Prodám rosela

Prodám Roselu pestrou lutino - Prodám pár rosela lutino, rok myslím 2022....
1500 KčTaky bych se chtěl zeptat co je za mutaci tato rosela, která mě vypadla z páru samec belokřídlá straka/opalín, modrá a samice modrá skořice.
judaass
napsal(a):
Taky bych se chtěl zeptat co je za mutaci tato rosela, která mě vypadla z páru samec belokřídlá straka/opalín, modrá a samice modrá skořice.
Toto rozhodně není pestrá, červený proužek má stejný jako slámožlutá, namodralý líčka a postavu z penanta je to pěkný hybrid určitě straka, ale dál je to věštění z koule.
frodik
napsal(a):
Toto rozhodně není pestrá, červený proužek má stejný jako slámožlutá, namodralý líčka a postavu z penanta je to pěkný hybrid určitě straka, ale dál je to věštění z koule.
Dobrá, tak když jste přesvědčen, že se jedná o jiný druh rosely a vidíte teď rodiče, tak určete o jakou mutaci penanta se podle vás jedná, ať jsme o něco chytřejší. Judaass určitě rád vloží fotky sourozenců z tohoto hnízda, popř. foto předchozích odchovů pro porovnání.
JoPe
napsal(a):
Dobrá, tak když jste přesvědčen, že se jedná o jiný druh rosely a vidíte teď rodiče, tak určete o jakou mutaci penanta se podle vás jedná, ať jsme o něco chytřejší. Judaass určitě rád vloží fotky sourozenců z tohoto hnízda, popř. foto předchozích odchovů pro porovnání.
Já netvrdím, že jde o jiný druh rozely, ale hybrida několika druhů neboť ty znaky tam neoddiskutovatelně jsou a po tom co jsem viděl otce jsem o tom dokonce přesvědčen. Nechci se tady dohadovat o nesmyslech a poměřovat si pindíky, pán se zeptal tak jsem odpověděl a napsal svůj názor. Že jsou mutace vytažené z jiných druhů je věc všeobecně známá o tom se snad nemusíme bavit, někdy je to vidět víc někdy míň toď vše.
MIST
napsal(a):
Dobrý den,
Je to opalin skořice.
S pozdravem MIST
Toto je opalín...........skořice má černé "znaky" do hněda........kde to u těch "pastelek" vidíte?
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Josef Kopecký
Dobrý den,sice neznáme opět stáří zvířete,což třeba u rosel je dosti důležité,barvy se dokáží po přepeření změnit k neuvěření.
Dle mého názoru se jená o červeno skořicový pastel.Uveďte rodiče,pokud je znáte.
frodik
napsal(a):
Já netvrdím, že jde o jiný druh rozely, ale hybrida několika druhů neboť ty znaky tam neoddiskutovatelně jsou a po tom co jsem viděl otce jsem o tom dokonce přesvědčen. Nechci se tady dohadovat o nesmyslech a poměřovat si pindíky, pán se zeptal tak jsem odpověděl a napsal svůj názor. Že jsou mutace vytažené z jiných druhů je věc všeobecně známá o tom se snad nemusíme bavit, někdy je to vidět víc někdy míň toď vše.
Frodík napsal - cituji z jiného vlákna : "Choval jsem austrálii a i mutace pestrých rubino a bělokřídlé straky asi 10 let, ale přestalo mě to motivovat, pestré velikosti kakariků, sprskané mutace, které ani nešlo identifikovat a podobné věci mě dovedly k tomu, že jsem se rozhodl pro přírodní jedince a přeorientoval jsem se na amazonky a afriku".
Vysvětlete prosím naposled p.Frodík mě a ostatním chovatelům, zabývajících se chovem našich oblíbených mutačních rosel, když do toho tzv. neděláte a byl jste v tomto směru, jak sám uznáváte v předchozím prohlášení neůspěšný, proč se ůčastníte těchto konkrétních debat a neřešíte někde jinde záležitosti týkající se druhů zvířat které chováte a nás ponechal bez vašich stále stejných nikam nevedoucích komentářů a neprudil ?
JoPe
napsal(a):
Frodík napsal - cituji z jiného vlákna : "Choval jsem austrálii a i mutace pestrých rubino a bělokřídlé straky asi 10 let, ale přestalo mě to motivovat, pestré velikosti kakariků, sprskané mutace, které ani nešlo identifikovat a podobné věci mě dovedly k tomu, že jsem se rozhodl pro přírodní jedince a přeorientoval jsem se na amazonky a afriku".
Vysvětlete prosím naposled p.Frodík mě a ostatním chovatelům, zabývajících se chovem našich oblíbených mutačních rosel, když do toho tzv. neděláte a byl jste v tomto směru, jak sám uznáváte v předchozím prohlášení neůspěšný, proč se ůčastníte těchto konkrétních debat a neřešíte někde jinde záležitosti týkající se druhů zvířat které chováte a nás ponechal bez vašich stále stejných nikam nevedoucích komentářů a neprudil ?
To že už pestré nechovám neznamená, že nemůžu pánovi napsat názor nebo snad nejsem na diskusi? Založte si teda vlastní vlákno na svém webu pro vyvolené a máte pokoj. Jak jsem psal nechci si s nikým měřit pindíky, jestli s mojí tezí nesouhlasíte, můžete to vyvrátit a napsat proč nemám pravdu a nebo nereagovat.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
chlupjosef
Dobrý den,zkuste udělat lepší foto,hlavně z blízka.Nevím jak to máte,ale sám fotím zevnitř,vletovým oknem směrem ven když je slunce na opačné straně,posečkám,ptáci přilétnou i blíže.
