Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.7.2021 15:59
Endosek

XXX.XXX.85.113

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda by klec o velikosti 100 x 91 x 185 cm (Š x H x V) stačila pro alexandra velkého?
Děkuji za odpověď.

4.7.2021 16:10
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Endosek napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda by klec o velikosti 100 x 91 x 185 cm (Š x H x V) stačila pro alexandra velkého?
Děkuji za odpověď.

Asi dostanete odpovědi, že ne, ale pokud to bude ochočený jedinec a občas si i vyleze ven, aby nezapomněl létat, tak to stačí. Hlavně dávat větve, ať má co okusovat.
Já mám čínské ve voliéře, tam si létají a odchovávají a to je rozdíl od chování jednoho individua. Ale stejně hlavně lezou a pokouší se rozplétat pletivo, v tom jsou trpěliví přeborníci.
Když nyní uvedu, že mám pár žaků půl roku v bytě v kleci metr krát 60 cm ,výška metr, budku zvenku a že z té klece za půl roku prakticky nevylezou, to bude tvrdá kritika. Ale půl roku mají velkou voliéru na zahradě.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.7.2021 17:27

Endosek napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za odpověď.

Spousta mazlíčkářů ji používá. Pokud ho budete pravidelně pouštět proletět a bude ji mít spíš jako místo na spaní a odpočinek, nebude to tak hrozné.

I když samozřejmě papoušek využívá spíš šíři a délku, takže by spíš ocenil těch 185 cm na délku než výšku. :) Většina papoušků - zvlášť alexandři, totiž stejně sedí na vidle nahoře a dolů moc nejde.

Bohužel nabídka e-shopu je opravdu dost omezená, takže pokud byste chtěl klec na délku, musíte si ji nechat udělat na zakázku.

4.7.2021 17:41
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Spousta mazlíčkářů ji používá. Pokud ho budete pravidelně pouštět proletět a bude ji mít spíš jako místo na spaní a odpočinek, nebude to tak hrozné.

I když samozřejmě papoušek využívá spíš šíři a délku, takže by spíš ocenil těch 185 cm na délku než výšku. :) Většina papoušků - zvlášť alexandři, totiž stejně sedí na vidle nahoře a dolů moc nejde.

Bohužel nabídka e-shopu je opravdu dost omezená, takže pokud byste chtěl klec na délku, musíte si ji nechat udělat na zakázku.

Máte pravdu. Já jsem z generace, která si vše dělala sama. Kdo má peníze, nechá si udělat super klec na míru. Kdo není manuání nemehlo, koupí svařované pletivo, udělá z něho hranol, potřebuje jen kleště, posadí ho do šuplíku z čehokoli a má voliérku za cenu materiálu. Dno, zásuvku lze dnes slepit z čehokoli, o čemž se nám kdysi ani nesnilo. Nemusí dělat rámečky na dvířka, silněšlší síť to udrží. A nevypadá to nilak amatérsky.

4.7.2021 19:01

Moudivláček napsal(a):
Máte pravdu. Já jsem z generace, která si vše dělala sama. Kdo má peníze, nechá si udělat super klec na míru. Kdo není manuání nemehlo, koupí svařované pletivo, udělá z něho hranol, potřebuje jen kleště, posadí ho do šuplíku z čehokoli a má voliérku za cenu materiálu. Dno, zásuvku lze dnes slepit z čehokoli, o čemž se nám kdysi ani nesnilo. Nemusí dělat rámečky na dvířka, silněšlší síť to udrží. A nevypadá to nilak amatérsky.

Předpokládám, že kdyby to dotyčný uměl, tak se neptá, jakou kupovanou klec pořídit. :)

Jinak ano, dá se vyrobit i doma. :)

alfonzo

4.7.2021 20:57
alfonzo

XXX.XXX.0.243

pommovi
Ale zde není zmínka o koupi,ale o rozměru.Pan Moudivláček odpověděl dobře.Tazatel může mít námět jak přijít k levné účelné kleci podle svých představ.Většina klecí od výrobců je nepraktická po všech stránkách,pořádnou klec navrhne a postaví pouze chovatel praktik,který ví co ,proč,jak.

4.7.2021 21:32

alfonzo napsal(a):
pommovi
Ale zde není zmínka o koupi,ale o rozměru.Pan Moudivláček odpověděl dobře.Tazatel může mít námět jak přijít k levné účelné kleci podle svých představ.Většina klecí od výrobců je nepraktická po všech stránkách,pořádnou klec navrhne a postaví pouze chovatel praktik,který ví co ,proč,jak.

Tak ono ten uvedený rozměr je dost pravděpodobně určitá klec. :)

Jinak ano, souhlasím, že lze vyrobit i doma. A nejlépe dát na rady chovatelů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík