Rosela:0,1 černý pastel , 1,0 černá straka, 1.0pastel/černy,opalin, 0.1 opalin/černe
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.164
1.foto amazoňané žlutolící, 3 mladé. Druhé foto aratingy jendaj. Třetí a čtvrté foto pap.senegalští. Budou později na prodej i s chovným párem, potřebuji uvolnit místo pro amazoňany. Páté a šesté foto aratingy škraboškové 4 mláďata.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
1.foto amazoňané žlutolící, 3 mladé. Druhé foto aratingy jendaj. Třetí a čtvrté foto pap.senegalští. Budou později na prodej i s chovným párem, potřebuji uvolnit místo pro amazoňany. Páté a šesté foto aratingy škraboškové 4 mláďata.
Zdravím.mel bych zajem o senegalce,prosím kontaktujte mne na 776034661.predem díky
Penant straka,penant stepaci na zlatý pastel a žlutý, andulky zelené řady a andulky lutino a krajkove.
Neofema tyrkysová, latam lastovičí, korela perlove lutino, krajkove andulky
Papoušek nádherný, 18 dní starý. Nejsem si jistý, zda mladého samička neškube. Je takto starý nádherný na mé fotce standardně opeřený nebo je tu něco špatně? Děkuji předem za rady.
ZBzH
napsal(a):
Papoušek nádherný, 18 dní starý. Nejsem si jistý, zda mladého samička neškube. Je takto starý nádherný na mé fotce standardně opeřený nebo je tu něco špatně? Děkuji předem za rady.
Je to špatně samice skube dejte pryč víko od budky možná to pomůže jestli ne udělat rámeček s pletivem oka 25x25 umístit nad mladé a hledat jestli krmí, po sezóně doporučuji udělat samici výlet do výkupu
Karel1979
napsal(a):
Je to špatně samice skube dejte pryč víko od budky možná to pomůže jestli ne udělat rámeček s pletivem oka 25x25 umístit nad mladé a hledat jestli krmí, po sezóně doporučuji udělat samici výlet do výkupu
Moc děkuji za rady, víko budky už je pryč a budu sledovat, případně přidám ten rámeček s pletivem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Konečně se mi letos potvrdila mutace u senegalců, neby jsem si jistý.
1 faktorvá samička (misty). JP

Tak už jsme vyletěli. Modří a modré bělokřídlé straky .Poslední fotka s rodiči.
Rozela pestra Golden Gold + štepitelná do GG - rodičia
ODCHOV 2021
2.0 rozela pestra štepitelná do GG kr.21
0.2 rozela pestra Golden Gold kr.21
odstavujem 28.7.2021 - kontakt : +421 905 424 735
Penant od desetileté páry druhé hnízdo zatím 3 ks první hnízdo šest mladých

Něco z prvních hnízd andulek, povedla se i jedna docela hezky kreslená straka 😉
Kanga

