Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Macino

16.7.2021 17:40
Macino

XXX.XXX.78.197

Prosím pokuď to bude možné o určení mutace.Tento rok je máme poprvé a nevím jak tuto mutací nazvat.Vím jen podle ocasu že je to kobalt ale zbytek mě mate.Není ani zelený ani olivový.Otec je Kobalt pastel/asi štěpí HO a matka Žluto zelený lacewing.Děkuji za případné odpovědi.

16.7.2021 23:41
misimisi

XXX.XXX.243.14

Můžete dát, prosím, fotky rodičů? Za mě je mládě zelený violet

Macino

17.7.2021 10:23
Macino

XXX.XXX.78.197

Foto rodičů.Mláďata od nich jsou tři.Dvě jak je fotka a třetí lutino.To zelené mladé není jejich protože samice z ničeho nic likvidovala vajíčka.Zachránily se tři a dalo se pod jinou páru Alexandru.Toto mladé bylo vloženo před vyklubáním.Jinak celou dobu seděla na podkladcích. Asi to vzdala že nešli rozbít tak se toto zelené mladé vyklubalo.Děkuji za vaši ochotu🤓

Macino

17.7.2021 10:55
Macino

XXX.XXX.78.197

Ještě lepší fotky.Teď jde vidět aspoň trochu zbarvení samce.

17.7.2021 14:28
misimisi

XXX.XXX.51.140

Samec je tyrkys violet a štěpí nejspíše pallid.

Macino

17.7.2021 14:37
Macino

XXX.XXX.78.197

Vidíte to a to jsem ho kupoval jako tyrkys kobalt štěpák do hlava ocas.Neni nad klasiku zelený,Lutino,modrý,šedý😁V těchto mutacích aby se čert vyznal.Ještě že to máme jako koníčka.Byl kupován že byl nádhernej jen jsem k němu nemohl furt sehnat žádnou samici tak letos dostal tuto.Už pro něj mám ale schovanou Violetu z našeho chovu tak pak už to snad budou normální rozeznatelný barevný ptáčata.Děkuji vám strašně moooooc za odpovědi jinak bych to bral asi jako zelený kobalt🤔

17.7.2021 18:02
misimisi

XXX.XXX.243.14

Tak, pokud štěpí I hlava ocas, tak to bude luxusní 👍

Macino

17.7.2021 20:06
Macino

XXX.XXX.78.197

Na to by měl štěpit ten tyrkysovej samec.Ale že by měl spodek ocasu nějak bílej se říct nedá.Tak jsem teda pochopil že jsou štěpáci.Ale nevadí.Máme ho už asi 6 let a konečně vidíme mláďata.Jen mě hodně překvapilo to Lutino.Myslel jsem že to budou jen zelené mláďata když je s lacewingem a ono vše úplně jinak.Ale je super když to ve voliéře více barevné.

Macino

17.7.2021 20:21
Macino

XXX.XXX.78.197

Jo a ta Violeta co pro něj mám je čistá bez štěpení.Tak už pak snad v tom zbarvení nebudu plavat🤓 No a nebo pokuď ta samička lacewing příští rok nebude likvidovat vajíčka tak s ní možná zůstane.Uvidím příští sezonu.Letos je už konec,jedno hnízdo stačí.Děláme to tak u všech párů.Nevidím důvod ptáky zbytečně vysilovat.

Macino

27.7.2021 21:19
Macino

XXX.XXX.66.52

Dobrý den chtěl bych jen radu jestli to mám dobré v kalkulačce když mám dvě mláďata zelená Violeta a lutino.Rodiče jsou na fotkách.Jen nevím jací byli jejich rodiče.Děkuji za odpovědi

28.7.2021 06:43
misimisi

XXX.XXX.243.14

Macino napsal(a):
Dobrý den chtěl bych jen radu jestli to mám dobré v kalkulačce když mám dvě mláďata zelená Violeta a lutino.Rodiče jsou na fotkách.Jen nevím jací byli jejich rodiče.Děkuji za odpovědi

Tyrkysová se vždy zadává se štěpením na modrou a samec Vám štěpí I pallid nikoliv ino.

Macino

28.7.2021 20:53
Macino

XXX.XXX.66.52

Aha,ale to mladé je žluté s červeným okem,bílé drápky,bílé letky,což je Lutino a pallid co jsem pochopil je název pro starší pojmenování pro mutaci lacewing.Ale mladé nemá na sobě vůbec nádech zelené nebo jiné barvy.Je čisté žluté.V kalkulačce ale žádné Lutino nevidím.Jen se divím protože jsem z toho zmatený.Ale jsem rád za každou vaši reakci a vážím si toho.Co tak koukám tak vy a paní/pán Lenkok se vždy snažíte pomoci a ne jak někteří co se vás snaží akurát vytočit a napadat každé vaše slovo.

2.8.2021 00:14
misimisi

XXX.XXX.243.14

Macino napsal(a):
Aha,ale to mladé je žluté s červeným okem,bílé drápky,bílé letky,což je Lutino a pallid co jsem pochopil je název pro starší pojmenování pro mutaci lacewing.Ale mladé nemá na sobě vůbec nádech zelené nebo jiné barvy.Je čisté žluté.V kalkulačce ale žádné Lutino nevidím.Jen se divím protože jsem z toho zmatený.Ale jsem rád za každou vaši reakci a vážím si toho.Co tak koukám tak vy a paní/pán Lenkok se vždy snažíte pomoci a ne jak někteří co se vás snaží akurát vytočit a napadat každé vaše slovo.

A ta druhá pára, od které jste podložil to jiné vejce, nemůže mít potomka lutino? Je možné, že by se ta mláďata, než zapeřila, Vám mohla zaměnit, poplést? Jestli máte čas, tak hoďte foto mláděte zezadu, i foto druhého páru. Ono totiž nejde štepit zároveň ino i pallid

Macino

3.8.2021 08:57
Macino

XXX.XXX.78.82

Posílám fotku,snad tak stačí.Ta druhá para je samec modrý-mláďata měl vždy i albína když byl s modrou nebo violetou.Máme ho už 13 let a měl i sourozence šedý lacewing ale tyrkys tam nikdy nebyl(rodiče samec šedý tyrkys,samice Albino), samice zelená(rodiče samec zelený,samice žlutozelený lacewing-fotka samice je v těch starších fotkách.)Otec říkal že k záměně nedošlo.Tak nevím.Nebo se uvidí příští rok,pokuď se něco nepokazí.🤔😁

3.8.2021 11:35
misimisi

XXX.XXX.243.14

Macino napsal(a):
Posílám fotku,snad tak stačí.Ta druhá para je samec modrý-mláďata měl vždy i albína když byl s modrou nebo violetou.Máme ho už 13 let a měl i sourozence šedý lacewing ale tyrkys tam nikdy nebyl(rodiče samec šedý tyrkys,samice Albino), samice zelená(rodiče samec zelený,samice žlutozelený lacewing-fotka samice je v těch starších fotkách.)Otec říkal že k záměně nedošlo.Tak nevím.Nebo se uvidí příští rok,pokuď se něco nepokazí.🤔😁

Aha, tak že samec je modrý/ino a samice zelená. Tam by to sedělo Stát se mohlo

Macino

3.8.2021 16:40
Macino

XXX.XXX.78.82

Aha tak to potom je možné jak říkáte.Tak se asi chyba stala.Příští rok se ještě zkusí a pak už bude u toho samce Violeta.Ta zelená samice zdědila špatnou vlastnost tudíž musí pryč. Moc vám děkuji za rady,pomoc a trpělivost.💐

4.8.2021 00:02
misimisi

XXX.XXX.243.14

Macino napsal(a):
Aha tak to potom je možné jak říkáte.Tak se asi chyba stala.Příští rok se ještě zkusí a pak už bude u toho samce Violeta.Ta zelená samice zdědila špatnou vlastnost tudíž musí pryč. Moc vám děkuji za rady,pomoc a trpělivost.💐

Není za co Hlavně, aby Vám to pomohlo.

