Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím, mám dotaz:
Jak se postarat o andulku zhruba týden starou?
Kamarádka má doma takhle mladou andulku rodiče nekrmi a nezahrivaji, potřebuje rychlou pomoc.
Jak ji zahřívat, čím krmit atd...
Děkuji za jakékoliv rady.

bb-k
napsal(a):
na zahřívání nejjednoduchší sehnat po sousedech jogurtovač a někde dokrmovací směs
Dokrmovaci směs má objednanou..
Něco jiného kromě jogurtovače?
napsal(a):
Zdravím, mám dotaz:
Jak se postarat o andulku zhruba týden starou?
Kamarádka má doma takhle mladou andulku rodiče nekrmi a nezahrivaji, potřebuje rychlou pomoc.
Jak ji zahřívat, čím krmit atd...
Děkuji za jakékoliv rady.
Lidi, proč tohle to děláte? I kdyby se povedlo, co s tím dál?
Týden starou andulku bez zkušeností se snažit dovést až k samostatnosti, to bude zázrak.
Nechal bych to přírodě a ušetřil trápení majitelky i toho ubohého ptáčátka.
Než bych radil, zeptám se.
Kolik se jich vylíhlo a z kolika vajíček ?
Týden byay krmena a zahřívána ?
To na mláděti seděly nebo skoro neseděly a nebo najednou přestaly?
Jaké zkušenosti s chovem má ta kamarádka, proč se neptá sama?.
A než přijde objednaná dokrmovací směs, tak mládě bude žít ze vzduchu?
Mně už často napadá, že se podobnými dotazy jen někdo baví a že nemají s chovem vůbec nic společného.
Doufám, že tazatelka zareaguje a vyvede mě z případného omylu v mých úvahách.

Moudivláček
napsal(a):
Týden starou andulku bez zkušeností se snažit dovést až k samostatnosti, to bude zázrak.
Mně už často napadá, že se podobnými dotazy jen někdo baví a že nemají s chovem vůbec nic společného.
Podívejte..
Já nevím
Prostě mě jen kamarádka poprosila abych se zeptala v nějakých diskuzích Toť vše..
Já s chovem žádné zkušenosti nemám.. Takže vůbec nevím... Ani jsem nevěděla že se pták dá dokrmit 🤷♀️
Jen mě poprosila abych se zeptala
Říkala že prostě se rodiče o to nestaraji nevím kolik mladých má ale říkala že se nestaraji jen o to jedno takže se snaží ho udržet na živu
napsal(a):
Podívejte..
Já nevím
Prostě mě jen kamarádka poprosila abych se zeptala v nějakých diskuzích Toť vše..
Já s chovem žádné zkušenosti nemám.. Takže vůbec nevím... Ani jsem nevěděla že se pták dá dokrmit 🤷♀️
Jen mě poprosila abych se zeptala
Říkala že prostě se rodiče o to nestaraji nevím kolik mladých má ale říkala že se nestaraji jen o to jedno takže se snaží ho udržet na živu
Moc děkuji za reakci i v této pozdní hodině. Velice si toho vážím.
Z té vaší poslední věty je patrné, že tomu kamarádka moc nerozumí. Kdyby do hnízdění nelezla, asi by nebyl problém. Jestli umí číst, tak jí na moji odpověď nasměrujte.

Moudivláček
napsal(a):
Moc děkuji za reakci i v této pozdní hodině. Velice si toho vážím.
Z té vaší poslední věty je patrné, že tomu kamarádka moc nerozumí. Kdyby do hnízdění nelezla, asi by nebyl problém. Jestli umí číst, tak jí na moji odpověď nasměrujte.
To máte určitě pravdu..
Ale už se to nedá vrátit zpět..
Spíš by mě teď zajímalo jestli má ten prcek šanci na přežití..
A i kdyby to přežilo jestli nebude mít nějaké následky..
Jednou jsem viděla od paní sousedky ta měla oširele kotě a pak bylo to kotě agresivní kousala a skrabala.. Prej to byli tím že byla dochovana lidma..
Nevim jestli je to u andulek stejně...
Alko_Holik

XXX.XXX.120.195
Možno si dievča myslelo že mláďatká budú všetky rovnako veľké ako kuriatka a jedno sa vyliahlo s časovým odstupom. Potom vznikol dojem že je neživené.
Alko_Holik
napsal(a):
Možno si dievča myslelo že mláďatká budú všetky rovnako veľké ako kuriatka a jedno sa vyliahlo s časovým odstupom. Potom vznikol dojem že je neživené.
A nebo ho samička odvrhla právě pro nějaký defekt. U zvířat se to stává, poznají, když mládě není v pořádku a raději se věnují těm zdravím.
Moudivláček
napsal(a):
Moudivlaček ma pravdu. To mlade ma velmi malu sancu na prežitie a bude to prenho i pre majitelku (ktora zrejme tomu vobec nerozumie ) velke trapenie. Ak je pravda že rodičia ostatne mlade krmia a iba toto odvrhli tak vedeli prečo to spravili.
Alko_Holik
napsal(a):
Vy jste vystihl možnou příčinu dotazu na nekrmenou a nezahřívanou andulku. Mě to nenapadlo, když psala, že staří jedno nekrmí a přestali zahřívat.
My zde se snažíme nějak problém řešit, nic o tom nevíme a když se ptáme tak ta bezradná mlčí jak ryba..
Třeba ani neví, jak píšete, že pokud mají andulky více mláďat, že to poslední v případě třeba sedmi mladých je mrňavé a staří už na mláďatech přestanou sedět, protože ta starší jsou už velká. To poslení už má i volátko méně plné, protože ti starší ho odstrčí. A i u jiných druhů papoušků to poslední mládě nepřežije. Je to normální, ale u těch drahých chovatel ta první třeba 2 vezme, dokrmí a ti zbývající mrňousi pod rodiči dospějí. Třeba nyní mám už před výletem z budky 3 amazonky černotemenné. Vylíhli se 4, to poslední zaostávalo, 5 dní vydrželo. Kdybych vzal nejstarší jeno nebo dvě k dokrmení, mohlo vydržet. Ale neumím dokrmovat a i kdybych uměl, nemám na to výdrž..Rozepsal jsem se proto, aby se někteří neználci líní si vyhledat informace na svůj problém z různých zdrojů se třeba trochu poučili.
Ono to může být taky úplně jinak. Píši může /ale nemusí/. Několikrát jsem se s tím už setkala. Dítě si přečte, jak jsou ručně dokrmené andulky přítulné /bohužel je těchto informací od různých dokrmovačů spousta/. Chce to zkusit, ale je mu hloupé to přiznat, aby mu jako začátečníkovi lidé nenadávali, tak si vymyslí historku. Netvrdím, že je to tento případ, ale znám jich podobných x.

eli22
napsal(a):
Ono to může být taky úplně jinak. Píši může /ale nemusí/. Několikrát jsem se s tím už setkala. Dítě si přečte, jak jsou ručně dokrmené andulky přítulné /bohužel je těchto informací od různých dokrmovačů spousta/. Chce to zkusit, ale je mu hloupé to přiznat, aby mu jako začátečníkovi lidé nenadávali, tak si vymyslí historku. Netvrdím, že je to tento případ, ale znám jich podobných x.
Dobrý den,
Kamarádka mi řekla že tohle mrne prostě rodiče nekrmi a nezahrivaji.. Tak se ho snaží držet na živu..
Chtěla abych se zeptala tak se ptám..
Jinak domrmovaci směs má doma a dokrmuje ručně v teple ho udržuje i když se přiznám že nevím jak na to jsem se neptala..
Říkala že vypadá být v pohodě..
Určitě bych nebrala rodičům mladé za účelem ho dokrmit 🤔 to mi přijde jako kravina... Vždyť je to blbost a piplačka
Já se v ptactvu nevyznám nějak mě to neláká
Proto jsem se ptala..
Myslím si že není nic špatného na tom aby ho udržela na živu.
Jinak děkuji všem co jste reagovali