rambousek

XXX.XXX.184.99
Zdravím,
mám klasické kombinované voliéry - zálety plus venkovní výlety a v nich směsici druhů - od austrálie po malé ary a amazoňany.
Do sousedství se nedávno přistěhovali noví sousedé a začali problémy se stížnostmi na hluk. Protože nejsem ignorant ale zároveň se nehodlám vzdát chovu, prosím kolegové, co by jste doporučili, abych voliéry odhlučnil? Pomůžou plné mezistěny a vysázet okolo voliér tůje? Případně dodělat chodbu před venkovními voliérami?
díky Tomuáš
rambousek
napsal(a):
Zdravím,
mám klasické kombinované voliéry - zálety plus venkovní výlety a v nich směsici druhů - od austrálie po malé ary a amazoňany.
Do sousedství se nedávno přistěhovali noví sousedé a začali problémy se stížnostmi na hluk. Protože nejsem ignorant ale zároveň se nehodlám vzdát chovu, prosím kolegové, co by jste doporučili, abych voliéry odhlučnil? Pomůžou plné mezistěny a vysázet okolo voliér tůje? Případně dodělat chodbu před venkovními voliérami?
díky Tomuáš
Pane, tyto trampoty si užívám dodnes posledních 8 let. Voliéry mám postavená na zahradě 40 roků.
Nikdy nebyl problém se sousedy až na jednoho.toho posledního.
Večer ptáky zavřu v záletech, ráno pustím. Jak říkáte, abych nebyl ignorant.
Co to je ráno? Pro toho souseda je puštění v 8 30 hod v sobotu a v neděli brzo, chce si pospat do desíti hod. to bych v době hnízdění papoušky umořil. Ve všední dny pouštím v 7 hod, ale jsem už starý a už se mně nechce vylézat z postele každý den k voliérám. Nejkritičtější doba je brzké léto, změna letního a zimního času, dlouhý den a ti papoušci opravdu kolem páté křičí. Pokud jsou ptáci puštěni na světlo dne na 12 hod, úplně jim to stačí. Chováte tropické druhy a tam je den prakticky 12 - 14 hodin. Pokud nejste důchodce a odcházíte v 5 hodin pracovat mimo domov , tak nevím, kdo by později ty výlety otvíral.
Chodba před výlety tlumí, stromy též, ale nic moc. Zavření v záletech je podle mě nejlepší řešení a ve dne a při západu slzunce, ať si soused dá sluchátka nebo špunty do uší, nebo ať využije polední klid, to i ti křiklouni jsou tiše.
V těchto sporech vítězí silnější a je jedno, kdo má pravdu. Pokud nemáte sílu s netolerancí bojovat, ustupte, jinak příjdete o klid a zdraví.
rambousek
napsal(a):
Zdravím,
díky Tomuáš
Usyna mám voliére plné steni len strop je pleťivo su tam alex,čínské a mnichi,aratingi.na blísko vobec nepočuť,ale ked vindem na kopec čo je tak 500 m.tak ich počuť dosť.Ale susedi myslia že to je s prírodi.
měl jsem také problém se sousedem. Házel mi do schránky anonymy s podpisem " spoluobčané". Pokud prý neomezím chov ptáků, že zvažuje právní kroky. Vydržel jsem nátlak a je klid. Pokud váš soused bude prudit, tak mu navrhněte, aby si zavolal měření hluku z hygieny. Vsadím se s vámi, že nikdo nepřijde měřit hluk ráno v 5 hodin a přes den jsou ptáci většinou v klidu.