Macino

18.8.2021 16:38
Macino

XXX.XXX.70.148

Prosím o radu s jakou mutací spárovat aby byla možnost více barevných mladých.Je to Tmavá zelená hlava ocas.Pohlaví zatím nevím,tak prosím o obě varianty.V kalkulačce (pokuď zadávám dobře) mě vychází zelení nebo tmavě zelení HO štěpáci na barvu dopravovaného ptáka.Děkuji

18.8.2021 16:54
Tato Vovo

XXX.XXX.52.168

Nechcem vás sklamať, ale podľa foto je vtak šedozeleny!

18.8.2021 16:56
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

Macino napsal(a):
Prosím o radu s jakou mutací spárovat aby byla možnost více barevných mladých.Je to Tmavá zelená hlava ocas.Pohlaví zatím nevím,tak prosím o obě varianty.V kalkulačce (pokuď zadávám dobře) mě vychází zelení nebo tmavě zelení HO štěpáci na barvu dopravovaného ptáka.Děkuji

Pokud ten pták štěpí do modrých, tak bych zvolil protějšek v modré řadě v mutaci HO a ještě třeba s violet faktorem nebo pastelem. Pokud neštěpí do modrých, tak bych zvolil to samé co v předchozím případě ale v zelené řadě. Rozhodně bych nedoporučoval párovat s mutací ino nebo palid.

Macino

18.8.2021 17:23
Macino

XXX.XXX.70.148

Pan mě říkal že rodiče jsou samec stejné barvy HO a samice to jsem trochu nepochopil žluto hlava světle zelená.Buď myslel pallid(lacewing)nebo nevím.Modrou nezmínil.

Macino

18.8.2021 18:46
Macino

XXX.XXX.70.148

Já bych to nazval oliva,ale snažil jsem se o odbornější název a spletl jsem to😁 Děkuji za opravu

19.8.2021 08:19
Tato Vovo

XXX.XXX.52.168

Ved toto je to! Skoro každý tmavšie vtáky ponúka ako olivy, ale oliva vyzerá inak, resp. ešte som nevidel že by niekto správne ponúkal olivu HCH. O základnej znalosti genetiky ani nehovoriac- bez urážky. Odhadujem 0,1. Ak chcete modré, doparujte vtakom v modrej rade, ale osobne by som použil zelenú. Rozhodnutie je na vás! Pekný deň!

Macino

19.8.2021 09:35
Macino

XXX.XXX.89.44

Proto jsem napsal barvu,kterou jsem si myslel že má a jsem rád že jste mě opravil.Přemýšlel jsem taky že asi bude lepší dát zelenou nebo ve stejné barvě.Nebo jak psal pan Bláha třeba modrou.Uvidím jakého bude pohlaví a pak se do toho pustím.DNA jsem dělal teď přímo v Kroměříži,tak už jen čekám co to bude.Děkuji za rady a odpovědi vážím si toho😁👍

19.8.2021 15:33
misimisi

XXX.XXX.243.14

Pokud na nic neštěpí, bude složitější dostat barevnější odchov. Jedna varianta by tu byla, je již výše zmíněná. Dala bych modrou violetu štěp ho. Všichni by pak na 100% štěpili modrou a ho, barevně by jste měl I mutace zelený violet ho. Jen nevím, jak rozeznat u ho. U zelené poznáte violet tak, že má fialový ocas. Ovšem zelenou violet ho jsem neměla ti čest vidět, tak třeba někdo bude moci popsat tuto mutaci.

Macino

19.8.2021 16:00
Macino

XXX.XXX.70.240

Zelené violety mám.Jsou výše vyfocené.Tu mutací jste v nich poznala vy.Když jsem zkoumal kalkulačku tak tam moc barev nevyskočilo.Uvidím jaké bude pohlaví a nejspíš zůstanu u té zelené linie.

