XXX.XXX.196.120

šedozelený = zelený s šedým faktorem (1F nebo 2F)
šedý = modrý se šedým faktorem (1F nebo 2F)
tmavozelený = zelený s 1F tmavnutí
oliva = zelený s 2F tmavnutí
tmavomodrý = kobalt = modrý s 1F tmavnutí
mauwe = modrý s 2F tmavnutí

5.8.2021 16:16
atobajus

XXX.XXX.195.189

vabl napsal(a):

s tímto výrokem nemohu souhlasit - kombinace šedozeleného a modrého je šedozelený/modrý. Mutace šedá je mutací autosomální dominantní. Začátek citace je v pořádku.

Ale když pak spojí toho šedozeleného štěpitelného na modré s modrým tak už odchová i šedé v modré řadě. Tak to kolega chovatel asi myslel.

5.8.2021 16:22
G.H.

XXX.XXX.28.231

baryton napsal(a):
šedozelený = zelený s šedým faktorem (1F nebo 2F)
šedý = modrý se šedým faktorem (1F nebo 2F)
tmavozelený = zelený s 1F tmavnutí
oliva = zelený s 2F tmavnutí
tmavomodrý = kobalt = modrý s 1F tmavnutí
mauwe = modrý s 2F tmavnutí

A může být tedy šedý modrý 2F mauwe? Nebo je jen modrý 2F mauwe?

5.8.2021 16:39
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

vabl napsal(a):

Máte pravdu, měl jsem ještě dodat, že tytu kombinaci lze odchovat v generaci F2 a bylo by to jasné.

5.8.2021 16:39
baryton

XXX.XXX.196.120

Může se kombinovat šedý a tmavý faktor. Mutace kobalt mauwe je nesmysl.
Může ale být:
šedý kobalt (1F šedý + 1F tmavý nebo 2F šedý + 1F tmavý) nebo
šedý mauwe (1F šedý + 2F tmavý nebo 2F šedý + 2F tmavý).

7.8.2021 09:02
Karel1979

XXX.XXX.152.95

Dobrý den ,mám dotaz dochoval jsem od šedého pastel samce a zelené samice dvě mladé sedozelene pastel a jedno žluté palid (tak mi to bylo řečeno ) s čím je mam sparovat a co z toho bude přemýšlím že si nechám i ty sedozelene žlutá zůstane doma určitě. Přikládám foto dík za radu. At se daří všem Karel

Přidejte reakci

Přidat smajlík