A opět,pokud možno,jeho rodiče jsou jací?
alfonzo
napsal(a):
chlupjosef
Dobrý den,zkuste udělat lepší foto,hlavně z blízka.Nevím jak to máte,ale sám fotím zevnitř,vletovým oknem směrem ven když je slunce na opačné straně,posečkám,ptáci přilétnou i blíže.
A opět,pokud možno,jeho rodiče jsou jací?
Ještě jedna fotka
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,chtělo by to fotky na bidle,ostré,přiblížené z obou stran,nestresujte odchytem.Jaké má ten pták oko,má ho stejné jako ostatní sourozenci,nebo světlejší.Jakou má barvu kůže na nohou a zbarvení drápků?Ptám se na ty oči,kdysi jsem měl párkráte něco podobného v lutinu,kombinace s pastelem a skořicí.
Zdá se,že je to podle rodičů něco ve skořicovém zbarvení,ale co?
Rodiče jsou vidět také špatně,ale vypadají na pastel a skořici,nevíte o nich něco blíže?
Na těch fotkách by mě osobně zajímal ten pták druhý z leva.
chlupjosef
napsal(a):
Ještě jedna fotka
Nic složitého ani neobvyklého bych v tom nehledal. Ti ptáci na bidle všichni jsou mutací dilute - lidově nazývaní pastely a ti tři vpravo jsou kombinací dilute dom.edged- opět lidově straky, vytváří dojem lemování peří. Tento pták na sólové fotografii je evidentně samec, na rozdíl od ptáka sedícího vedle na bidle, který je zřejmě samice, které jsou vždy o jeden až dva tóny tmavší s větším podílem melaninu proti samcům a dokonce už v budce se nechají samci rozlišit podle chmýří. Tento pták není ani zlatý, ani skořicový.
Kolcava
XXX.XXX.140.238
frodik
napsal(a):
Frodiku,až někdo zjistí kdo jste tak budete mít asi taky modré líčka,jen do všeho a do všech rejpete
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Kolcava
Pokud máte takovéto smýšlení,nemá cenu s vámi diskutovat.Frodík píše pravdu a ta spoustě lidí nevoní.
Jestli je něco bastard,tak to má být chováno jako bastard,nikoli to přiřadit k druhu,kterému se to více podobá a rejžovat na tom.Vždyť je to podvod už z principu,inzerát na určitý druh v mutaci.My co o tom něco víme a máme pozorovací schopnosti,tak vidíme z čeho jsou ti předražení krasavci poslepeni.
Oni totiž mutace vznikají i spontánně,ale jednou za čas a daleko od sebe,ale u daného druhu,né přimícháváním něčeho jiného.Jenže čekat a hledat,to by nebylo tolik zbohatlíků vzniklých na hlouposti druhých,kteří to koupějí a dále prezentují jako čistou linii určitého druhu.
Dříve byly chovány mutace,ač jich nebylo tolik,ale od čistého druhu,než na to přišli vykukové a blbnou lidem hlavy prodejem kříženců.
Také mě mutace zajímají,vyrostl jsem na nich od mala,andulkami počínaje,ale né kříženci.
Bopan
XXX.XXX.248.240
Kolcava
napsal(a):
Frodiku,až někdo zjistí kdo jste tak budete mít asi taky modré líčka,jen do všeho a do všech rejpete
Hele kolčavo, kdo jsem není problém zjistit a jestli má někdo problém s mejma názorama klidně si to může vyříkat z očí do očí nemám problém, já se za své názory nestydím a otevřeně je klidně řeknu. Nejsem mluvka jako vy co plave s proudem jen aby byl oblíbenej.
Kolcava
XXX.XXX.140.238
frodik
napsal(a):
Hele kolčavo, kdo jsem není problém zjistit a jestli má někdo problém s mejma názorama klidně si to může vyříkat z očí do očí nemám problém, já se za své názory nestydím a otevřeně je klidně řeknu. Nejsem mluvka jako vy co plave s proudem jen aby byl oblíbenej.
Nepleťte se do toho co nechováte a ani tomo moc nerozumite vše bude ok
Kolcava
napsal(a):
Nepleťte se do toho co nechováte a ani tomo moc nerozumite vše bude ok
To že už je nechovám neznamená, že jim nerozumím a takovéto psaníčka typu sice je to diskuze ale ty sem psát nemůžeš, protože se to chovatelům mutací nehodí nebo nelíbí si strčte za klobouk. Dle vašich příspěvků se váš chovatelský přehled zastavil ještě dřív než začal, když ani nepoznáte hybrida od pestré.
Kolcava
XXX.XXX.140.238
frodik
napsal(a):
To že už je nechovám neznamená, že jim nerozumím a takovéto psaníčka typu sice je to diskuze ale ty sem psát nemůžeš, protože se to chovatelům mutací nehodí nebo nelíbí si strčte za klobouk. Dle vašich příspěvků se váš chovatelský přehled zastavil ještě dřív než začal, když ani nepoznáte hybrida od pestré.
Je mi vás líto,protože to stále nechápete a už se s vámi o mutacích rosel nehodlám bavit.Žijete si ve svém světě a melete ani nevíte co.
Kolcava
napsal(a):
Je mi vás líto,protože to stále nechápete a už se s vámi o mutacích rosel nehodlám bavit.Žijete si ve svém světě a melete ani nevíte co.
Já se s vám taky o mutacích pestré nebavím, protože nemáte vůbec přehled a jste mimo reagoval jsem pouze na to, že jste mě nesmyslně napadl a nevíte která bije.