19.8.2021 19:20
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

Macino napsal(a):
Zelené violety mám.Jsou výše vyfocené.Tu mutací jste v nich poznala vy.Když jsem zkoumal kalkulačku tak tam moc barev nevyskočilo.Uvidím jaké bude pohlaví a nejspíš zůstanu u té zelené linie.

Prostudujte si tyto stránky, snad Vám to trochu rozšíří obzory:-)
http://www.psittacula-world.com/EN/Mutations/P-krameri.htm

20.8.2021 06:31
misimisi

XXX.XXX.243.14

Macino napsal(a):

Mluvím o zelené violetě clear tail

20.8.2021 07:13
misimisi

XXX.XXX.243.14

Váš pták je kombinace zelená + šedá 1f + hlava ocas. Zjistěte, zda některý z rodičů byl jen tzv šedý (modrá šedá 1f) nebo modrý, pak by Váš pták štěpil i modrou, a s tím už lze pracovat lépe. Pokud nemáte možnost to zjistit, zjistil by jste to až na odchovech, pokud by jste tam tu kombinaci modré dodal i v partnerovi. Nevím, co chcete odchovat, ale je lepší hledat přesně to, co potřebuji, než koupit něco, pak si lámat hlavu, co vlastně k tomu mám dát, aby mi pak spolu neměli papoušci odchov, o který nemá nikdo zájem. Také koupit dražšího ptáka, a odchovávat na něm zelené/ho za 3000 Kč, je celkem škoda.

Macino

20.8.2021 21:10
Macino

XXX.XXX.70.240

Tak jsem zjistí rodiče.Otec je stejného zbarvení jako mládě a matka je zelená HO.Takže to bude asi lepší nechat v té zelené linii HO.

20.8.2021 22:15
misimisi

XXX.XXX.243.14

Macino napsal(a):
Tak jsem zjistí rodiče.Otec je stejného zbarvení jako mládě a matka je zelená HO.Takže to bude asi lepší nechat v té zelené linii HO.

To asi ano. Z toho více barev budete těžko kouzlit, ale protějšek sežeňte alespoň štěp na ho, ať to má smysl. Uvidíte.

Macino

21.8.2021 17:05
Macino

XXX.XXX.70.240

Děkuji všem za rady a odpovědi 😁👍

Macino

25.9.2021 07:12
Macino

XXX.XXX.82.10

Dobrý den.Chci se zeptat jak vypadá Alexandr malý mutace modrá ino a modrá fialová 1f ino.Nebo jsou to albína jen nejde poznat jaké?!?Děkuji

25.9.2021 14:05
misimisi

XXX.XXX.243.14

Macino napsal(a):
Dobrý den.Chci se zeptat jak vypadá Alexandr malý mutace modrá ino a modrá fialová 1f ino.Nebo jsou to albína jen nejde poznat jaké?!?Děkuji

V podstatě ano, jsou to albina. Ovšem violet mívá odlesky do fialova, ale pozná to trochu zkušenější chovatel, pokud nemůžete zrovna porovnat ty dva vedle sebe.

25.9.2021 14:37
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Fotky Alexandra malého. První fotka chovný pár- 20 : samec modrý H:O,samice Ino modrý violet tyrkys HO. Další fotky samice.

25.9.2021 22:46
misimisi

XXX.XXX.243.14

Horák lutino napsal(a):
Fotky Alexandra malého. První fotka chovný pár- 20 : samec modrý H:O,samice Ino modrý violet tyrkys HO. Další fotky samice.

Krásná je Mám violet lutino, ale tak moc to na ní zatím vidět není, jen trošku

Macino

26.9.2021 09:53
Macino

XXX.XXX.74.121

Děkuji za příspěvky.Mám v plánu dat 1,0 modrý/ino s 0.1 violeta,no a podle kalkulačky to ukazuje právě ty dvě ino.Tak uvidím jestli to pak půjde nějak vidět nebo ne.Děkuji🤓

Přidejte reakci

Přidat smajlík