Velká spotřeba sepiových kostí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

petr.e

2.7.2021 21:00
petr.e

XXX.XXX.2.30

Dobrý den, chci se zeptat jak dloho Vám vydrží sépiová kost ve voliéře?
Mám tam šest středních papoušků a jedna mi vydrží tak týden než úplně zmizí. Jsou to větší, cca 20cm. A na burzách se setkávám s nějakou náhražkou ve tvaru silnějšího oválu, možná by to vydrželo déle, ale neni to přírodní tak nevím...
Děkuji za vaše rady.

3.7.2021 10:34
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

petr.e napsal(a):
Mám tam šest středních papoušků a jedna mi vydrží tak týden než úplně zmizí. Jsou to větší, cca 20cm. A na burzách se setkávám s nějakou náhražkou ve tvaru silnějšího oválu, možná by to vydrželo déle, ale neni to přírodní tak nevím...
Děkuji za vaše rady.

Mám Arantigy, kost vydrží tak deset minut

3.7.2021 13:34
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Špatně položená otázka. Chybí konkretní druh, jak výše uvedeno.
Měkou přírodní sepii většina větších papoušků rozdrtí a spotřebuje pouze zlomek. Dejte ji astrildům a amadinám, vydrží měsíc a více a pošmáknou si. Vy pouze sepií plýtváte. Ta umělá je asi samá sádra, je tvrdá a ani o ní není zájem ji polykat, tak vydrří déle. To si raději vezmou s chutí skořápky slepičích vajec.
To jim tam dejte kus staré omítky z bouračky staré chalupy a výsledek, že rychle zmizí bude stejný a zadarmo.
Možná jim v omítce i zachutná staré vyhašené vápno a zrníčka říčního i kopaného písku, který mnohdy obsahuje i částečky jílu.
Moje rady jsou jak z pravěku, klidně si to budu obhajovat s oponenty, ale věřte, že mnoho toho, co se dnes prodává v poutavých obalech pokulhává obsahem za tou reklamou..

petr.e

3.7.2021 14:07
petr.e

XXX.XXX.2.30

Papousek horsky a rosely pestre. A oprava, sepiova kost jim vydrzi 4 dny max. Tak jina nahrazka neni? Dekuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.7.2021 15:25

petr.e napsal(a):
Papousek horsky a rosely pestre. A oprava, sepiova kost jim vydrzi 4 dny max. Tak jina nahrazka neni? Dekuji

Dáváte jim grit?

3.7.2021 16:11
Pepa123

XXX.XXX.100.217

Také jsem jím dával " sépiovou kost " ze sádry. Už ne. drcené skořápky, mušle, písek a starou omítku to smíchám nacházím do voliéry dle mně to nejlepší.

3.7.2021 20:23
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Já také kupuji přírodní sépiové kosti, ale k tomu dávám papouškům i ostatní drobotině co mám i vaječné skořápky z uvařených vajec, ze kterých připravuji vaječnou míchanici. Mají větší úspěch než sepiovka. A žádné drcení na malé kousky. Je sranda pozorovat jak malé amady si uždibují po kouscích z půlky skořápky.

3.7.2021 22:08
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Moudivláček napsal(a):
Měkou přírodní sepii většina větších papoušků rozdrtí a spotřebuje pouze zlomek. Dejte ji astrildům a amadinám, vydrží měsíc a více a pošmáknou si. Vy pouze sepií plýtváte. Ta umělá je asi samá sádra, je tvrdá a ani o ní není zájem ji polykat, tak vydrří déle. To si raději vezmou s chutí skořápky slepičích vajec.
To jim tam dejte kus staré omítky z bouračky staré chalupy a výsledek, že rychle zmizí bude stejný a zadarmo.
Možná jim v omítce i zachutná staré vyhašené vápno a zrníčka říčního i kopaného písku, který mnohdy obsahuje i částečky jílu.
Moje rady jsou jak z pravěku, klidně si to budu obhajovat s oponenty, ale věřte, že mnoho toho, co se dnes prodává v poutavých obalech pokulhává obsahem za tou reklamou..

4.7.2021 17:19

petr.e napsal(a):
Děkuji za vaše rady.

Sépiovka nám vydrží dýl akorát u andulek. Jinak ji většinou brzy najdu rozštípanou na zemi. Takže kupuji občas spíš těm menším.

Co jim chutná a má dle mého větší efekt je směs mušlí, písku a sypaných vitaminů, co všem míchám.

Dávám i minerální kostky (mám u austrálie, u Alexandrů to nemá cenu dík rozdrcení během chvilky.😅), ty ale neberou s takovým nadšením.

5.7.2021 14:50
krabatka

XXX.XXX.136.244

Moudivláček napsal(a):

Vaše rady jsou sice jak z pravěku😀, ale jsou účinné. Dnes se prodává plno výrobků, které jsou nanic, např. sprej proti škubání, u kterého jsem nikdy neslyšela, že by někomu zafungoval oproti kousku špeku, u kterého výsledky jsou. A opravdu raději skořápky než umělá sepiová kost…

5.7.2021 15:00
eli22

XXX.XXX.58.43

Zajímavé je, že si moje pyrury sepiovky vůbec nevšimnou, ale před snášením vajec by se samička po ní užrala. To samé astrildi. Neofémy jí moc nedají ani před snůškou. Umělé si ani nevšimli, co jsém kdysi zkoušela.

Přidejte reakci

Přidat smajlík