XXX.XXX.212.219

blekysek
napsal(a):
nejak mi unika ta oranž barva. Treba Alfonzo vynese ten spravny verdikt. K pekne pestre gratuluji
Nikdo nemůže pronášet verdikt, když není znám genetický původ konkrétního chovného materiálu. Odchov F2 a párování F1 znovu s modrým ptákem prokáže, zda se jedná o pravou oranžovou co-dominantní mutaci, či nikoli. Bude zajímavé uveřejnění výsledků dalších odchovů. Přeji chovateli hodně štěstí.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Zemjanek
Dobrý den,jaká kritéria používáte při výrazu "parádní odchov" ?Osobně to vidím jinak,jeden z dosti závažných průšvihů u mnoha druhů ptáků,šíří se to velice rychle na základě příbuzenské plemenitby.Třeba to na těch fotkách nevidíte.
alfonzo
napsal(a):
Zemjanek
Dobrý den,jaká kritéria používáte při výrazu "parádní odchov" ?Osobně to vidím jinak,jeden z dosti závažných průšvihů u mnoha druhů ptáků,šíří se to velice rychle na základě příbuzenské plemenitby.Třeba to na těch fotkách nevidíte.
Pane Alfonzo, Vy poznáte podle takových fotek,že rodiče těch mladých jsou nějak na sebe příbuzné??
To by mě zajímalo, podle čeho to rozpoznáváte, ?
alfonzo
napsal(a):
Zemjanek
Pro mě je parádní odchov co do počtu a strakatosti daných jedinců v pro mě zajímavé a osobně vlastníci mutaci. Ale Vy jste znám zde svými výroky, takže mě necháváte ledově klidným... Tady máte můj letošní odchov, pro další inspiraci k perfektním hypotézám.
alfonzo
napsal(a):
Zemjanek
Dobrý den,
zase tato diskuze sklouzává na jiné téma, ale Vaše postřehy z fotografií jsou opravdu ohromující. Můžete nám zřejmě nezkušeným osvětlit jak se to dá poznat? Zde máte fotografie rodičů, kteří jsou od různých chovatelů. Nevím jak stavíte chovné páry Vy, ale já na sebe příbuzné ptáky nestavím...Klidně na to založte nové téma a můžeme se tam pobavit, nicméně bych byl rád kdyby jste tu neurážel jiné chovatele na základě Vašich doměnek. Děkuji.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Zemjanek
Když vás moje výroky nechávají ledově klidným,tak si žijte ve své nevědomosti hodně šťastně.Nedokážete připustit,že někdo vidí něco více než vy.
Jen tak zde popřemýšlejte co je na tom vámi vychváleném odchovu vadné,je to dědičné a proto jsem uvedl,že se to nejvíce objevuje u příbuzenské plemenitby když jí použije diletant,který vidí jen balík za barvu.
alfonzo
napsal(a):
Zemjanek
Když vás moje výroky nechávají ledově klidným,tak si žijte ve své nevědomosti hodně šťastně.Nedokážete připustit,že někdo vidí něco více než vy.
Jen tak zde popřemýšlejte co je na tom vámi vychváleném odchovu vadné,je to dědičné a proto jsem uvedl,že se to nejvíce objevuje u příbuzenské plemenitby když jí použije diletant,který vidí jen balík za barvu.
Sakra, nechtěně jsem dal vašemu příspěvku palec nahoru a už to nejde vzít zpět, stejně nám to tady nikomu neobjasnite ty vaše vědomosti, tak nebude kazit vlákno o odchovech nesmyslnou konverzací.
alfonzo
napsal(a):
Zemjanek
Keď ste taký odborník, tak nám "diletantom" prezraďte čo je tá dedičná vada. Myslím si, že sme na to viacerí zvedaví a zas by sme boli o niečo múdrejší. Keď ste povedali A povedzte aj B. Radi sa priučíme!
alfonzo

XXX.XXX.0.243
euw
Prohlédněte si ty ptáky,mají vadu,né v barvě.Dobře je to vidět na dvou,zdá se,že to má i jeden z rodičů.Netahám zde nikoho za nos,ani nikomu nechci hanit odchov,jenže je tomu opravdu tak.
Vybočená pera křidélka,není to vada peří,ale části křídla,takto zdravý a dále do dalšího chovu pták vypadat nemá.To jen pro ty co nemají znalosti.Jinak mě zde můžete roznést na kopytech jak to umíte,díky.
Třeba se vám k tomuto tématu vyjádří někdo z posuzovatelů,je to problém u spousty ptáků,který je nežádoucí pro další chov,bude se to stále vracet na dalších odchovech,až budou ptáci s trčícím peřím na křídle doslova všude.
Je na tom opravdu třeba zapracovat po odborné stránce selekce,podobně,jako třeba u psů s rozštěpem patra.
JoPe
napsal(a):
Nikdo nemůže pronášet verdikt, když není znám genetický původ konkrétního chovného materiálu. Odchov F2 a párování F1 znovu s modrým ptákem prokáže, zda se jedná o pravou oranžovou co-dominantní mutaci, či nikoli. Bude zajímavé uveřejnění výsledků dalších odchovů. Přeji chovateli hodně štěstí.
Už se na tom pracuje.

mandel
napsal(a):
Dobrý den budou na prodej
určitě budou na prodej.P.J

Poslední moje mladé.Druhé hnízdo 3 mladé penant stáří 10 let.Ten žlutý tam zůstal z prvního hnízda neměl jsem ho kam dát.
Martin-rosely
napsal(a):
Můj letošní odchov
Podařilo se mi je nafotit blíž 😉

Poslední letošní mládata neoféma bourek rubino a neoféma zlatožlutá rudoprsá opalín.