Hokn

XXX.XXX.87.213
Ahoj. Potřeboval bych se na něco zeptat a byl bych i rád za jakoukoliv pomoc.
Před čtyřmi měsíci jsem si koupil Andulku , kluka. V té době mu bylo cca půl roku a je od chovatele. S výchovou jsem začal tak 2 týdny po tom, co byl doma. Jenomže jako nováček jsem si neuvědomil spoustu chyb. Například jsem na všechno šel hodně rychle a taky jsem dostal "radu" že ho si ho mám brát do ruky. Ne jako učit na prst, ale prostě hi chňapnout a povídat si s ním. Nakonec jsem se dohledal, že brání do ruky, nahánění v kleci nebo po bytě, je to nejhorší, co může pro andulku být.
Ale já to s ním nevzdal. S chytanim jsem přestal a po třech dlouhých měsících jsem ho už naučil zobat z ruky. Všechno bylo v pohodě, dokud jsem ho nepustil ven z klece, aby se proletěl. Byl tak hodinku venku a když jsem chtěl, aby se vrátil, tak mu to nějak nešlo. Zatáhl jsem, abych ho tam mohl dát sám na prste, ale celý se to zvrtlo. Ja mám na zdi takovou nástěnku s přívesky a on na nich seděl. Jenomže ty přívesky byly na nastane špatně přišpendlený a spadly za komodu i s ním. V ten moment jsem začal panikařit. Nenapadlo mě jednoduše někoho zavolat, aby mi tu komodu pomohly trochu posunout. Prostě jsem se blbec o to pokusil sám. Nějak se odtud teda vyhrabal, ale bylo vidět, že ho to vystrašilo. Lítal šíleně po pokoji, narážel do stěn, protože tam byla prostě tma a tak mě napadlo ho chytit do ruk a vrátit ho do klece. Už v ten moment jsem si uvědomil, jakou chybu jsem udělal.
Tak vás všechny prosím. Mám vůbec ještě šanci si jeho důvěru získat? Mám se o to vůbec snažit, nebo by nebylo lepší ho rovnou dát nějakému chovateli, kde by byl aspoň mezi svými druhy. Fakt nevím.
Vždy jsem pro něj chtěl to nejlepší a svůj názor nezměním. I kdyby to pro mě znamenalo, že už ho neuvidím. Prostě si nechci připadat jak tyran a držet ho tady.
Snad někdo pomůžete.
Ahoj,
andulku bych proste dal do chovu. Precetl si nejakou literaturu, prostudoval nejake weby a teprve POTOM, bych si poridil novou andulku. ROzhodne ne pulrocni, ale mlade tak tyden dva po vyletnuti z budky.
Nejprve dobre natrenovat na prst, zadne chytani a plaseni, teprve potom poustet z klece.
Snad se to podari.
S pozdravem smidla.eu